21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekKülföldIdősek a bankok előtt: "Öreg vagyok, nem hülye..

Idősek a bankok előtt: „Öreg vagyok, nem hülye..

Spanyolország: Öreg vagyok, nem hülye – ezzel a mottóval indítottak kampányt idős emberek annak érdekében, hogy a bankok bánjanak velük emberségesebben.

Valóban sok idős embernek okoz problémát a modern bankolás, ezért szívet melengető a spanyol kapmány. Sokan arra panaszkodnak, hogy a digitalizáció és a bankfiókok gyakori zárva tartása miatt egyre több akadályba ütköznek

– írja az Euronews.

A kampányt a 78 éves Carlos San Juan kezdeményezte.

„Többször úgy mentem haza, hogy nem tudtam fölvenni pénzt. A bankfiók zárva volt, előre kellett volna időpontot kérnem egy alkalmazáson keresztül. Meglepődtem, hogy egyre több aláírást kérnek” – mondta idős férfi.

Négy nap alatt több mint 100 ezer aláírást gyűjtöttek össze kezdeményezésükhöz a nyugdíjasok.

Még több külföldi hír

„Haladni kell a korral, de természetesen mi öregek, le vagyunk maradva” – mondta egy férfi.

„Mindig kellene itt lennie valakinek, hogy segítsen nekünk” – tette hozzá egy nő.

Bár takarékossági okból sok fiókjukat bezárták, a spanyol bankok megígérték a kormánynak, hogy egy hónapon belül felülvizsgálják stratégiájukat, hogy megkönnyítsék az idős emberek kiszolgálását.

forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work