15.3 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Így csal ki pénzt magyar vállalkozásoktól egy hamburgi cég (Olvasd el és hallgasd meg!)

Dátum:

Megosztás:

Pénzt próbál kicsalni levélben magyarországi vállalkozásoktól adatszolgáltatási kötelezettségre hivatkozva egy hamburgi székhelyű cég.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra azt kéri, senki ne fizessen, mert a levél átverés. Krisán László, a BKIK elnöke az InfoRádiónak elmondta: már jelezték a nemzetgazdasági tárcának a csaló cég megjelenését.

Magyarországon, de nem kizárt, hogy az Európai Unió több országában próbál pénzt kicsalni cégektől a vállalkozások adatszolgáltatási kötelezettségére hivatkozva egy hamburgi székhelyű cég.

Figyelem, csalók! Kép: Hirmagazin.eu
Figyelem, csalók! Kép: Hirmagazin.eu

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra azt kéri, senki ne fizessen!

Krisán László,a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ez egy sima átverés, a profibb fajtából.

A csalás menete szerint az EBN European Business Number, Hamburg székhelyű cég küld egy aláírás nélküli levelet és egy válaszborítékot a vállalkozásoknak, amelyben hivatkoznak egy európai jog alatt levő 2003-as adóreform törvényre. Viszont ez a törvény nem létezik, egészen egyszerűen nincs ilyen törvény.

„Arra kérik a céget, hogy adjon információt annak érdekében, hogy hozzájuthasson egy úgynevezett Európai Vállalkozói számhoz, hogy ezáltal be tudják sorolni egy nyilvántartásba úgy, hogy a cég képviselője írja alá ezt teljesen hivatalosan „- mondta Krisán László.

A dokumentum aláírásával és visszaküldésével szerepeltetik a címzett cég adatait egy online EU-s adatbázisban. Legalábbis ezt ígérik!

Kép: FinTechRadar

A hivatalos megrendelő kérheti, hogy a kamu honlap (ami valóban létezik) megjelentesse a cég nevét és megkaphassa a nyilvántartási számot.

Viszont csak az apró betűs részből derül ki, hogy a megrendelésért cserébe évi 771 eurót kell fizetni, ami 200 ezer forint feletti összeg, ráadásul mindez 3 évre szól. Aki bedőlt ennek és visszaküldte, tulajdonképpen elismerte, hogy a cég egy jogi kötőerővel bíró papír birtokában valóban kiszámlázhatja felé a 771 eurós történetet.

Krisán László szerint ez egy jogi érvényességgel bíró megrendelés, innentől kezdve ugyan a pofátlanság határát súrolja, de az is elképzelhető, hogy ez a cég megtámadja majd a vállalkozót, hogy miért nem fizette be neki az egyébként abszolút kicsalt összeget.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara már vizsgálja, hogy mi lehet ennek az ügynek a törvényes menete, hogyan lehet ezt törvényesen jelezni az illetékes hatóságok felé akár Magyarországon, akár külföldön.

„Javasoljuk, hogy a Minisztérium saját hatáskörben vizsgálja meg és ha nem elszigetelt esetekről van szó, hanem nagyon komoly mértékű intézményes csalásról, akkor tegye meg az összes hivatalos lépést..” – hangsúlyozta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra elnöke.

Hallgasd meg az Inforádió kapcsolódó hanganyagát!

Forrás: infostart.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...