7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Ilyen telefon még nem volt: a Lenovo olyat tesz le az asztalra, amit mobilban még nem láthattunk – videó

Dátum:

Megosztás:

A Lenovo gamer telefonjának premierjéhez közeledve egyre több információt árul el a gyártó a nem mindennapinak ígérkező készülékről. Gamereknek fokozottan ajánlott.

Több szempontból is különlegesnek ígérkezik a Legion Y90, a vállalat játékosoknak kitalált mobilja. A közönség várhatóan a hónap végén ismerheti majd meg az egyelőre ismeretlen árú eszközt, de azt például már most sejteni, hogy a gyártó egy igazán erőteljes készüléket alkotott, többek közt alig melegedő borítással, és óriási tárhellyel. Ez utóbbi viszont nem csak méretében tűnik kiemelkedőnek.

Mindenki ezt olvassa most!

GSMArena a Lenovo Weibón tett utalásai nyomán írta meg, hogy a Legion Y90-ben tárhely gyanánt SSD lesz, illetve egy RAID 0 konfigurációban működő UFS 3.1 tárolóchip. Ahogy a portál rámutatott, az Apple például az iPhone X óta alkalmaz SSD-ket az UFS chipek helyett, de a Lenovo másfajta kialakítást valósított meg, ami egyszerre teszi lehetővé az UFS és az SSD használatát. Ami a RAID 0-t illeti: itt a tárolási kapacitás növelésének speciális módjáról van szó, ahol a rendszer

két, egyszerre működő meghajtót használ, az adatokat pedig párhuzamosan mindkettőre rögzíti.

Ennek köszönhetően a készülék sokkal gyorsabban tudja olvasni és írni is az adatokat. Ennek pedig nem csak akkor van haszna, amikor valaki nagy mennyiségű fotóval vagy videóval dolgozik. A RAID 0 technológiát azonban – és ez talán a legfontosabb – eddig csak a csúcskategóriás PC-kben és laptopokban lehetett megtalálni, kereskedelmi forgalomban elérhető okostelefonban még soha.

Mindenki ezt olvassa most!

Egy ilyen rendszert persze hűteni is kell, így a Legion Y90-et is ennek megfelelően tervezték a mérnökök: a Sparrows News szerint a készülékbe 12 rétegnyi hőelvezető megoldást építettek, folyadékhűtéssel és kettős ventilátoros aktív hűtőrendszerrel. Ez utóbbi feladatot a Frostbite nevű megoldásra bízhatta a gyártó, ami a portál szerint 300 százalékkal jobb hűtési képességgel rendelkezik, mint a technológia előző generációja.

hvg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...

Kiderült, mikor mutatkozik be a Samsung új csúcsmobilja, a Galaxy S23

A Samsung Galaxy S23 sorozata iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert szokatlan új funkciókat kap a szivárogtatások szerint. Például...