18.5 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Honeywell szén-monoxid vészjelző – a biztonságos otthon záloga

Dátum:

Megosztás:

Családja biztonságát ne bízza a véletlenre, előzze meg a szén-monoxid mérgezést!

NE feledje, a mérgezés bárkivel, bármilyen zárt térben megtörténhet, ráadásul a kezdeti tünetek az influenza tüneteihez hasonlítanak. Honeywell Home szén-monoxid vészjelző – a biztonságos otthon záloga!

A szén-monoxid keletkezése – Kiemelt veszélyforrások

Szén-monoxid a tüzelőanyagok tökéletlen égése során keletkezik a háztartási használatban jelen lévő

 • Gáz-, szén-, vagy fatüzeléssel működő fűtőberendezéseknél,
 • Gázzal üzemelő főző- és sütőberendezések használatakor
 • Gáz-, szén-, vagy fatüzelésű tartályos, vagy átfolyós vízmelegítők, bojlerek működése közben
 • Palackos gázzal üzemelő fűtő-, főző-, sütő berendezéseknél, vagy vízmelegítőknél
 • Zárt helyiségben, garázsban járatott belső égésű motorok kipufogó gáza által
 • Gázzal, fával üzemelő kandallók, tűzhelyek, kályhák használatakor.

Sőt, mivel kedvezőtlen körülmények között akár a szomszéd lakásból is átszivároghat, így szén-monoxid vészjelző készülék telepítése tulajdonképp akkor is ajánlott, ha az Ön otthonában nincs lehetséges szén-monoxid forrás.

A szén-monoxid terjedése

A szén‐monoxid fajsúlya közel azonos a levegőjével, így azzal képes elkeveredni. Mivel tüzelőberendezésekben keletkezve a magas hőmérsékletű füstgázzal távozik, a lakótérbe jutva jellemzően először felfelé száll. Ezért is fontos, hogy a berendezés a megfelelő helyre kerüljön.

 • Ideális esetben minden olyan helyiségben szükséges vészjelzőt telepíteni, ahol tüzelőberendezés található, valamint az olyan helyiségekbe is, ahol a lakók idejük nagy részét töltik, pl.: hálószobába/dolgozószobába.
 • Amennyiben egy helyiségben van válaszfal, akkor a készüléket a válaszfal ugyanazon oldalán kell elhelyezni, ahol a tüzelőberendezés ill. a szén-monoxid potenciális forrása van. A ferde mennyezettel rendelkező helyiségekben a szén-monoxid riasztókat a helyiség felső részén kell elhelyezni.
 • A mennyezetre szerelt vészjelzőnek legalább 30 cm‐re kell lennie a falaktól, a falra szerelt vészjelzőnek pedig legalább 15 cm‐re kell lennie a mennyezettől. A vészjelzőt a potenciális forrás legközelebbi peremétől vízszintesen számított 1 m és 3 m közötti távolságra kell elhelyezni.

A Honeywell Home szén-monoxid vészjelzők használatával időben tudjuk érzékelni a CO szivárgást, így még a mérgezés legenyhébb tüneteinek kialakulása előtt reagálhatunk.

Új Honeywell R200C szén-monoxid vészjelzők a Gépész kínálatába

A Magyarországon is oly népszerű Honeywell Home lakossági vészjelző család nemrégiben megújult! A korábbi X-sorozat termékeit az R200C sorozat sorozat új berendezései váltották fel, melyek 10 év élettartammal és garanciával állnak a vásárlók rendelkezésére.

 • 10 év élettartam/garancia
 • 48 órás riasztási memória
 • IP44 besorolás, fürdőszobai elhelyezésre alkalmas
 • A készülék teljes előlapja egyben a Teszt/Némítás gomb is
 • Élettartam vége jelzés
 • Rendkívül vékony kialakítás
 • Vészjelzéskor jól látható piros színű „ALARM” felirat
 • A vészjelzés elnémítható 10 percig
 • A hibajelzés elnémítható 9 óráig
 • Az üzemszerű működést jelző zöld „POWER” LED jelzés fényereje automatikusan elhalványul sötét fényviszonyok esetén, hogy ne legyen zavaró háló- vagy gyerekszobában történő elhelyezéskor
 • Avatatlan eltávolítás ellen védett konstrukció
 • Az R200C-N vészjelzők rádiófrekvenciás kapcsolattal egymással összetaníthatók így helyi hálózatban ha az egyik vészjelző jelez, úgy a rendszerbe kötött többi készülék is jelezni fog, tovább növelve az ingatlanban tartózkodók biztonságát.

Amennyiben Önnek is fontos saját és családja biztonsága válasszon mihamarabb új generációs Honeywell Home szén-monoxid vészjelző kínálatunkból.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...