-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Íme a bizonyíték: Így taxiztatják a migránsokat a civil szervezetek Európába!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyértelmű bizonyítékot találtunk annak a szicíliai államügyésznek a vádjaira, aki szerint civil szervezetek és az embercsempészek között szoros az együttműködés a földközi-tengeri migránsútvonalon.

Jelenleg a legforgalmasabb, Európába tartó migránsútvonal a Földközi-tenger kellős középén húzódik. Köszönhetően a kedvező időjárásnak és annak, hogy a nyugat-balkáni útvonalon található országok többsége lezárta határait, köztük  elsőként hazánk.

A polgárháborútól szenvedő Líbiában naponta több ezren szállnak hajózásra alig alkalmas, embercsempészek által biztosított olcsó kínai gumicsónakokba, hogy aztán

néhány kilométerre a partoktól máris  különféle, többnyire Soros György által fizetett nem kormányzati szervezetek (NGO-k) szállítsák őket tovább az olasz parti vizekre…

Olaszországban  már hónapok óta súlyos politikai téma, hogy ezek a Soros-pénzekből működő civil szervezetek és az embercsempészek között állandó a kommunikáció, és előre kijelölt helyeken cserélnek “gazdát” a lélekvesztőkön hánykolódó migránsok Líbia partjainál.

Egy szicíliai államügyész, Carnello Zucarro pár hónapja például azzal hívta föl magára az európai sajtó figyelmét, hogy megvádolta a migránsokat mentő NGO-kat, hogy az embercsempészek finanszírozzák őket. A feltételezett jelenségre pedig már az Európai Unió határvédelmi ügynöksége (Frontex) is felhívta a figyelmet.

Mi is gyűjtöttünk bizonyítékokat!

Aki még ezek után is kételkedne abban, hogy a civil szervezetek és embercsempészek között létezik kapcsolat valamilyen formában, az vessen egy pillantást a Marine Traffic honlapjára. Ezen a weboldalon bárki nyomon követheti a világ hajóforgalmát. Ki merre jár, mit csinál, honnan hova tart, stb… .

Itt lettünk figyelmesek egy spanyol felségjelzésű, Open Arms nevű NGO- hajó gyanús mozgására!

Íme a bizonyíték Így taxiztatják a migránsokat a civil szervezetek Európába! 1

A hajó például kedden 15:02-kor 1 tengeri mérföldre, azaz 1800 méterre közelítette meg Líbia partjait!

Íme a bizonyíték Így taxiztatják a migránsokat a civil szervezetek Európába! 2

Íme a bizonyíték Így taxiztatják a migránsokat a civil szervezetek Európába! 3

Aki valaha nézett le a Citadellától az Országházra, az tudja, hogy ez nem távolság. Nagyjából ilyen messze fekszik egymástól légvonalban a két épület.

A segélyszervezetek hajói a hatályos nemzetközi tengeri jogszabályok értelmében nem mehetnének a líbiai partokhoz ilyen közel. A parttól számított 12 tengeri mérföldes tengeri sáv ugyanis líbiai felségvíznek minősül.

Az Open Arms Facebook-oldala és honlapja is egyértelműen mutatja, hogy a  földközi-tengeri migránsok szállítására specializálódott szervezetről van szó. Ezeken az oldalakon bajba jutott gyerekek és anyák megmentéséről szóló képekkel hirdetik magukat, holott tény, hogy döntő többségében 20-as, 30-as éveikben járó, erős, fiatal férfiak érkeznek a hajókon.

Íme a bizonyíték Így taxiztatják a migránsokat a civil szervezetek Európába! 4

A Soros György pénzelte Open Arms csakis tudatosan mehetett ennyire közel, alig több, mint másfél kilométerre, Afrika partjaihoz. Nyilvánvalóan pontosan tudták, hol kell keresni a migránsokkal megtömött csónakokat.

Emberbaráti mentőakció helyett  nevezzük inkább ingyen taxiztatásnak ezt a gyakorlatot, amikor Líbia partjainál vesznek fel migránsokat  és szállítják az Unió területére őket.

A civil szervezetek gátlástalan viselkedését pedig már az olasz kormány sem nézi jó szemmel. A belügyminisztérium nemrég kidolgozott egy 13 pontból álló, úgynevezett viselkedési kódexet, amivel a Földközi-tengeren tevékenykedő NGO-hajók működését szabályoznák.

Az olasz belügyminiszter, Marco Minniti úgy fogalmazott, hogy azért van szükség a szabályozásra, mert a segélyszervezetek akarva- akaratlanul is az embercsempészek tevékenységét segítik, amit nem lehet tétlenül nézni.

A politikus továbbá hozzátette, hogy a törvénycsomag nem valamiféle bosszú, hanem egyenes következménye annak, hogy egyes NGO-k nem hajlandóak átláthatóvá tenni pénzügyi forrásaikat és munkájukat.

A törvénycsomag vitatottabb pontjai a következők:

  • a hajóknak tilos megközelítenie a líbiai partokat, “a szélsőséges és azonnali veszély eseteit kivéve”;
  • a hajók jeladórendszerét kötelező folyamatosan működtetni;
  • tilos a vízből kimentett embereket más hajókra átengedni;
  • a szervezeteknek kötelező megjelölnie az őket támogató forrásokat;
  • a hajóknak kötelező a fedélzetre engednie a törvényes hatóságokat, hogy rutinellenőrzéseket végezhessenek.

A civil szervezetek többsége pedig egyszerűen kijelentette, hogy nem hajlandó aláírni, elfogadni és alkalmazni a törvénycsomagot – derült ki az olasz belügyi tárca egyik friss jelentéséből. Meglepő mód az egyik ilyen NGO az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű szervezet, amely híresen jó viszonyt ápol a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal.

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...