Kezdőlap Főhírek Külföld Horvátországban éhes cápák várják a tengerben fürödni vágyókat..

Horvátországban éhes cápák várják a tengerben fürödni vágyókat..

484
q4ik9kpturbxy85ndqwzjc1odfhzdm3ngq1y2yzngq1ntgymjyzywyzoc5qcgeslqmazkvnfwdndaatbc0c6m0bnoghmau
reklám cimke zolinak

A horvátországi Sibenik-Knin megyében található Pirovac település partjainál cápát láttak. Szakértők véleménye szerint ez a fajta akkor merészkedik ilyen közel a parthoz, ha élelmet keres.

A szakértők nem tudták teljes bizonyossággal megállapítani, de elmondásuk szerint a mozgásából ítélve valószínűleg egy kékcápa látható a félelmetes ragadozóról hozzájuk eljutott felvételen, amelynek kifejlett példánya több méter hosszúra is megnőhet.

A cápaszakértők szerint az összes cápa közül valószínűleg ennek a legjobb a szaglása: a vérszagot akár több száz méterről is képes megérezni.

A horvát tájékoztatási eszközök által megkérdezett szakemberek úgy vélik, ritkán fordul elő, hogy a kékcápa ilyen közel merészkedik a parthoz. Ha ezt mégis megteszi, annak két oka lehet: az egyik, hogy élelmet keres, a másik pedig, hogy igyekszik megszabadulni a parazitáktól. Az Adriai-tengerben 29 féle cápafaj él, közülük az egyik a kékcápa, amelyet veszélyezetetett fajként tartanak számon – írja a Szabad Magyar Szó.

blikk

Hirmagazin.eu

facebook