2.4 C
Budapest
2022. december. 2. péntek

Íme egy kellemes hangulatú, praktikus konyhasziget

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Meglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm…), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is.

Meglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm...), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is. Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk.

Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk.

Meglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm...), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is. Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk. 1

Általános tévhit, hogy a legtöbb háztartás konyhájában alig van lehetőség a variációra, a logikus kialakításra. Sajnos egy ház, vagy lakás tervezése során gyakran az utolsó szempont a konyha kialakítása, így gyakran hosszú évtizedekre egy kényelmetlen, kellemetlen állapot fog rögzülni.

Meglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm...), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is. Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk. 2

Elrendezés

Nagyon fontos, hogy tisztázzuk magunkban, milyen konyhát szeretnénk, illetve vett lakás esetén, milyen konyhára van lehetőségünk. Előbbi esetén könnyű a dolgunk, hiszen már a tervezés fázisában eldönthetjük, mekkorát és milyet szeretnénk, a többi már “csak” a tervezőn múlik. Viszont az utóbbi esetben már kész konyhába csöppenünk bele, ahol a falakat csak nagy nehézséggel tologathatnánk arrébb.

Minden esetben vegyük figyelembe, hogy a konyhában: dolgozunk. Ezért egyszerre kell kényelmesnek lennie és funkcionálisnak. A konyhabútorok közt el kell férni, ugyanakkor nem lehetnek egymástól távol. A bal- illetve jobbkezességnek fontos szerepe van, hiszen nem mindegy, hogy az egymást követő munkafolyamatok (mosogató, sütő, munkaasztal) logikusan legyenek kialakítva. Szerencsés, ha a három legfőbb eszköz közül legalább egy szemben van a másik kettővel.

A munkalapok magasságát a család (főképp természetesen a háziasszony) magasságához állítsák be. Túl magas munkalap esetén “vállból” kell dolgoznunk, túl alacsony esetén pedig előrehajolva. Egyik sem túlságosan kényelmes.

Meglepő, de a hálószoba mellett a konyhában töltjük el szinte a legtöbb időt. De, ellentétben az előbbivel, itt többnyire nem alszunk (és khm...), hanem az ételt készítjük, esetleg étkezünk is. Ezért aztán nem teljesen mindegy, milyen az elrendezése, a berendezése, vagyis milyen környezetben tevékenykedünk. 3

Beépített szekrények esetén a fölső szerkények ne legyenek túl magasan, illetve alacsonyan (az állandó ütközésveszély miatt). Sarokelem esetén a már szinte mindenhol kapható, görgős, körbeforgó elemmel ellátott sarokszekrényt vegyünk, ezzel is csökkentve a holtteret. Állandó szempont, hogy a szekrények könnyen szétszerelhető, mobilizálhatóak legyenek, a konyhai nagytakarítás érdekében.

A szekrények ne legyenek polcosak. A kihúzható, görgős modellek esetén nem veszít helyett, s ritkábban kell lehajolnia, térdelnie.

Forrás: Arany gondolatok

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Üzent a BKK: változik a közlekedés az ünnepek alatt – Ez sokakat érinthet!

Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb...

„Amit Németország csinál, az romboló a békére nézve” – Putyin és Scholz telefonon tárgyalt

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával...