11 C
Budapest
2023. március. 24. péntek

Igazat adott a Kúria Deutsch Tamásnak: EU-s pénzből adott kölcsönt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Czeglédy Csabának..

Dátum:

Megosztás:

Nemcsak igazam van, de papírom is van róla

– mondta Deutsch Tamás a Kossuth Rádióban azzal kapcsolatban, hogy a Kúrián pert nyert Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára családi cége ellen.

Az Altus Zrt. korábban azt kifogásolta, hogy a Fidesz EP-képviselője arról beszélt: a cég olyan uniós bevételhez jutott, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintot adott a több milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabának.

Deutsch Tamás szerint most kiderült: kritikai véleményt fogalmazott meg, amelynek ténybeli alapjai adottak – hangzott el az M1 Híradójában…

„A Kúria teljes egészében hatályon kívül helyezte az első- és másodfokú bírósági ítéleteket, megváltoztatta azokat, elutasította Gyurcsányék keresetét, és nekem adott igazat” – így reagált Deutsch Tamás a Kossuth Rádióban arra, hogy pert nyert a Kúrián Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára családi cége ellen.

Az Európai Bizottságtól kapott megrendelésből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott Czeglédy Csabának – ezért a 2017-ben tett kijelentéséért kellett bíróság elé állnia Deutsch Tamásnak. A fideszes EP-képviselőt a Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára érdekeltségébe tartozó Altus Zrt. perelte be. Első és másodfokon az Altus nyert.

A Kúria azonban most helyt adott Deutsch Tamás felülvizsgálati kérelmének, és a felperes Altus Befektetési Zrt. keresetét teljes egészében elutasította. A perben hozott első- és a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és megváltoztatta.

A legfőbb bírói fórum indoklása szerint ugyanis a tények akkor a következők voltak: Az Altus Zrt. kapott uniós megbízást, az Altus Kft. adott kölcsönt. Gyurcsány Ferenc pedig maga nyilatkozta, hogy „családi cége” adott kölcsönt Czeglédy Csabának.

Tény az is, hogy akkor mindkét cég Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára tulajdonában volt, mindkét cég ügyvezetője Gyurcsány Ferenc házastársa, Dobrev Klára volt, valamint a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen.

„Nemcsak igazam van, de papírom is van róla” – ezt mondta Deutsch Tamás a Kossuth Rádióban, miután a Kúria megállapította, hogy a Fidesz EP-képviselőjének kijelentései közérdeklődésre számot tartó témában hangoztak el.

„Kritikai véleményt fogalmaztam meg, amely kritikai véleménynek a ténybeli alapjai adottak. Hiszen valóban uniós megbízást kapott jelentős összegben az Altus. Valóban az Altus adott kölcsönt 80 millió forint összegben Czeglédy Csabának, és valóban igaz, hogy Czeglédy Csaba súlyos bűncselekményben érintett, különösen nagy értékben elkövetett költségvetési csalás bűncselekményében. Tehát nekem lett igazam a jog előtt is” – hangsúlyozta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A képviselő arról is beszélt, hogy a jogerős ítélet alapján visszajár neki az az 500 ezer forint, amit korábban az Altus Befektetési Zrt.-nek ki kellett fizetnie. Deutsch Tamás hozzátette: az ügyből is kiderül, hogy Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának van miből kifizetni a félmillió forintos sérelemdíjat.

m1

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mai esti tornánkat az orvos tanácsaival is elláttuk – videó

A doktor úr elmond mindent, az esti tornát csak az után csináld, hogy elolvastad a doktor úr tanácsait! Itt...

Esti mese – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese videója Hirmagazin.eu

Pompa, fényűzés: elképesztő ruhakölteményekben vonultak végig a hazai sztárok a Glamour-gála vörös szőnyegén – fotók

Megvannak a GLAMOUR Women of the Year díjazottjai! Idén hat kategóriában lehetett szavazni! A GLAMOUR Women of the Year díj küldetése immár 15...

Már nem bírják tovább: bűzlő mocsár keseríti meg a debreceni belváros lakóinak életét – videó

Békákkal, nádassal és fészkelő madarakkal teli mocsár áll a házak között Debrecen belvárosában már több mint tíz éve. Náddal...