18 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Így dobálják ki az élelmiszert a Tescóban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

El­ké­pesztő fel­vé­tel ke­ring az in­ter­ne­ten: egy szem­fü­les vevő meg­látta és le­fo­tózta a győri Tesco zsem­lé­vel dugig meg­tö­mött ku­ká­ját. Annyira sok pék­árut dob­tak ki, hogy a kuka te­te­jét nem is bír­ták le­csukni a dol­go­zók. Még ha szá­raz is a zsemle, nem lett volna még­is­csak jobb helye neki bár­hol más­hol, mint a ku­ká­ban?

Több ezren osztották meg a neten azt a fotót, mely egyértelmű bizonyítéka a pazarlásnak.

Miért nem lehetett a kukányi zsemléből zsemlemorzsa vagy kétszersült? Adomány a szegény embereknek vagy táp tyúkoknak, malacoknak? Miért kellett a kukába dobni a drága élelmiszert?

A Facebookra a „Győr! Szigethy Tesco. Nem kellett senkinek. Megy a pazarlás ezerrel.” kísérőszöveggel vasárnap felkerült képet rengetegen megosztották, és sok a dühös komment.

Így dobálják ki az élelmiszert a Tescóban
Végső Zsolt felvétele

Máshol jobban megbecsülik az ennivalót

Csehországban épp a napokban lépett hatályba egy új jogszabály, melynek értelmében a szuper- és hipermarketeknek kötelező lesz átadniuk a nem értékesített, hibás, de még fogyasztható termékeket a segélyszervezeteknek. Az előírás szerint a még fogyasztható élelmiszereket olyan szervezeteknek kell átadniuk a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzleteknek, amelyek képesek tárolni és a rászorulókhoz eljuttatni ezeket a termékeket. Magyarországon nincs ilyen kötelezettség, de a nagyobb üzletláncok és a gyártók önkéntes alapon rendszeresen juttatnak el élelmiszert a rászorulóknak.

Elismerték, hogy kidobták

Az ügyben megkerestük a Tesco sajtóosztályát, ahol elismerték, hogy a szemétbe dobták az élelmiszert, de válaszuk árnyalja a képet, sőt, újabb kérdéseket vet fel.

Miért nem csatlakozik az összes áruház?

Vajon miért nem csatlakozott a programhoz a brit cég összes hazai áruháza? Megnéztük, a nagy áruházláncok közül csak néhány támogatja az élelmiszerbankot – köztük a TESCO, Aldi, COOP, Auchan – de miért hagy ennyi élelmiszert veszendőbe a Magyar Élelmiszerbank Egyesület? Egy, a csehekhez hasonló vagy szigorúbb törvény vajon megakadályozná az ilyen pazarlásokat? A Ripost napilap nem hagyja annyiban az élelmiszer-pazarlást, és utánajár a témának!

Dühösek az emberek A Fotó alatt rengeteg a dühös komment. Ezekből szemezgettünk: K. Laci: „Pék vagyok és pékséget üzemeltetek, számomra ez a látvány szégyen minden szempontból!” N. Róbertné: „Mennyi zsemlemorzsát lehetne belőle csinálni. Pl .”Cs. Györgyi: „Emberek, állatok éheznek, a Tesco meg kidobálja még az el nem fogyott sült grill csirkét is, ezt ott dolgozó mesélte. Hihetetlen. Ez bizony ördögtől való!” Sz. Orsolya: „Istenem, de sok éhes megenné… Hát, amelyik ezt így kitalálta meg végrehajtotta, vissza fogja kapni, mert a pazarlás nagy bűn. És még nagyobb bűn, amikor más meg nélkülöz!”

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook