9 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Húsz éve embert ölt, most feladta magát

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 27 150846
2015. 06. 27. – 14:22
forrás: MTI

Feladta magát a rendőrségen az a 38 éves férfi, akit a Zalai megyei Csapiban 1996-ban elkövetett emberölés társtetteseként kerestek – közölte pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK).
A gyanúsított péntek délben a pécsi rendőrkapitányságon jelentkezett, miután a Zala megyei kapitányság csütörtökön elfogatóparancsot adott ki ellene. A Somogy megyei férfi a sajtóból tudta meg, hogy keresik. A pécsi rendőrök C. Pétert őrizetbe vették és átadták zalai kollégáiknak.

A police.hu oldalon csütörtök reggel jelent meg a ZMRFK nevet és fényképet is közlő felhívása, amelyben segítséget kértek a rendőrök a 38 éves C. Péter elfogása érdekében. A férfi a gyanú szerint még 1996-ban a Zalakaroshoz közeli faluban társával fejbe lőtte és kirabolta egy ismerősét.

Nothoff Ingrid, a ZMRFK szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a férfi annak az 1996-ban Csapiban történt emberölésnek a társtetteseként lett gyanúsított, amelyben a múlt héten került házi őrizetbe egy 37 éves férfi. A másik gyanúsítottat június 16-án vették őrizetbe, majd két nappal később a bíróság elrendelte a házi őrizetét.

A gyilkosság előzményeiről a Zalai Hírlap számolt be. Eszerint a fiatalabb férfi még középiskolás korában barátkozott össze a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozó későbbi áldozattal. A fiú elhatározta, hogy társa segítségével megszerzi a férfi vagyontárgyait, ha kell, meg is öli. Ehhez egy éles lőfegyverré átalakított légpuskát is szerzett.

A férfi, ahogy korábban többször, úgy 1996. április 5-én is autójával elvitte magához a fiút, és amikor elaludt, a fiatal beengedte társát a házba. Amikor a fegyvereket, műszaki cikkeket pakolni kezdték, a férfi felébredt a zajra, a fiú pedig fejbe lőtte.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...