3.1 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Húsz évet kapott a Blaha Lujza téri gyilkos

Dátum:

Megosztás:

Agyonütött Budapesten, a Blaha Lujza téren egy férfit az a vádlott, akit 20 év fegyházra ítélt a Fővárosi Törvényszék szerdán.

Az elsőfokú ítélet indoklása szerint 2021. június 26-án hajnalban az ittas vádlott cigarettát kért a Blaha Lujza téren egy beszélgető társaság egyik tagjától. Miután nem kapott, ütni akart, támadását azonban a másik férfi kivédte, és segítséget kért a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, akik elküldték a térről a vádlottat.

A vádlott ezek után azért, hogy elégtételt vegyen, visszatért egy másfél méteres, két és fél kilós vasrúddal a térre, és azt kiabálta: „megöllek titeket”. Majd a társaság egyik tagját a vasrúddal fejbe vágta, az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe.

Egy másik vádpont szerint a férfi 2017. július 30-án összetűzésbe került két külön, számára ismeretlen társasággal a Nyugati téren és egyiküket egy karóval fejbe ütötte. A sértett közvetett életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott többszörösen büntetett előéletét, illetve azt, hogy feltételes szabadságra bocsátás és másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el cselekményét.

Mindezek alapján a Fővárosi Törvényszék több személy ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt visszaesőként 20 év fegyházra ítélte a vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség súlyosításért, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlott és védője eltérő minősítésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a törvényszék elsőfokú döntése nem jogerős.

Nyitókép: boonchai wedmakawand/Getty Images

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

L-arganin és lehetőségeinek kiaknázása az edzésnél

Az emberi test különböző fiziológiai funkcióinak széleskörű spektrumáért felelős fehérjék fontos alkotóeleme. Ugyancsak ismert a nitrogén-oxid prekurzoraként – ami...

A 35 legérdekesebb TikTok statisztika 2023-ban

2016-ban indult és azóta felforgatta a közösségi média világát. Világszerte 3 milliárd letöltés Magyarországon pedig már több, mint...

Harry herceg ultimátumot adott a királynak..

Harry herceg állítólag egy komoly kérdést tett fel apjának, III. Károly királynak Archie hercegről és Lilibet hercegnőről, hogy rávegye a...

Veszélyes az iPhone egyik újdonsága – már a rendőrök figyelmeztetnek

Az iOS új funkciója akkor is működik, ha a használója nem is tud róla. Veszélyes lehet az iPhone-ok egyik...