10.3 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Így isszuk halálra magunkat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: hirado

Statisztikai adatok szerint Magyarországon körülbelül 14 liter 96 százalékos alkohol az egy főre jutó fogyasztás évente. Az első helyen a tömény szerepel, aztán a bor, a harmadik helyen pedig a sör. Halálozásban is verjük Európát.

Így isszuk halálra magunkat
A statisztikai adatok szerint Magyarországon körülbelül 14 liter 96 százalékos alkohol az egy főre jutó fogyasztás évente. A statisztikába a teljes lakosság beleszámít, tehát a rendszeresen alkoholt fogyasztók ennek többszörösét isszák meg, mondta Dr. Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Az alkoholisták száma tíz év alatt 600 ezerről 800 ezerre nőtt, s egy-két éven belül akár az egymilliót is elérhetjük – tette hozzá.

Közlése szerint Európa néhány országában az alkoholfogyasztás csökkenő tendenciát mutat. A volt szocialista országok közül azonban Magyarországon, Romániában, Szerbiában, valamint a Baltikumban emelkedik a szeszes italok fogyasztása.

Az alkoholos halálozásban, a májcirrózisban Magyarország veri Európát, de az alkoholizmus daganatos betegségeket, gyomor és bélrendszeri vérzéseket, idegrendszeri elváltozásokat is okozhat, hangsúlyozta a toxikológus.

Hozzátette: Franciaországban ugyan a magyarhoz hasonló mértékű a szeszes ital fogyasztás, a halálozási ráta azonban alacsonyabb, mert a franciák jobb minőségű italokat fogyasztanak.

A Honvédkórház főorvosa szerint nagy szükség lenne egy alkoholstratégiára és prevenciós programokra. Hozzátette: szó sincs arról, hogy Magyarországnak a 10 millió absztinens országának kellene lennie, de meg kell tanulni a kulturált alkoholfogyasztást. Zacher Gábor úgy véli, egy alkoholstratégia nem két-három év alatt hozhat eredményt, akár egy emberöltő is kell hozzá.

A szakember szerint más stratégiára lenne szükség a fővárosban és az ország egyes régióiban, a különböző társadalmi rétegek esetén, hiszen az emberek különböző problémákkal küzdenek. Hangsúlyozta azt is, hogy évente háromszáz csecsemő születik magzati alkoholszindrómában, amely egyértelműen azt jelenti, hogy a terhesség alatt az anya folyamatosan alkoholt fogyasztott. Ez maradandó szellemi, pszichés és testi elváltozást okoz a gyerekeknél.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Luxus lesz a jogsi! Egy átlagos vagy nem jó tanulónak, akár 350-400 ezer Ft-ba is kerülhet! – Egyre kevesebb a tanuló

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vezetői engedélyt szeretne A jogosítvány megszerzése eddig sem volt olcsó mulatság, hiszen...

Fulladás

Niedermüllerék hűségesküt tettek az amerikai nagykövetnek – adta hírül a PestiSrácok.hu. Ahogyan elnézem ezt a fényképet, ezt a tülekedést, amint...

Elindult a határ felé Putyin nukleáris fegyvereket szállító tehervonata – Sokkoló üzenet a Nyugatnak

Az orosz nukleáris katonai vonat mozgásban van, vélhetőleg azért, hogy Oroszország figyelmeztesse a Nyugatot: Putyin kész eszkalálni ukrajnai...

Erről dönt ma a kormány: szóba került a tanársztrájk és a pedagógusok béremelése is – indul a feszültség a Parlamentben

Tárgyal és határoz is a kormány normakontroll-javaslatáról kedden az Országgyűlés, amely ezt követően szavaz négy, az Európai Bizottsággal...