25.6 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Ilyen az élet a Fekete Delfinben, Oroszország legkeményebb börtönében – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ilyen az élet a Fekete Delfinben, Oroszország legkeményebb börtönében

 

Összegyűjtöttünk pár dolgot, mennyire kemény hely is a kazah határon, a szibériai semmi közepén fekvő börtön, melyből egyetlen egy módon távozhatnak a foglyok: koporsóban.

A (hivatalos nevén) Hatos Számú Szövetségi Fegyház Orenburg régióban fekszik, Sol-Iletskben. Az 1745-ben alapított fegyház az egyik legrégibb orosz börtön. Becenevét a börtön bejárata előtt lévő, fekete delfint mintázó szoborról kapta, melyet maguk a foglyok készítettek. A börtönben kizárólag életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt rabok vannak.

A Fekete Delfinnek hétszáz lakója van: egytől egyig Oroszország leghírhedtebb bűnözői. Sorozatgyilkosok, nemi erőszakot elkövetők, kannibálok, terroristák, gyerekmolesztálók, mániákus őrültek.

Minden fogvatartott bűnöző átlagosan öt embert ölt meg: a börtönben lévő hétszáz fogoly gyilkosságai összeadva kb. 3500 emberéletet tesznek ki.

A Fekete Delfinbe hátrabilincselt kézzel, letolt arccal és bekötött szemmel viszik be az elítélteket.

A börtönön belül is letolt arccal kísérik egyik helyiségből a másikba a foglyokat, hogy azoknak még ötletük se legyen a börtön elrendezését illetően, így meggátolva bármilyen szökési tervet.

A ‘stresszpóznak’ nevezett testhelyzetben a rabok keze magasabban van mint a csípője és legalább három őr vezeti őket – így maximális kontroll alatt tartják a foglyot, hogy az ne próbálhassa megtámadni az őröket vagy feltérképezni a börtönt. A foglyok gyakorlatilag nem is tudják, hogy néz ki, ahol vannak.

Ő Vladimir Nikolajev, az egyik életfogytiglanra ítélt fogoly. Kannibál.

Egy részeg verekedés alatt megölt egy férfit, a testét otthon feldarabolta és megkóstolta a combját.

Úgy gondolta, jó vicc lesz, ha ad az egyik ismerősének is belőle: azt mondta nekik, kenguruhús. A mit sem sejtő család pedig elkészítette és megette a húst. Vladimir még mindig viccesnek találja a dolgot.

A rabok 24 órás megfigyelés alatt vannak: folyamatosan kamerákon keresztül tartják szemmel őket, valamint negyedóránként egy őr is benéz a cellákba.

A lakók ugyanakkor kelnek és ugyanakkor fekszenek le aludni. A nem alvással telt tizenhat órában a foglyoknak tilos az ágyra ülniük vagy feküdniük: olvashatnak vagy olykor a rádió is engedélyezett, mely az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal.

Egy nap egyszer másfél órára egy nagyobb helyiségbe vezetik őket, ahol mozoghatnak – de itt sem láthatják az eget.

Ebben a másfél órában az őrök végigkutatják a cellákat bármilyen nem megengedett tárgy után. A Fekete Delfin 700 foglyát 900 őr őrzi.

A cellákat három acélajtó zárja: a Fekete Delfinben a foglyok gyakorlatilag egy cellán belüli cellában laknak.

A börtönben nincs közös ebédhelyiség, a rabok mind a cellájukban fogyasztják el az ételt: levest és egy kevés kenyeret, naponta négyszer.

 

A Fekete Delfinből még soha senki nem szökött meg.

Nem is csodáljuk.

Képek és forrás: National Geographic, Wikipédia

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Döbbenetes állítás: a szakértő szerint már nem fogjuk Michael Schumachert élve látni

Ha a Forma-1-es hírekről első kézből akarunk értesülni, akkor feltétlenül figyelni kell az ismert újságíró, Frankl András szavaira. A...

Napokig nem tudják használni a bankkártyájukat egy magyar pénzintézet ügyfelei

Önhibáján kívül több ezer banki ügyfél használható bankkártya nélkül marad a következő napokban. A probléma a Sopron Bank...

Tényleg durva az áremelkedés: itt vannak a KSH hivatalos adatai

A fehér kenyér, a csirkecomb vagy a trappista sajt ára több mint 40 százalékot nőtt a tavalyi évhez...

Enyhítenének a beteg gyerekek szenvedésén: 12 éves kor alatt is engedélyeznék az eutanáziát a hollandok

A holland egészségügyi minisztérium engedélyezné az eutanázia végrehajtását 12 év alatti, elviselhetetlen fájdalommal küszködő, halálos betegségben szenvedő gyermekeken...