26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Így nézheti otthon a család a kórházban benntartott babákat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Már távolról, kamera segítségével is követhetik a szülők és rokonok a koraszülött gyermekek fejlődését. A Szent János Kórház Babales programja főleg azoknak nagy segítség, akik a munkájuk miatt, vagy mert külföldön vannak, nem tudnak bemenni a kórházba.

A tervezettnél hetekkel előbb, koraszülöttként jött világra a kis ÉliásA csöppség számára ez rendkívül veszélyes, hiszen a terhesség 36. hete előtt megszülető csecsemő szervezete még fejletlen, ezért ilyenkor mindig inkubátorba kerülnek a picik. Bár jó kezekben vannak a kórházban, a családok érthetően mégis aggódnak a babák egészségért. A Szent János Kórházban most indult Babales program lehetővé teszi, hogy egy speciális webkamera segítségével a szülők és családtagok előre egyeztetett időpontban virtuálisan meglátogassák a babát.

„Nagyon jó kezdeményezés ez” – mosolyog Éliás édesanyja, Tóth Frida. – „A szakápolótól kaptunk egy kódot, annak a segítségével egy netes oldalon nézhetjük a kicsinket. Ilyenkor az egész család odagyűlik a monitor elé, megható pillanatokat élünk át. Már alig várjuk, hogy hazahozhassuk Éliást, de addig is remek érzés, hogy jó kezekben tudjuk a gyermekünket.”

A kis csöppségek az orvosok és ápolók szívéhez is közel kerülnek, hiszen a születésük utáni első hetekben folyamatosan ők foglalkoznak velük.

Így nézheti otthon a család a kórházban benntartott babákat 1
Fotó: Markovics Gábor

„Megható, hogy a szülők milyen örömmel fogadják a programot” – teszi hozzá Dobákné Salamon Xénia koraszülött szakápoló, aki maga is libabőrös a meghatottságtól, amikor mutatja, mit látnak a szülők a kamerán. „A kórházhoz is teljesen máshogy viszonyulnak, türelmesebbek, könnyebben vészelik át ezt a nehéz időszakot.”

Dr. Tory Vera, a Szent János Kórház Gyermekosztály Koraszülött Részlegének vezető főorvosa a testvérek szempontjából is fontosnak tartja a kezdeményezést.

Így nézheti otthon a család a kórházban benntartott babákat 2
Fotó: Markovics Gábor

„A webkamera segítségével napról napra követheti a család, ahogyan fejlődik és erősödik az új családtag. Így gyorsabban szorossá válik a kapcsolat, ami főként a testvérek számára nagyon fontos” – vélekedik a doktornő. – „A koraszülött osztályon jelenleg öt, sterilizálható és áthelyezhető webkamera segítségével követhetik a hozzátartozók a távolból a kórházi eseményeket. Így ők is sokkal nyugodtabbak, hiszen tudják, hogy jó kezekben van a babájuk.”

Forrás: Ripost

Fotó: Markovics Gábor

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook