1.4 C
Budapest
2023. január. 27. péntek

Így gyászolják a tragikus hirtelenséggel elpusztult magyar mentőkutyát

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy ország háborodott fel hétvégén, amikor a Cserhát Különleges Mentőcsoport tagja kiírta: meggyilkolták szeretett társát, a hivatásos mentőkutyát. A 8 éves Chuskyt holtan találta szombat reggel az udvarban, eleinte biztosra tűnt, hogy megmérgezték. Végül kiderült, hogy ritka betegség okozta a halálát.

Drámai történet járta körbe a hazai sajtót: az első hírek szerint szombatra virradóra megmérgezték a híres magyar mentőkutyát, Chuckyt. Az állat gazdája, a Cserhát Különleges Mentőcsoport tagja írta ki a Facebookra, hogy hű társát reggel mozdulatlanul, a fűben fekve találta meg a kertben, szája és hátsója is véres volt.

A reggeli vizsgálatok, minden külső jel mérgezésre utaltak

– szóltak az első hírek, a kutyáról készült drámai fotó futótűzként terjedt az interneten, az állatbarátok a gyilkos fejét követelték.

Chucky gazdája este tájékoztatta a friss hírekről a közvéleményt: bár az első jelek egyértelműen mérgezésre utaltak, végül kiderült, hogy gyors lefolyású betegség végzett az állattal.

A boncolás és a másodlagos orvosi vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy egy nagyon ritka bélcsavarodás okozta a halálát, ezer kutyából egynél történik ilyen

– közölte a mentőcsapat tagja, Juhász Zoltán.

Chucky hirtelen halála nemcsak ismerőseit, hanem a közvéleményt is megrendítette.

Így gyászolják a tragikus hirtelenséggel elpusztult magyar mentőkutyát 1
Fotó: Facebook

Életeket mentett

A 8 éves, Bavaria Kimbo néven törzskönyvezett, fajtatiszta németjuhász a Cserhát Különleges Mentőcsoport megalakulása óta vett részt keresésekben Magyarország számos pontján.

„Chucky nagyon intelligens, magasan képzett társunk volt. Felsorolni is nehéz, mennyi minden történt vele. Európa számos országába eljutott a tréningeken. Soha nem pihent, mindig szolgálatra készen állt, közel 100 éles bevetésen vett részt. Nyolc év alatt egyszer döntötte le betegség, egy kullancsfertőzés miatt”

– mesélte megtörten a Ripost-nak a mentőcsoport sajtófelelőse.

Így gyászolják a tragikus hirtelenséggel elpusztult magyar mentőkutyát 2
Fotó: Facebook

Altsach Andrea elmondta, Chucky gazdája egyelőre képtelen feldolgozni hű társa elvesztését, de sokan tartják benne a lelket.

„Nagyon sok ember köszönheti neki az életét, akiket a segítségével találtunk meg. Több száz bemutatón, gyakorlaton mutatta meg rendkívüli fegyelmezettségét, tudását. Mindenkihez odabújt és hozzásimult még ismeretlenül is, a gyerekekkel órákon át képes volt játszani”

– elevenítette fel a Ripost-nak Altsach Andrea, aki úgy tudja: a hős mentőkutyát gazdája már eltemette, de mindenki abban reménykedik, hogy Chucky kölykei közül valamelyik utódja majd egyszer a nyomdokaiba lép!

Világhírűek a magyar keresőkutyák Mancs volt az első mentőkutya, amelyik szobrot kapott, az alkotáshoz a mai napig elzarándokolnak az állat tisztelői. A németjuhász számos hazai és külföldi katasztrófánál segített embereket menteni, és nemzetközi hírnevet szerzett, amikor egy törökországi földrengésnél megtalált egy kislányt a romok alatt. A leghíresebb, és legeredményesebb magyar nyomozókutya Kántor volt, a négylábú 536, leginkább lopásos bűncselekmény felderítésében vett részt, melyből 279 végződött sikerrel. Összesen 11 évig szolgált, 1964-ben egy nyom követése közben aknára lépett, és halálosan megsebesült. Halála után kitömették, majd a Bűnügyi, és Rendőrség-történeti Múzeumban helyezték el.
Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis egyik utolsó filmje: Távfelügyelő (Wire Room) – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje (2022), izgalmas, fordulatokban gazdag thriller..   Teljes film magyarul: Távfelügyelő (Wire Room) Kellemes szórakozást a filmhez! Még több...

A napenergia előnyei – a szolárzuhany mindenki számára gazdaságos megoldás

Sokba kerül a meleg vizes zuhanyzás? Attól függ! Ugyanis létezik olyan energiabarát megoldás, ami nyáron a napban rejlő...

Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni azt a taxisofőrt, aki vezetés közben kapott infarktust a Keleti pályaudvarnál…

Ismerősök és ismeretlenek is hősnek tartják Istvánt - írja a ripost.hu Katonák és rendőrök árasztották el a Keleti pályaudvar környékét –...

Mutatjuk, mik lesznek 2023 szextrendjei (18+)

Ahogy az élet minden egyéb területén, úgy szex téren is jönnek-mennek a trendek. De vajon mik jellemzik 2023-at,...