21.7 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Így neveljünk otthon citromfát magról

Dátum:

Megosztás:

A citrom nagyon fontos vitaminokat tartalmaz, és főleg télen táplálkozásunk egyik elengedhetetlen alapanyaga. Korlátlanul fogyaszthatjuk, leginkább nyersen ajánlott, de használhatjuk ételeink ízesítőjeként vagy kozmetikumként is.

Így neveljünk otthon citromfát magról

Kívülről és belülről is megszépít, rendszeres fogyasztása által értékes vitaminokkal látja el szervezetünket. Fontos, hogy jó minőségű, bio citromot válasszunk!

Neveljünk otthon citromfát, hogy mindig kéznél legyen a vegyszermentes sárga gyümölcs.

Nézzük néhány lépésben, hogyan legyen saját citromfánk otthon:

1. Óvatosan szeleteljük fel a citromot, úgy, hogy a magokat ne sértsük meg.

2. Távolítsuk el a magokat, és mossuk jól le róla a gyümölcs húsát. Azért fontos, hogy ne maradjon rajta citrom, mivel ez később rothadásra adhat okot.

3. A magokat, kb. egy centis mélységben ültessük el jó minőségű virágföldbe.

4. Nedvesítsük be jól a földet, majd takarjuk le egy műanyag fóliával. Amíg kikelnek, állandó nedvességre van szükségük.

5. Tegyük a cserepet, napos, meleg helyre. Ellenőrizzük naponta, hogy legyen meg a föld kellő nedvessége, és várjunk türelemmel.

6. Ne lesz rövid idő, de megközelítőleg 2 hónap múlva megjelennek az első hajtások. Ahogy nő a növény, ültessük át nagyobb cserépbe.

Ha már elég nagyocska lett a citromfánk ideje beoltani, mert csak akkor terem majd szép, sárga citromokat. Ehhez keressünk egy szakembert és már egy termő fát, aminek egyik ágát kell beoltani a fánkba.

Forrás: Arany gondolatok

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...