26.9 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Hónapokig tartotta rettegésben a diákokat: védelmi pénzt követelt társaitól egy hetedikes Somogy megyei fiú

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Magyarország — Hónapokig tartotta rettegésben iskola-társait egy felső tagozatos diák az egyik Somogy megyei általános iskolában.

Információink szerint a piszkos üzelmeknek az egyenruhások vetettek véget: a zsaroló gyermeket elvezették az intézményből. Az esetre akkor derült fény, amikor a megfélemlített diákok már saját szüleiket is meglopták azért, hogy ki tudják fizetni a védelmi pénzt követelő fiú által kért összegeket.

– Úgy tudom, hogy egy hónapon keresztül figyelték a fiút, miután a szülők közül többen észrevették, hogy gyermekeik rendszeresen meglopják őket – mondta névtelenséget kérő informátorunk.

– Minket nem érintett a dolog, nem is tudtunk róla, pedig ide jár két gyermekem is. Remélem, hogy nem teheti be a lábát az iskola területére sem! – kelt ki magából a hír hallatán az egyik szülő, aki ottjártunkkor éppen a gyermekéért érkezett az iskolába.

– Felháborító, ami történt! Nyilván próbálja felkészíteni az ember a gyermekét minden eshetőségre, de bevallom, ilyen témáról még nem beszéltem a gyermekeimmel – sóhajtott.

– Hetedik osztályosok, akik folyamatosan szekálják a kisebbeket. Az én gyerekem is panaszkodott már rájuk – árulta el egy édesapa, akinek gyermekétől megtudtuk: szemtanúja volt, amint egy másik kisgyermek anyukájával tiszteletlenek voltak, amikor az megregulázta a galeri tagjait. – Káromkodtak, és kiabáltak vele. Nem érdekelte őket, hogy felnőttel így nem szabad beszélni – tette hozzá félénken a srác. A szakértő szerint valószínűsíthető, hogy valahol félrecsúszott a fiú nevelése.

– Ez egy deviáns viselkedés, amelynek oka lehet rossz anyagi körülmény, rossz családi minta – tudtuk meg Csehák Hajnalka gyermekpszichológustól, aki szerint a gyerekek gyakran nem mernek segítséget kérni, mert félnek a megtorlástól. Az iskola vezetője nem kívánt nyilatkozni. A rendőrségnek is feltettük kérdéseinket az esettel kapcsolatban, de válaszuk nem érkezett meg egyelőre.

Elkapták a horrorvideó főszereplőjét

Rendőrkézre került az a férfi, aki – mint a Blikk megírta – az egyik fővárosi iskolában terjedő horrorvideón szerepelt. Az ijesztő felvételt több diák is megkapta: volt olyan gyerek, aki napokig nem bírt aludni utána. A felvételen egy fiatal férfi egy karácsonyfa előtt ül, hatalmas késsel a kezében, majd vérfagyasztó hangon közli, hogy ha nem küldik tovább a videót, akkor a kés megtalálja őket. Az egyik szülő értesítette a rendőröket, akik zaklatás miatt rendeltek el nyomozást. A felvételeken szereplő srácot valaki felismerhette, a rendőrök az ő bejelentése alapján december 6-án este elfogták a fiatalt téglási otthonában. A 23 éves fiú ugyanis Hajdú-Bihar megyében, 250 méterre az iskolától lakik.

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit zaklatás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését beismerte. Őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására – közölte kérdésünkre a BRFK sajtóosztálya.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Shutterstock

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Jöhet a rák elleni, személyre szabott védőoltások kora

A vírusvektoron alapuló vakcinához a beoltandó személy saját DNS-éből vesznek mintát. Nyaki és feji ráktípusokban szenvedő páciensek kaphatják meg...

Egyszerű palackcsapda szúnyogok, legyek és darazsak ellen

A rovarcsapda elkészítése: vágjunk ketté egy PET palackot. Az alsó felébe töltsünk 2 dl vizet, 5 dkg barna...

A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

Mikor új ingatlant vásárolunk, a beköltözés esetén érdemes meggyőződnünk a vízvezeték-rendszer megfelelő működőséről. Sokak számára ez viszont pusztán abból...

81 éves Kovács P. József, a Magyar Televízió legendás bemondója.. Isten éltesse! – videó

Kovács P. József számára fájdalmas volt, hogy a kétezres évek elején véget ért a szakmai pályafutása, de mivel...
facebook