22.2 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Hős rendőrünk életet mentett! Köszönjük! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Életét kockáztatva mentett meg egy fuldokló asszonyt a Kis-Balatonban.

Még pénteken a szabadnapján indult autójával pecázni a készenléti rendőrségnél dolgozó Lukácsi Péter (24), amikor meglátott egy téli öltözetben lévő nőt a híd korlátján túl. Pillanatok alatt világossá vált, hogy a horgászparadicsom közepén készül kioltani életét a 63 éves asszony.

– Nem tudtam, mit csinál, amikor megláttam, hogy lezuhant a hídról, azonnal felé hajtottam – kezdte a fiatal zsaru. – Leraktam a kocsimat és bevetettem magam a vízbe. A zavaros víz tetején láttam egy pillanatra felvillanni a lábát. Besodorta őt az örvénylő víz a híd alá.

Utána ment, de elsőre nem sikerült kiemelnie a testet. Az asszony ugyanis fejjel lefelé küzdött az árral, miközben a kabátja egy víz alatti vasrúdba akadt. A rendőrnek hosszú küzdelmes percek után sikerült kimentenie a vacogtató vízből a sokkos állapotban lévő, reszkető asszonyt.

– Kisegítettem a partra, stabil oldalfekvésbe tettem, hogy megnézzem, minden rendben van-e vele. Csak ekkor jutott eszembe, hogy én is otthagyhattam volna a fogamat a dermesztő víz vagy az örvények miatt – tette hozzá Péter.

A segítség után azonban nem volt köszönet. Mogorván ripakodott megmentőjére az átfagyott nő: – Az első szava hozzám az volt, hogy minek mentettem meg és ott kellett volna őt hagynom. Megnyugtattam, hogy bármilyen problémája is van, mindenre van megoldás – magyarázta az egyenruhás, aki a kocsijába ültette az asszonyt, hogy megmelegedjen, amíg jön a segítség.

Információnk szerint az asszony nem nyelt sok vizet, de a sokk hatása miatt kórházba szállították. A hős rendőr, ha csak látásból is, de ismerte a kétségbeesett nőt. Úgy tudni, pár nappal ezelőtt lakoltatták ki otthonából, de más családi fájdalmak is gyötrik, amiért erre a kétségbeesett lépésre szánta el magát.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

hirturi

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Brutális jégeső verte el Bács-Kiskun megyét, villámárvíz csapott le Kaposvárra – videó, fotók

Hatalmas erővel lendült be szerda délutánra a vihar az ország több pontján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szinte...

Brüsszelben kiakadtak azon, hogy a magyar kormányban csak fehér magyar emberek vannak

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden a miniszterek bemutatásával és eskütételével megalakult az ötödik Orbán-kormány. Ezen alkalomból Kovács Zoltán posztolt egy...

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...