31.7 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Idén már a teljes 13. havi nyugdíjjal számolhatnak az idősek.. – videók

Dátum:

Megosztás:

Idén is folytatódik az idősek segítése. 2021-ben nyugdíjemeléssel, plusz egyheti nyugdíjjal és rekordösszegű nyugdíjprémiummal segítette a kormány az időseket, idén pedig az emelés mellett egy teljes 13. havi nyugdíjra is számíthatnak a szépkorúak.

Jelentős megbecsülésben részesültek 2021-ben is az idősek. Megkezdődött a 2010 előtti Gyurcsány–Bajnai-kormányok által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése, így az idősek már egyheti plusznyugdíjat kaptak tavaly.

Tavaly júniusban már 0,6 százalékkal, novemberben pedig (2021. januárig visszamenőleg) 1,2 százalékkal emelte meg a nyugdíjakat, az inflációs hatás miatt a kormány,

januártól pedig újabb 5 százalékos emelés várható, ami a februárban folyósítandó 13. havi nyugdíjra is vonatkozik.

Korábban arról volt szó, hogy nem mindenki kap ugyanakkora összeget nyugdíjprémium címén, de végül mind

a 2,5 millió nyugdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő is a maximális, 80 ezer forintos összeget kapta meg.

A baloldali kormányok által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése is folytatódik, Orbán Viktor miniszterelnök korábban többször is kifejezte reményét, hogy jövő februárban már nem csak kétheti, hanem egy teljes havi nyugdíjat vissza tudnak adni az időseknek.

Már eldőlt, hogy 2022 februárjában az idősek megkapják a teljes 13. havi nyugdíjat, amit a januári 5 százalékos emelés is érint, így még nagyobb összegre számíthatnak.

A korábbi tervet, miszerint minden évben plusz egyheti nyugdíjat kapnak az idősek, a gazdaság jó teljesítménye felülírta, így sikeresen vissza lehet vezetni a Gyurcsány–Bajnai-kormányok által elvett juttatást.

Hogyan érintette ez egy átlagos nyugdíjas életét?

A kormány közösségi oldalán még a tavalyi évben megjelent videóban egy nyugdíjas kommentálta a kormány időseket érintő intézkedéseit.

A videóban szereplő férfi elmondása szerint nagy érvágás volt, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, annak visszaépítését pedig szenzációs lehetőségnek tartja.

A nyugdíjprémiumról azt mondta, örül annak, hogy ilyen nagy összeget, 80 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok, mindezt egységesen, mindenki számára egyenlően. Nem tudja elképzelni, hogy valaki ne örülne ennek.

A kormány az év második felében sem feledkezett meg idős honfitársainkról, akik

novemberben a nyugdíjkompenzáció mellett rekordösszegű, eddig soha nem látott 80 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémiumot is kaptak.

Immár negyedszer fizetett 2017 óta nyugdíjprémiumot a kormány. A tavaly novemberi nyugdíjjal a törvény bevezetése óta a legmagasabb, a maximális nyugdíjprémiumot fizeti ki az állam minden nyugdíjasnak. A prémium kifizetését a magas gazdasági növekedés teszi lehetővé. Emellett megérkezett az 1,2 százalékos nyugdíjemelés is, ami újabb pluszt jelent az idősek számára.

Orbán Viktor: Visszatér a 13. havi nyugdíj, és 5 százalékos emelés is érkezik

Orbán Viktor még novemberben jelentette be, hogy a teljes 13. havi nyugdíjat visszavezeti a kormány.

„A nyugdíj nálam sosem alku vagy vita kérdése. A nyugdíj nem egy elvont közgazdasági kérdés, hanem egy érzelmi kérdés, egy társadalmi igazságossági kérdés.

Hogyan gondolkodik egy ország a saját szüleiről meg a nagyszüleiről, és a helyzet úgy áll, hogy ma nem lennénk ott, ahol vagyunk, ha nem végezték volna el a munkájukat” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő szerint ha mód van rá, a nyugdíjasokat mindig meg kell védeni, és ha emelni lehet, emelni kell.

„Majdnem minden sebet kitisztítottunk és bekötöztünk, amit a gyurcsányi kormányzás ejtett Magyarország testén. Az utolsó volt a 13. havi nyugdíjnak a kérdése”

– fogalmazott.

Most, hogy a gazdaság lendületet vett a korábbi lassabb visszavezetés tervét módosítani lehetett, és

egyszerre február közepén vissza lehet adni a teljes 13. havi nyugdíjat.

 

A kormányfő decemberben arról is biztosított mindenkit, hogy nemcsak hogy visszaadják a teljes 13. havi nyugdíjat, hanem még a januári 5 százalékos nyugdíjemelés is teljesül.

hirado

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...

Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

Robbanások a Rivne régióban található Sarnyban: halottak és súlyosan megsérültek. Három ember meghalt, négyen - a kórházban, ketten...

Ingyen nyaraltat 3200 családot Mészáros Lőrinc: 200 millió forintot jótékonykodik el

A nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei. A korábbi...

Afganisztánban hatalmas földrengés volt, ezrek haltak meg, tízezrek váltak hajléktalanná, és senki nem segít nekik.. – Hol itt az igazság?

Németország egymilliárd euróval segíti az ukrán költségvetést, de ha úgy vesszük, az egész világ segít Ukrajnának, de az...