16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Indulatokat váltott ki a szlovákokban az egykori teniszcsillag soron kívüli beoltása

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A várólistán álló egészségügyi dolgozók sora ellenére politikusoknak, sőt közismert személyiségeknek is jutott már a koronavírus elleni vakcinából.

Pedig az oltásnak elsődlegesen a kritikus infrastruktúrát kellene, hogy szolgálja. Igor Matovič kormányfő és az egészségügyi minisztérium azt ígérte, szigorúbban fogják ellenőrizni az oltási stratégiát, hogy valóban a leginkább veszélyeztetettek kapják meg elsőként az oltást.

Jelentős felháborodást váltott ki Szlovákiában a volt teniszező, Dominika Cibuľková és férje, Michal Navara koronavírus elleni vakcinával történt beoltása. Cibuľkovának és férjének az oltási stratégia szerint erre még legalább tavaszig várnia kellett volna, első körben ugyanis csak az egészségügyi alkalmazottak, a szociális otthonok alkalmazottai, valamint a létfontosságú infrastruktúrában dolgozók kaphatják meg a vakcinát.

A pozsonyi kórház – melyben a hétvégén beoltották Cibuľkovát és férjét – azt állítja, hogy mindketten az oltóközpont egyik munkatársának közreműködésével kerültek fel a vakcinára jogosult személyek listájára – jogtalanul. Az illető állítólag hétfőtől az incidens miatt már nem dolgozik az oltóközpontban. Az intézmény szerint bárki beoltása, aki nem szerepel a vakcinára jogosult személyek hivatalos listáján, nincs összhangban az oltási stratégiával, éppen ezért az előnyben részesítést elfogadhatatlannak tartják. „Nagyon sajnáljuk a kialakult helyzetet, elnézést kérünk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló hiba ne ismétlődhessen meg” – áll a kórház állásfoglalásában.

A teniszütőt a celebek életére cserélő egykori sportoló a közösségi hálón kért elnézést, és reményét fejezte ki, hogy ez a szerencsétlen incidens minél több embert sarkall majd arra, hogy beoltassa magát.

Igor Matovič kormányfő szerint Cibuľková esetében az oltási csoport tagja óriásit vétett, s leszögezte, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a jövőben hasonló ne fordulhasson elő. Az egészségügyi tárca szóvivője, Zuzana Eliášová kiemelte, a lakosság fennmaradó részének beoltása csak azt követően helyes, ha azon az ország működése szempontjából elengedhetetlen szakmákban dolgozók és a leginkább veszélyeztetettek már átestek.

„Januárban hozzávetőleg 250 ezer adag vakcina érkezik az országba,

ami a megismételt oltás szükségessége folytán értelemszerűen csak 125 ezer személyt fed le” – hívta fel rá a figyelmet Marek Krajčí egészségügyi miniszter, ezért a szaktárca az oltási szabályzat szigorú betartására szólította fel a kórházakat. A pozsonyi egyetemi kórház már jelezte is, hogy a listákat ezután kétszer ellenőrzi, és egészségügyi alkalmazottait megismételt továbbképzésnek veti alá.

 

Nyitókép: WALLACE WOON

Kapcsolódó hang

Az egykori szlovák teniszcsillag soron kívüli beoltása

A hang itt érhető el!

Forrás: Infostart.hu / Hirmagazine.u

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...

71 évesen fürdőruhában pózol Cicciolina – Fotó

Staller Ilona előszeretettel oszt meg pikáns fotókat közösségi oldalán. Nem csoda, hiszen Cicciolina a hetvenen túl is bombasztikus...