14.7 C
Budapest
2022. szeptember. 25. vasárnap

Illés bácsi a közegészségügy közellensége?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kedves Nébih, a többi megbírságolt hely nevét mikor fogjuk megtudni?

 

Egy ország ismerte meg Barna Illés gödöllői cukrászmester nevét néhány napja, és tömegek háborodtak fel azon, ami vele történt.

Illés bácsi 50 éve mérte a fagyit, készítette a süteményeket a cukrászdájában. Május 15-én azonban lehúzta a rolót, mivel a Nébih az elöregedett ház és a berendezések miatt elrendelte az üzlet bezárását. A cukrászat megmentéséért petíció indult, emellett a gödöllői polgármester is azon gondolkozik, hogy miként lehetne megmenteni a nagy múltú helyet.

Az Illés bácsival történtek több kérdést is felvetnek.

Az első, hogy ha tényleg annyira emblematikus helye volt Gödöllőnek a cukrászda, benne pedig Illés bácsi, hogy még városi kitüntetést is kapott, akkor miért nem szólt neki senki, hogy egy kicsit figyeljen jobban oda a higiéniára? Miért kellett megvárni, hogy jöjjön a Nébih, és be kelljen zárni a helyet? Miért csak most kezd kapkodni a polgármester is, ha annyira fontos volt ez a cukrászda, miért nem figyelt oda rá jobban Gödöllő?

barna-illes

A bezárás utáni felháborodás, a keserű szájíz, a petíció, a már-már országos skandallum, az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal kórusban történő ekézése teljesen elkerülhető lett volna azzal, ha évekkel ezelőtt azt mondják a mesternek: Illés bácsi, szeretjük magát, fontos nekünk, de ne trikóban mérje a pisztáciát! Segítünk, kapjuk rendbe kicsit a helyet, mert ez a mi kis gyöngyszemünk, és megszakadna a szívünk, ha nem innen vinnénk a krémest.

A másik kérdés a Nébih-nek szól.

Kedves Felügyelet! Arról folyamatosan hallunk, hogy patkányos pékséget büntettek itt, romlott húsos gyrosost büntettek ott, lejárt alapanyagokat találtak amott, csupán egy dolgot nem hallunk: hogy pontosan, név szerint melyik üzletről/étteremről/pékségről van szó. Mindig csak a város, némi utánajárással kiderül a cégnév, de sosem a hely neve, a cím, ezzel pedig nem megyünk semmire.

Ugyanúgy bemehetünk oda enni/vásárolni, mint korábban, mert például az “egy budapesti pékség” a hatósági közleményben nem árulja el nekünk, hogy pontosan melyik helyet is kerüljünk el nagy ívben.

Illés bácsi nevét megismertük. Azért is ismertük meg, mert névvel vállalta azt, amit eladott. Kiírta, akkora betűkkel az üzletére, hogy kiveri az ember szemét. És ugyan volt, hogy a hőségben atlétában mérte a fagyit, úgy tűnik – noha nem ismerjük – ha bárki panaszkodott volna a minőségre, vagy tömeges mérgezéssel szállították volna kórházba a vásárlóit, maga akasztotta volna szögre a fehér, viseltes darabot.

Ha már azt megtudtuk, hogy Illés bácsi cukrászdája veszélyes a közegészségügyre nézve, tudjuk meg már azt is, hogy melyek azok az egyéb helyek, ahol rovarszennyezettség, rágcsálók, lenyomozhatatlan hozzávalók, romlott alapanyagok miatt kellett eljárni az ellenőröknek. Jogunk volna tudni ezekről is név szerint, nem?

 

forrás: lajk.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A 17 legveszélyesebb tetoválás, aminek a jelentését sokan nem is gondolnák

Egy tetoválás sokkal több annál, mint az önkifejezés egy testen viselt formája. Egyes embercsoportok számára ugyanis az egyébként ártatlannak...

Őt tartják a legalkalmasabbnak a válságkezelésre az ellenzéki szavazók

Az IDEA Intézet kutatásában egy árnyékkormány szükségességéről, valamint a válságkezelésre legalkalmasabbnak tartott politikusról is kérdezték az ellenzéki szavazókat. Molnár...

20 játszótéri dizájn-katasztrófa, amiről alig hiszed el, hogy tényleg megtörtént – képek

Egy játszótér megtervezése és kivitelezése ma már számtalan szigorú szabályhoz kötött – ám nem volt ez mindig így. Az...

Prága ársapkát vezet be novembertől a lakossági áram- és gáz fogyasztásra, ezzel védve a háztartásokat a szárnyaló energiaáraktól… – Átszámítva 96.- Ft az áram.,...

Valahogy így kellene itthon is megoldani, és akkor nem kellene attól rettegni, hogy milyen számlák fognak kijönni.. Mindenki az...