3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Így készíthetünk madáretetőt egy kis segítséggel

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: FA/hirado.hu

A Hello Wood alkotócsoport és a Közgazdasági Politechnikum Gimnázium által életre hívott kezdeményezés célja, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsen a közös munka élményére. Arra, hogy megismerkedhessenek és elmélyülhessenek a faipar és a barkácsolás újra népszerű és izgalmas világában.

Az elmúlt években a Hello Wood által rendezett táborok révén felgyűlt tapasztalatot és infrastruktúrát kívántuk valahogy év közben is hasznosítani – mondta Pozsár Péter, a Hello Wood egyik tulajdonosa a hirado.hu-nak. A tulajdonos szerint egyre nagyobb az igény hazánkban is a hasonló kezdeményezésekre, amik külföldön már sokkal népszerűbbek. Az ötlet három éve született meg, mostanra sikerült kiviteleznünk – tette hozzá. „Célunk, hogy mindenki belekóstolhasson a saját kezűleg létrehozott alkotás örömébe” – fejtette ki.

madáretetőHello Wood

A Technika1 október elején nyitotta meg kapuit a közönség előtt az iskola épületében, egy 180 négyzetméter alapterületű, hétfőtől vasárnapig nyitva tartó műhelyben. Működése egyszerű: a teret, az infrastruktúrát, a kívánt alapanyagokat és szakértői segítséget biztosítják mindenkinek, csupán ötletekkel kell készülni. A részvételi díjat pedig az eltöltött idővel és a gépek használatával arányosan számítják fel.

A Technika1 teljes mértékben saját projekt, saját forrásból hoztuk létre – vázolta Pozsár Péter. „Mivel az egyik tulajdonostársunk a Közgazdasági Politechnikumban végzett, adta magát az ötlet, hogy a technikumot keressük fel. Szerencsére nyitott volt, így került a műhely az udvarában lévő épületbe” – tette hozzá.

Bevezető, haladó és tematikus kurzusokkal készültek, hogy, akár laikusként, akár végzett asztalosként, mindenki találjon magának megfelelő foglalkozást. A jól felszerelt műhelyben madáretető vagy karácsonyfatalp, de még designbútor is gyártható. A kurzusokat szakemberek is segítik tudásukkal, tapasztalataikkal.

„Ahogy a neve is elárulja, a Technika1 csupán az ötletünk kivitelezésének első lépése. Bízunk benne, hogy a jövőben akár Budapesten, akár más nagyvárosban is nyílhatnak újabb közösségi barkácsműhelyek – mondta Pozsár Péter. – Januárig még demo üzemmódban gyűjtjük a tapasztalatokat. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy mire van igény az emberekben. Ha úgy alakul a helyzet később, talán vasas vagy szitázó-nyomtató műhelyeket is indítunk.”

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Többszörösen törvényt sértett az a horgász, aki egy anyapontyot 300 ezer Ft-ért kínált eladásra!

A Nébih keddi közleménye kiemeli: a halat 300 ezer forintért kínálta feketén eladásra egy tiszanánai horgász, a tetemes...

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...

Szülők figyelem! Tegnaptől indult el, hogy legalább 18 C-fokos léghőmérsékletet kell biztosítani a köznevelési – és oktatási intézményekben!

Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere: A köznevelési és szakképzési intézményekben hétfőtől (november 28-tól) minimum (legalább) 18 C-fok hőmérsékletet kell biztosítani! Azokban...