28.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Hoztunk egy tucat gyönyörű karácsonyi idézetet, hogy melegedjék tőlük a szívünk: íme!

Dátum:

Megosztás:

Az év vége legszebb ünnepére készülve összegyűjtöttünk pár gondolatotKarácsonyfadíszek házilag / Illusztráció: Northfoto

Karácsonykor nemcsak a házunk, a lelkünk is ünneplőbe öltözik / Illusztráció: Northfoto

Akár képeslapra, akár karácsonyi ajándék mellé, vagy csak úgy: elkél a szép gondolat, hisz nem csak külsőségekben, lélekben is érdemes felkészülni az ünnepre!

 • Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni. (Márai Sándor)
 • Isten sosem olyan ajándékot ad, melyet az ember nem képes elfogadni. Ha a karácsony ajándékát nyújtja nekünk, az azért van, mert mindnyájan képesek vagyunk megérteni és befogadni azt. (Ferenc pápa)
 • Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem az, hogy mekkora szeretettel adjuk! (Teréz anya)
 • Bárcsak eltehetnénk karácsony szellemét befőttnek, és minden hónapban kinyithatnánk egy üveggel belőle! (Harlan Miller amerikaifoci-játékos)
 • Karácsony készűl, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek ujra gyermekek hogy emberek lehessetek! (Wass Albert: Karácsonyi versek – részlet)

A puha hóban, csillagokban, az ünnepi foszlós kalácson láthatatlanul ott a jel, hogy itt van újra karácsony.

 

Mint szomjazónak a pohár víz, úgy kell mindig e kis melegség, hisz arra született az ember, hogy szeressen és szeressék.

 • S hogy ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony. (Szilágyi Domokos: Karácsony)
 • Mintha itt lenn A nagy Isten Szent kegyelme súgna, szállna Az én kedves kis falumban Minden szívben Csak szeretet lakik máma.

II.

 • Bántja lelkem a nagy város Durva zaja, De jó volna ünnepelni Odahaza. De jó volna tiszta szívből – Úgy mint régen – Fohászkodni, De jó volna megnyugodni. (Ady Endre: Karácsony – részlet)
 • Az embernek soha nem lehet elég zoknija – magyarázta Dumbledore. – Megint elmúlt egy karácsony, és megint nem kaptam egyetlen zoknit se. Nekem mindig mindenki csak könyveket ajándékoz. (J.K. Rowling: Harry Potter – részlet)
 • Sosem lehetsz eléggé felnőtt, hogy karácsony este kicsit ne fürkészd az eget !(Ismeretlen)
 • Íme néhány ötlet, mit adj karácsonyra: Ellenségednek – megbocsájtást. Ellenfelednek – megértést. Barátodnak – a szívedet. Ügyfeleidnek – szolgáltatást. Mindenkinek – jótékonyságot. Minden gyereknek – jó példát. Önmagadnak – tiszteletet. (Oren Arnold író, újságíró)

Kicsiny kunyhóban szeretet,

Szeressétek a gyermeket,

E szent karácsony ünnepén

Önöknek ezt kivánom én.

(Karinthy Frigyes)

 • Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel. (Müller Péter)

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ukrán elnök kabinetfőnöke: Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak –...

Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a covid felett – Közben a húga kikotyogta, hogy a nagy vezér is lázas beteg volt

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a Covid-19 felett, közben azonban a nővére elmondta, hogy...

A fél országra figyelmeztetést adtak ki: hidegörvény jön – Ilyen időjárásra lehet számítani csütörtökön

Egy hidegörvény érkezik kelet felől, erőteljes-gomolyfelhő képződésre és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk csütörtökön. A sok napsütés mellett egyre...

Tűz ütött ki csütörtökre virradóra egy faipari üzemben, Magyarbánhegyesen.

Hét városból riasztottak tűzoltókat, mert akkora a tűz, hogy a falu is veszélyben van Tűzoltóink a katasztrófavédelmi munkatársaikkal együtt...
facebook