1.1 C
Budapest
2023. december. 4. hétfő

Így folytatódott a határontúli magyarokat felkaroló szakkollégium nagyszabású felújítása

Dátum:

Megosztás:

Az Épkar által kivitelezett munkák során közel 10 ezer négyzetméternyi terület kap teljes körű felújítást a három épületszárnyban.

Folytatódott a Budapest 3. kerületében, a Kunigunda útján található ELTE Márton Áron Kollégium és Szakkollégium felújítása. A határon túli magyar hallgatókat és szervezeteket felkaroló intézmény két ütemben újul meg az Épkar Zrt. kivitelezésében. Ahogy azt korábban jeleztük, a korábban már lezárult első ütemben az Épkar a B és D jelű épületek komplex felújítását hajtotta végre.

A most zajló második ütem ugyanakkor az A, a C és az E épületekre, valamint a tornateremre és a karbantartó épületekre kiterjedő teljes építészeti, tartószerkezeti, épületgépészeti, illetve villamossági munkák kivitelezését tartalmazza mintegy 9500 négyzetméternyi alapterületen.

Az Épkar Zrt. most közzétett közösségi bejegyzése szerint szeptemberben már az A épületben is megindultak a szakipari munkák. A tornateremben ugyanakkor lassan elkészülnek az új előtétfalak. A C épülettel kapcsolatban is érkezett friss hír: itt már a meleg- és hidegburkolt helyiségeket zárják a végleges ajtókkal a 2. emeleten is. A kivitelező vállalat egy videóval is jelentkezett a legutóbbi munkálatokról.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az energiahatékonyság és a teljes akadálymentesítés is a fókuszban

Ahogy azt korábban is jeleztük, a projekt második üteme magában foglal

  • részleges tartószerkezeti beavatkozásokat,
  • komplex belsőépítészeti, gépészeti és elektromos felújítási munkákat,
  • az épület teljes utólagos hőszigetelését,
  • a homlokzati nyílászárók cseréjét,
  • illetve két új személyfelvonó lift telepítését is.

Ezen felül akárcsak az első ütemben, a felújítást követően tetőszintet alakítanak ki a „C” és az „E” épület legmagasabb szintjére való ráépítéssel. A korszerűsítési projekt az épületeken kívül többek közt kiterjed még új parkolók és az ahhoz kapcsolódó utak kivitelezésére, a térvilágítás kiépítésére, illetve kertészeti, kertépítészeti kivitelezésekre. A kollégium energiahasznosítás szempontjából is modernebb lesz, ugyanis napelemekkel látják el, emellett az épületegyüttes teljes akadálymentesítését megvalósítják.

magyarepitok

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...