0.9 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Hónapokon keresztül mérgezte férjét, hogy összeköltözhessen fiatal szeretőjével (18+)

Dátum:

Megosztás:

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a szabadbattyáni nőt, aki megmérgezte férjét.

A nő válni akart, és a vagyont is meg akarta tartani, hogy húsz évvel fiatalabb szeretőjét beköltöztesse a közös házba, ezért hónapokon keresztül mérgezte férjét vitaminnak hazudott gyógyszerrel.

A bűnügyet eleinte hirtelen halálesetként kezelték. A szabadbattyáni asszony 2018 júniusában tett bejelentést a rendőrségen, hogy munkahelyéről hazaérve holtan találta férjét, N. Károlyt. A nő főnöke azonban, mikor megtudta a férj halálhírét, szintén bejelentést tett a rendőrségen, állítása szerint a nő előző nap feldúltan és jócskán késve érkezett a munkahelyére, és elejtett egy megjegyzést, hogy

megpróbálta a begyógyszerezett férjét kádba fojtani.

A főnök azt is elmondta, hogy beosztottja nemrég nagy mennyiségű káliumtabletta beszerzésében kért tőle segítséget. Az információk alapján a rendőrség soron kívüli hatósági boncolást rendelt el. A váratlanul elhunyt férj szervezetében nagy mennyiségű gyógyszert találtak, és amikor az özvegyet szembesítették ezzel, azonnal megtört, és bevallotta tettét.

A nő beleélte magát az új románcba

A bírósági ügyiratismertetésből kiderült, hogy N. Károly és felesége a Fejér megyei Szabadbattyánban éltek, harminc éve voltak házasok. A vádlott azonban nem volt elégedett a házasságukkal. Társkereső oldalakon flörtölt, és több viszonyt is folytatott. A gyilkosság előtt két-három hónappal megismerkedett a nála húsz évvel fiatalabb Józseffel, és ez hozta meg a végzetes fordulatot.

József kikötötte, hogy csak akkor költözik el az ország másik feléből a nőhöz, ha biztos állása és lakhatása lesz. Az asszony annyira beleélte magát az új románc ígéretébe, hogy a munkahelyén állást szerzett a férfinak. A vádlott válni akart, de ráébredt, hogy férje önszántából nem fogja elhagyni a házat.

Ezért kialakult benne az az elhatározás, hogy megöli. A vádlott kezdetben saját vérnyomás-szabályzó tablettáit adagolta férjének azzal, hogy vitamin. N. Károly nem halt meg, de tudatzavaros állapotba került. Kifordult önmagából, az addig nyugodt ember törni-zúzni kezdett. Előfordult, hogy horgászatból hazafelé megállt az útszélén az autójával, és szétverte azt, állapota miatt kórházba kellett vinni. A nő tovább folytatta férje megmérgezését. Az orvosok hiába próbálták gyógyítani a férfit.

N. Károly boncolásakor kiderült, hogy szervezetében annak a gyógyszernek a

tizenhétszeresét találták,

amelyből a megengedett mennyiség ötszöröse is toxikus.

Mivel közeledett a szerető munkakezdésének időpontja, a vádlott valami drasztikusabb módszert akart alkalmazni. Ekkor kádfürdőre csábította kábult férjét, de nem sikerült vízbe fojtania, ahogy beismerő vallomásában is mondta, ezt már túl durvának érezte, így visszatért eredeti szándékához, a feltűnésmentes mérgezéshez. Egy gyógyszerész-asszisztens ismerőse – a szakmai szabályokat megszegve – vény nélkül adott hét dobozt a vényköteles Kálium-R tablettából, de azt nem tudta, hogy mit akar kezdeni vele a nő.

A halál egy órán belül beállhatott

Az asszony kiderítette, hogy a kálium egy olyan szer, amely a halál után gyakorlatilag kimutathatatlan a szervezetben, hiszen a sejtbomlás egyik terméke a káliumképződés. Úgy gondolta, ha káliummal hatja végre a tervét, a későbbiekben nem lesz bizonyítható, hogy ő adta volna be azt a férjének. N. Károly megbízott a feleségében, gyanakvás nélkül bevette a vitaminnak hazudott tablettákat, összesen 75 darabot.

A nő magára hagyta az agonizáló férfit, az orvosszakértők szerint a halál egy órán belül beállhatott, az áldozat heves rosszullétet élhetett át. A gyógyszeres dobozokat a nő a munkahelyén rejtette el. A környezetének ugyan sok mindent elkotyogott, többen is felfigyelhettek volna a gyanús előjelekre, de senki nem gondolta, hogy értesíteni kellene a hatóságot.

A tárgyaláson az asszony mindent tagadott, amit korábban mondott. Többször változtatta védekezését, volt, hogy azt bizonygatta: csak azért akarta férjét elkábítani, hogy belemenjen a válásba. A bizonyítékok azonban azt a bizonyos, gyilkosság utáni első beismerését igazolták.

A boldogtalan asszony elmehetett volna otthonról, ám az ítélőtábla szerint meg akarta szerezni a házat, ahol mással akart új életet kezdeni. A gátlástalan kitartással gyilkoló szabadbattyáni nőt előre kitervelten,

nyereségvágyból elkövetett emberölésért életfogytiglanra ítélte

a Győri Ítélőtábla. Az életfogytig tartó szabadságvesztéssel a bíró azt kívánta kifejezni, hogy a vádlott elvetemült tettét különösebb megbánás nélkül követte el, amelyre nyomós oka sem volt. A szabadbattyáni nő jogerős ítélete szerint 25 év múlva szabadulhat, 77 éves lesz akkor.

A fegyházban a legkegyetlenebb nők töltik büntetésüket 

Az ország egyetlen női fegyházába a legkeményebb női elítéltek kerülnek be, közülük 16-an életfogytig tartó szabadságvesztésüket töltik. Többségük 20–30 év körüli volt, mikor bekerült, és idős asszony lesz, mire letelik a büntetés. A kaposvári kisfiú, Szita Bence gyilkosának halála óta egyetlen nő tölti a jelenleg létező legsúlyosabb büntetést, a tényleges életfogytiglant gyermekgyilkosság miatt. 2015-ben egy tatai szállodában, részegen gyógyszeres őrjöngésében a saját kislányát ölte meg, 108 késszúrással. Ha megéri, 40 év múlva vizsgálják meg először, hogy egyáltalán szabadulhat-e.

Szakemberek szerint az ritkán fordul elő, hogy egy nő olyan elvetemülten és megfontoltan gyilkol, mint a szabadbattyáni asszony. Többnyire hirtelen kitörő indulatból ölnek, családtagjaikat, gyereküket vagy társukat védelmezik vagy bántják, sokszor hosszan tartó terror, megaláztatás, bántalmazás végére tesznek pontot ezzel. Gyakran a párjuk hatására válnak társtettessé.

A legtöbb nő 20–30 és 45–60 éves kora között követ el bűncselekményt. Verekedések a börtönben is előfordulnak, de

a rabok között a gyilkosság nem jellemző,

nem terveznek szökést, és kevesebb a visszaeső is. A női rabok a családjuk elvesztését élik meg a legnehezebben, ha otthonról jön rossz hír, gyakran maguk ellen fordulnak. A több évtizedes büntetés felfoghatatlan, tervezni képtelenség, ezeket az embereket a mindennapi túlélés hajtja. A család nélkülieknek gyötrelmes a túlélés, csakhogy többségük mellől idővel elkopnak a rokonok. Nem ritka, hogy az elítélt a semmibe szabadul.

A címlapfotó illusztráció.

Kékfény, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...