5.4 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Huszonkét vonat indul csütörtökön Bajorországból Salzburgba

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kora reggeltől hajnali fél kettőig huszonkét vonat indul a bajorországi Freilassingból Salzburgba, Salzburgból Németországba pedig tizenegy helyi járatot indít csütörtökön a német Meridian magán vasúttársaság és az osztrák vasúttársaság (ÖBB).

keleti-09.06.-1024x768

Az első vonat Salzburgból reggel öt órakor indult Freilassing felé, az utolsó este 11 óra előtt hagyja majd el a főpályaudvart. Az ingázók és az iskolások utazásának megkönnyítése végett reggel óránként indultak a vonatok, délután nagyjából két óránként gördülnek majd ki a salzburgi főpályaudvarról. Csütörtökön három vonat Salzburgból Freilassingon át egészen Münchenig közlekedik.

A Salzburgból Freilassingba tartó vonatok nem állnak meg a két város között, az ellenkező irányba haladó szerelvényekre viszont az ÖBB városi gyorsvasúti (S-Bahn) megállóinál is fel lehet szállni.

A menetjegyeket a beszállásnál ellenőrzik, így lehet az utazók pontos számát követni – közölte az ÖBB szóvivője. Egy vonatra legfeljebb kétszáz utast engednek fel.

A német Meridian vasúttársaság közlése szerint a felszálláskor elkérik az utazási okmányokat is, a freilassingi határátkelőnél pedig a rendőrség is ellenőrzi az utasokat. A vasúttársaság ezért arra kér mindenkit, hogy számoljon az okmányellenőrzés miatti időkieséssel.

Az ÖBB közlése szerint a csütörtökön alkalmazott menetrend várhatóan a következő napokban is érvényes lesz, és az eredetileg Münchenbe tartó távolsági járatok továbbra is csak Salzburgig közlekednek.

A vasúti közlekedés szeptember 17-én állt le a Salzburg és München közötti vonalon, miután megbénult a forgalom a német határellenőrzés visszaállítása miatt. Az utazók iratainak ellenőrzése olyan sokáig tartott a vonatokon, hogy nem lehetett tartani a menetrendet.

Németország szeptember 13-án állította vissza határai ellenőrzését, az ideiglenes intézkedést a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet működését szabályozó schengeni határellenőrzési kódex előírásai alapján vezették be. Az intézkedés “súlypontja” a német-osztrák határ, célja pedig a Németországba igyekvő emberek “áradatának korlátozása”, és a beutazás rendezett keretek közé szorítása.

A burgenlandi rendőrség adatai szerint csütörtök éjféltől csütörtök reggel hét óráig az osztrák-magyar határon fekvő Miklóshalmánál (Nickelsdorf) 2653-an lépték át a határt. Szerdán 5861-en érkeztek Ausztriába a miklóshalmai szakaszon, nagyjából ugyanannyian, mint kedden.

A bécsi belügyminisztérium legutóbbi közleménye szerint mintegy 200 ezer migráns és menekült haladt át Ausztrián szeptemberben, és további tízezren kértek menedékjogot az országban.

Ausztriában 2014-ben 28 ezer, 2013-ban 17 ezer menedékjogi kérelem érkezett az osztrák hatóságokhoz, 2015 januárjától augusztusig viszont több mint 46 ezer menekültkérelmet nyújtottak be. Az illetékesek jelenleg napi 300-450 új beadvánnyal számolnak.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...