10.9 C
Budapest
2024. február. 26. hétfő

Hűtlenebbek a feleségüktől függő férfiak

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 22 112349

Nem tesz jót a férfiasságuknak, ha a férjek anyagilag függenek a feleségüktől, állapította meg egy amerikai kutatás. Minél nagyobb egy házastpár keresete közötti különbség –a feleség javára- annál nagyobb az esélye annak, hogy a férj kikacsintgat a párkapcsolatból.

Egy amerikai kutatás alapján arra jutottak a szakemberek, hogy azok a férfiak a legnagyobb hűtlenkedők, akik teljes mértékben a feleségük pénztárcájától függenek. A férfiak minden bizonnyal a szerelmi kalandjaikon keresztül próbálják megélni a férfiasságukat, ha már fő kenyérkeresőként ezt nem tehetik meg.

Ez a kutatási eredmény főleg annak a fényében hangzik irónikusan, hogy a szakemberek azt is megállapították: azok a feleségek, akik egy emberként tartják el anyagilag az egész családot, mindennek kompenzálásaképpen még inkább igyekeznek a házasságukat megmenteni.

Az amerikai kutatók 2750 fiatal házaspárt vizsgáltak meg. Kiderült, hogy nemtől függetlenül mindkét fél nagyobb hajlandóságot mutat a félrelépésre, ha úgy érzi, anyagilag túlságosan is a párjuktól függ. A háztartásbeli férjek azonban sokkal nagyobb eséllyel kezdeményeznek házasságon kívüli viszonyt, mint az otthon ülő feleségek. Míg a nők 5%-a, a férfiak 15%-a kompenzálja anyagilag hátrányos helyzetét hűtlenkedéssel.

A kutatás vezetője, Christine Munsch, meglepetésének adott hangot a vizsgálati eredményeket látva:

-Azt gondolnád, hogy az emberek nem szívesen ’harapják meg a kezet, ami eteti őket’, de a vizsgálataink egészen más képet mutatnak. Inkább azt látjuk, hogy az emberek szeretik egyenlőnek érezni magukat egy kapcsolatban. Nem szeretnek a másiktól függeni.

A háztartásbeli férfiak így a szexen keresztül élhetik meg azt a fajta férfiasságot, amit a másik szerepükben, a kenyérkereső-vadászó férfi alakjában, nem tehetnek meg. A hűtlenkedéssel egy füst alatt el is távolíthatják magukat felborult egyensúlyú életüktől, és lélekben megbüntethetik jól kereső párjukat.

Forrás: marmalade; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megható pillanatok közepette köszöntötték a világbajnoki hősöket – videó

Kitörő lelkesedéssel és egyedi ajándékokkal várták a DFVE utánpótlás csapatai a világbajnokságon ezüstérmes és olimpiai részvételét kiharcoló női...

Óriási tűz Budapesten, rohantak a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók – 15 embert kellett menekíteni..

Tűz volt egy társasházi lakásban Budapest III. kerületében, a Hévízi úton. Az első emeleti lakás nappalijában öt négyzetméteren berendezési tárgyak...

Orosz drón üldözte a német külügyminisztert – videók

Annalena Baerbock német külügyminiszter az orosz–ukrán háború második évfordulóján Ukrajnába látogatott. Odesszában további német támogatást ígért ukrán kollégájának....

Vérfürdő Bécsben: öt nőt öltek meg (18+)

Pénteken összesen öt erőszakos halált halt nő holttestére bukkant a rendőrség Bécsben két helyszínen. Egy 51 éves nő és...