4.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Igen, a szökött farkast néha ki kell lőni

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az online lincselők valóban csak falkában veszélyesek, a farkasok azonban – bármit mondjanak is erről az állatvédők – időnként magukban is azok. Emberhez szokott, nem vadon körülmények közt élő és felhergelt állatok különösen.

farkas

„Egy másik interjúban Szatyor számtalan más kérdésre is korrekt válaszokat ad. Elmondja, hogy az állatkertbe frissen megérkezett farkas nem a dolgozók hanyagsága miatt szökhetett meg, hanem egészen extrém viselkedést tanúsított, szétszaggatta a villanypásztor szálait, és választ ad arra is, miért szakadtak el a keresése során az altatólövedékes kollégáktól.

Mindez nem fogja meghatni a wannabe online lincselőket. Rengeteg kommentelő követeli az igazgató fejét. Rengetegen tudni vélik, hogy a farkas nem támadja meg az embert, vagy csak falkában veszélyes.

Az online lincselők valóban csak falkában veszélyesek, a farkasok azonban – bármit mondjanak is erről az állatvédők – időnként magukban is azok. Emberhez szokott, nem vadon körülmények közt élő és felhergelt állatok különösen. És ezt pont a pécsiek tudják legjobban.  (…)

Vannak az életben határhelyzetek, amikor merni kell határozottan és felelősen dönteni. Ilyen határhelyzet az is, amikor egy sötétedő erdőben meglátja valaki az elszökött farkast, és néhány másodperce van dönteni: hagyja elszökni, eltűnni a bozótba, megkockáztatva a 20 évvel ezelőtti tragédia megismétlődését, vagy lőjön. A teljesen urbanizált, minden természeti veszélytől mentesített világban ritkán áll elő ilyen határhelyzet, amely a régebbi korok emberének még sokkal természetesebb volt. A farkas vadállat, tessék magyar (vagy francia, német, olasz) népmeséket olvasni.”

Forrás: mandiner, Fotó: Google;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...