13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Ijesztő jóslat: hatalmas napkitörés boríthatja sötétbe a Földet

Dátum:

Megosztás:

Tudósok szerint egy mindent elsöprő napkitörés visszaküldheti az embereket a „sötét” időkbe.

Lesújtó előrejelzéssel álltak elő elismert tudósok a Föld jövőjével kapcsolatban.

Vizsgálataik alapján 100 éven belül egy hatalmas napkitörés teljes sötétségbe boríthatja bolygónkat. A problémát egy a Föld felé közeledő csillag okozza, ami, ha becsapódik a bolygóba, visszafordíthatatlan károkat okozhat.

A legnagyobb problémát az ún. koronakidobódás jelentené. Ennek során a napkorona egyik darabja kilökődik a bolygóközi térbe, ami megzavarhatja a Földön a rádiós kommunikációt, a radarok működését, és az elektromos energiahálózatot és sok minden mást, ami jelenlegi életünkben elengedhetetlen.

„A koronakidobódásnak nagyon komoly hatása lenne a Földön. El sem tudnánk képzelni, mennyire más életünk lenne utána. Ez a felfedezés megmutatja, hogy bár nem is tudunk róla, a bolygónk épsége is folyamatosan veszélyben van. Bármikor történhet valami katasztrófa” – mondta a DailyStarnak, a kutatócsoport egyik tagja, Kosuke Namekata.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...