10.5 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóÍgy próbálnak tiltott tárgyat csempészni a börtönökbe

Így próbálnak tiltott tárgyat csempészni a börtönökbe

Elképesztő trükkökkel próbálnak becsempészni telefonokat, vagy más tiltott tárgyakat a börtönökbe. Most a legújabb módszerekről derültek ki részletek.

Nagyon divatosak a pár centis minitelefonok, a bankkártyának álcázott lapos telefonok, de van, aki egy rúd szalámi belsejébe, vagy egy cipő talpába rejti el a telefont. Hiába a trükkök, egyre többen buknak meg – hangzott el az M1 Híradójából.

Apró jelekből, például az elrejtett mobiltelefonok hangszóróinak árnyékából lehet arra következtetni, hogy tiltott eszközt akarnak bejuttatni a rácsok mögé – mondta el Nyakó Csaba, a Budapesti Fegyház és Börtön biztonsági osztályának vezetője. A tiltott tárgyak népszerűségi listáját a telefonok tartják, ezért a gyanús csomagoknál mindig az az első, hogy elektromos eszközt keresnek.

A csomagokat röntgensugaras csomagvizsgálón ellenőrzik, de az osztályvezető szerint a rabok és persze a hozzátartozóik fantáziája határtalan. Legutóbb például egy eredeti csomagolású levesporos zacskóban próbáltak meg becsempészni egy apró mobiltelefont.

A rabok leleményességénél csak a börtönőrök elszántsága nagyobb, hogy megtalálják a tiltott tárgyakat. Az idén rekordot döntött a megtalált telefonok száma.

Ebben az évben ugyanis 1680 mobiltelefont találtak, amely a tavalyi évben nem érte még el az 1500-at. Elmondható, hogy egyre hatékonyabb a csapat munkája, de folyamatosan képzik magukat, elemeznek, értékelnek és keresik a forrásokat, hogy minden esetben megtalálják a tiltott tárgyakat – mondta el Bogotyán Róbert, szolgálatvezető.

Forrás: hirado.hu

Képek: 24.hu, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem