Home Életmód Egészség - betegség Így lehet 40 felett beindítani az anyagcserét a zsírégetésre!

Így lehet 40 felett beindítani az anyagcserét a zsírégetésre!

0

Egy bizonyos életkor után a hormonális változásoknak, a kevesebb mozgásnak, és a helytelen táplálkozásnak köszönhetően sokkal nehezebben tudunk megszabadulni a plusz kilóktól.

A 40. életév az egyik legnagyobb vízválasztó az életünkben, hiszen ilyenkor a szervezetünk egy gyökeresebb változáson megy át.

Hogy gond nélkül átvészeljük ezt a változást, és ne kelljen a plusz kilókkal küzdenünk, érdemes betartanunk egy pár fontos szabályt. Ha ezeket áthágjuk, akkor könnyen lehet, hogy akár a fél ruhatárunkat is ki kell dobjuk fél éven belül.

Ha szeretnénk megszabadulni a fölösleges kilóktól, akkor nem árt tudnunk, hogy az anyagcserénk sokkal lassúbb lett, és a zsírégetés sem akadálymentes. Hajlamosabbak leszünk a szív-és érrendszeri betegségekre, jobban rakodik a koleszterin is. A tiszta víz legyen ezentúl az egyik legfontosabb italuk, amely mindig kéznél kell hogy legyen. Segít megszabadulni a méreganyagoktól, és a plusz kilóktól is.

Fogyasszunk rostokban, és gabonákban gazdag élelmiszereket, mellőzzük a zsírban, és szénhidrátban gazdag táplálékokat.

Fogyasszunk diót, hiszen sok benne az omega3-zsírsav, stabilizálja a vércukorszintet, és megakadályozza a hormonális problémákat.

Csökkentsük a húsfogyasztást! Inkább csak hétvégén fogyasszunk húst, így elkerülhetjük a zsírfelhalmozódást. Szerezzük be a fehérjét növényi forrásokból inkább, mint pl. a gombából, mandulából, pisztáciából, kesudióból.

Iktassuk be étrendünkbe a fahéjat, hiszen ezzel csökkenthetjük a vércukorszintet, és a zsírégetést is beindítja.

Desszert helyett fogyasszunk fekete csokoládét, sokkal kevesebb cukrot, és szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos csokoládé.

Forrás: Tudasfaja.com / Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás