0.2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Horror: feldarabolta nevelt lányát az orvos (18+)

Dátum:

Megosztás:

Egy fővárosi tejivóban találták meg a fiatal nő kézfejét, a Balatonban a többi testrészét

Egy megdöbbentő balatoni gyilkossági ügyet igyekeztek felgöngyölíteni a rendőrök 1958 augusztusában, és mintegy másfél hónap alatt sikerrel is jártak.
Egy feldarabolt fiatal nő halála ügyében nyomoztak. Nem volt egyszerű dolguk, az áldozat kézfejét Budapesten, egy Marx téri – ma Nyugati téri – tejivó férfi mosdójában egy KÖZÉRT feliratú szatyorban találták meg.
A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A hatvannégy évvel ezelőtti újságcikkek szerint augusztus 4-én reggel, Balatonberényben, a Halász Csárda mögött Kovács Jenőné arra figyelt fel, hogy egy bádogkannát vitt a víz a parttól három méterre. Miután a kannát kihúzták a hullámok közül, rettenetes bűz csapta meg a kíváncsi asszony és a fia orrát: a kannában húsdarabok voltak.
Azt ugyan nem tudták megállapítani, milyen húsról van szó, de a 25 kilós leletről értesítették a rendőrséget. Hamarosan kiderült, hogy a bádogkannába egy női holttest darabjait tették bele, és aorvosszakértők megállapították, hogy az ismeretlen, 25 év körüli, 170 centiméter magas áldozatot 2-3 nappal korábban ölhették meg. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Itt találták meg a nehéz kannát / Fotó: Arcanum - Rendőrségi SzemleItt találták meg a nehéz kannát / Fotó: Arcanum – Rendőrségi Szemle

A rendőrök számára egyértelmű volt, hogy a tettes rendelkezett anatómiai ismeretekkel. „A 3-as számmal jelölt hullarészen a köldök fölött egy olyan fonal volt beöltve, mint amilyent az orvosok szoktak használni a sebek összevarrásánál” – állapították meg. A fonalat csak orvos rendelhette meg és csomózása is orvosra utalt.

Ezt követően került elő a fővárosi tejivóban a levágott kézfej, ami a szétdarabolt holttesthez tartozott. Közben olyan információ is eljutott a rendőrökhöz, hogy Balatongyörök mellett volt egy orvos a lányával, vagy inkább a szeretőjével, de a doktor a nő nélkül távozott onnan.

A KÖZÉRT feliratú csomag tartalma / Fotó: Arcanum - Rendőrségi SzemleA KÖZÉRT feliratú csomag tartalma / Fotó: Arcanum – Rendőrségi Szemle

A nyomozók megtudták, hogy ez a bizonyos orvos, a nagykanizsai dr. Susszer Frigyes volt. A vele lévő nő pedig a nevelt lánya, Tótpál Jolán. Ő azonban elköltözött a férfitól Budapestre, ahová augusztus 26-án személyesen be is jelentkezett. Ezzel, hiszen a gyilkosság augusztus 4-e előtt történt, a nyomozók a páros tagjaival nem foglalkoztak.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Öngyilkosságával lebuktatta saját magát

Csakhogy 1958. szeptember 20-án váratlan fordulat következett be: dr. Susszer Frigyes egy zalaegerszegi szállodában öngyilkosságot kísérelt meg. Négy fecskendő Morfiumot, Domatront és Sevenalt adott be magának. A férfi a kórházba szállítás után, szeptember 23-án meghalt anélkül, hogy a rendőrök ki tudták volna hallgatni.

Fotó: Arcanum - Rendőrségi SzemleFotó: Arcanum – Rendőrségi Szemle

A rendőrök természetesen elkezdték feltárni az orvos életét, és arra összpontosítottak, hogy a nevelt lánya hol lehet. Akivel, mint kiderült, hogy a férfi viszonyt kezdett. A szerelmi kapcsolat persze nem tetszett az anyának, Franyó Annának, ezért az orvos meg akarta őt ölni, és ópium meg morfin injekciókat adott neki. A nő viszont az egyik rosszullét után kórházba került, dr. Susszer Frigyes pedig Jolánnal Nagykanizsára költözött. Körzeti orvosként dolgozott továbbra is, annak ellenére, hogy a történtek miatt fegyelmi eljárás folyt ellene.

Mikor felesége tudomást szerzett minderről, válni akart és a vagyon megosztását követelte. Az orvos viszont nem akarta ezt, főleg azért, mert félt, hogy erkölcstelen életéről tudomást szerezve elbocsájtják jól fizető állásából. Ezért arra kérte a feleségét, hogy menjen el hozzá a Balatonra.

Helyiek: egyedül maradt az orvos

Tanúvallomások szerint dr. Susszer augusztus 2-án délután 4-5 óra között kiállt a gépkocsijával az udvarról. Az autó csomagtartóján két darab nagy olajos kannát, egy barna színű bőröndöt és még más csomagokat láttak a falubeliek, az orvos takarítónője pedig arról számolt be, hogy bár a konyhában semmit nem csináltak, az orvos többször is felmosatta vele a követ.

A nyomozás során megállapították, hogy a férfi ott darabolta fel Tótpál Jolánt, majd a holttest egyes részeit kannába elhelyezve Balatonberénynél a tóba dobta. A rendőröket segítette a szerencse is, mert egy taxis rájött, hogy szeptember 20-án ő fuvarozta az orvost a Bak község melletti erdőbe.

A megjelölt helyszínt a nyomozók kutyákkal kutatták át, és amikor az egyik eb kaparni kezdett, a rendőrök ásásba fogtak, és a földben körülbelül 30 cm mélyen egy ládát találtak. Abban pedig egy gondosan becsomagolt emberi fejre bukkantak, ami Tótpál Joláné volt. Így megoldódott az ügy, és kiderült az is, hogy a lány Budapestre való átjelentkezését valójában nevelő apja intézte, hogy így terelje el magáról a gyanút.

Személyiségzavar

– Ez a történet azt mutatja, hogy a gyilkos orvos pszichopátiás karakterű lehetett, olyan ember, akiben gyenge az ölésgátlás vagy nincsenek is gátlásai – vélekedett a Blikknek Végh József kriminálpszichológus.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– Ugyanakkor nárcisztikus is, hisz nem akart osztozni a vagyonon a feleségével. Hogy az ország különböző pontjain rejtette el megölt nevelt lánya testrészeit az arra utal, hogy rendezett elkövetőről volt szó. Megjegyzem, szerintem az orvos a gyilkosságot talán egy vita hevében indulatból követhette el, mert teljesen érthetetlen és logikátlan, hogy miért végzett a lánnyal – tette hozzá a szakember.

Forrás: Arcanum – Rendőrségi Szemle (1959) Kalamár József őrnagy és Méringer Emil százados: Balatoni gyilkosság

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...