26.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Idén már a teljes 13. havi nyugdíjjal számolhatnak az idősek.. – videók

Dátum:

Megosztás:

Idén is folytatódik az idősek segítése. 2021-ben nyugdíjemeléssel, plusz egyheti nyugdíjjal és rekordösszegű nyugdíjprémiummal segítette a kormány az időseket, idén pedig az emelés mellett egy teljes 13. havi nyugdíjra is számíthatnak a szépkorúak.

Jelentős megbecsülésben részesültek 2021-ben is az idősek. Megkezdődött a 2010 előtti Gyurcsány–Bajnai-kormányok által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése, így az idősek már egyheti plusznyugdíjat kaptak tavaly.

Tavaly júniusban már 0,6 százalékkal, novemberben pedig (2021. januárig visszamenőleg) 1,2 százalékkal emelte meg a nyugdíjakat, az inflációs hatás miatt a kormány,

januártól pedig újabb 5 százalékos emelés várható, ami a februárban folyósítandó 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

Korábban arról volt szó, hogy nem mindenki kap ugyanakkora összeget nyugdíjprémium címén, de végül mind

a 2,5 millió nyugdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő is a maximális, 80 ezer forintos összeget kapta meg.

A baloldali kormányok által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése is folytatódik, Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is kifejezte reményét, hogy jövő februárban már nem csak kétheti, hanem egy teljes havi nyugdíjat vissza tudnak adni az időseknek.

Már eldőlt, hogy 2022 februárjában az idősek megkapják a teljes 13. havi nyugdíjat, amit a januári 5 százalékos emelés is érint, így még nagyobb összegre számíthatnak.

A korábbi tervet, miszerint minden évben plusz egyheti nyugdíjat kapnak az idősek, a gazdaság jó teljesítménye felülírta, így sikeresen vissza lehet vezetni a Gyurcsány–Bajnai-kormányok által elvett juttatást.

Hogyan érintette ez egy átlagos nyugdíjas életét?

A kormány közösségi oldalán még a tavalyi évben megjelent videóban egy nyugdíjas kommentálta a kormány időseket érintő intézkedéseit.

A videóban szereplő férfi elmondása szerint nagy érvágás volt, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, annak visszaépítését pedig szenzációs lehetőségnek tartja.

A nyugdíjprémiumról azt mondta, örül annak, hogy ilyen nagy összeget, 80 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok, mindezt egységesen, mindenki számára egyenlően. Nem tudja elképzelni, hogy valaki ne örülne ennek.

A kormány az év második felében sem feledkezett meg idős honfitársainkról, akik

novemberben a nyugdíjkompenzáció mellett rekordösszegű, eddig soha nem látott 80 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémiumot is kaptak.

Immár negyedszer fizetett 2017 óta nyugdíjprémiumot a kormány. A tavaly novemberi nyugdíjjal a törvény bevezetése óta a legmagasabb, a maximális nyugdíjprémiumot fizeti ki az állam minden nyugdíjasnak. A prémium kifizetését a magas gazdasági növekedés teszi lehetővé. Emellett megérkezett az 1,2 százalékos nyugdíjemelés is, ami újabb pluszt jelent az idősek számára.

Orbán Viktor: Visszatér a 13. havi nyugdíj, és 5 százalékos emelés is érkezik

Orbán Viktor még novemberben jelentette be, hogy a teljes 13. havi nyugdíjat visszavezeti a kormány.

„A nyugdíj nálam sosem alku vagy vita kérdése. A nyugdíj nem egy elvont közgazdasági kérdés, hanem egy érzelmi kérdés, egy társadalmi igazságossági kérdés.

Hogyan gondolkodik egy ország a saját szüleiről meg a nagyszüleiről, és a helyzet úgy áll, hogy ma nem lennénk ott, ahol vagyunk, ha nem végezték volna el a munkájukat” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő szerint ha mód van rá, a nyugdíjasokat mindig meg kell védeni, és ha emelni lehet, emelni kell.

„Majdnem minden sebet kitisztítottunk és bekötöztünk, amit a gyurcsányi kormányzás ejtett Magyarország testén. Az utolsó volt a 13. havi nyugdíjnak a kérdése”

– fogalmazott.

Most, hogy a gazdaság lendületet vett a korábbi lassabb visszavezetés tervét módosítani lehetett, és

egyszerre február közepén vissza lehet adni a teljes 13. havi nyugdíjat.

 

A kormányfő decemberben arról is biztosított mindenkit, hogy nemcsak hogy visszaadják a teljes 13. havi nyugdíjat, hanem még a januári 5 százalékos nyugdíjemelés is teljesül.

hirado

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Arany (Gold) – amerikai kalandfilm – videó

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs....

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...