26.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Homonnay Gergely-ügy: Meggyilkolták vagy drogozott? .. Túl sok a furcsaság!

Dátum:

Megosztás:

Róma – Túl sok a gyanús és furcsa körülmény Homonnay Gergely halála körül. Az olasz lapok drogokról írnak, de a testvére szerint kizárt, hogy ilyen életet élt volna, a barátai pedig arról beszélnek, hogy az író régóta félelemben élt.

Túladagolta volna magát, pedig elutasította a drogokat? Lélegzett még, mikor a mentők kiérkeztek, avagy már nem lehetett megmenteni? A szekrényében és a szervezetében is találtak kábítószert?

Sorjáznak a megválaszolatlan kérdések Homonnay Gergely rejtélyes és mindenekelőtt váratlan halála után. A népszerű Erzsi macska gazdájára, a politikai véleményét a végletekig vállaló aktivistára, közíróra – aki egy ideje már Rómában élt – a római Via Pontremolin található Bananon nevű klubban találtak rá meztelenül január 1-jén. Az olasz lapok legújabb értesülése szerint még lélegzett, de már nem volt eszméleténél. A mentőket déli 12-kor hívták, egy óra 17 perc múlva, a sikertelen újraélesztések után, megállapították a halálát.

A római rendőrség jelenleg az író utolsó óráit próbálja rekonstruálni. A Repubblica című lap szerint az újévi koccintás után sétált le a csak tagoknak fenntartott törökfürdőbe, és még ekkor is nagyon aktív volt a Facebookon, ahol csak neki több mint 30 ezer követője volt. A nyomozók vizsgálják a mobiltelefonját, üzeneteit, és hogy fogyasztott-e drogot, ugyanis a szekrényében – az olasz lapok szerint – kokaint és valószínűleg ginát találtak.

A Blikk érdeklődött tegnap a római rendőrségnél a toxikológiai vizsgálat eredményéről, ám választ még nem kaptunk. Szemtanúk szerint Homonnay Gergely egy férfival sétált a helyre, ám később különváltak az útjaik.

Valóságos háború robbant ki a gyászoló barátok, ismerősök és a római éjszakai életet állítólag jól ismerők között a Facebookon.

Gergely nővére, Katalin – a vitát vállalva – határozottan állította, testvére nem drogozott, amit egyébként a Blikknek az író több ismerőse is hangsúlyozott, hiszen

Homonnay Gergely ráktúlélő volt, „vigyázott magára, nem engedte meg magának, hogy ilyen életmódot folytasson”.

A Blikk a közösségi oldalon érte utol Gergely Németországban élő testvérét, aki teljesen összetört a hírek hallatán, de a rendőrség hozzáállása is felzaklatta.

Testvére szerint Homonnay sosem élt drogokkal /Fotó: FacebookTestvére szerint Homonnay sosem élt drogokkal /Fotó: Facebook

– A lányomra talált rá az olasz rendőrség, engem meg sem kerestek. Németországban élek, még fel sem fogtam a történteket. Nem tartom korrektnek az intézkedéseket, hiszen meg sem kérdeztek semmiről! – mondta lapunknak Homonnay Katalin, aki a Facebookon megtörten búcsúzott öccsétől. „Nincsenek szavak. Testvér. A szóban ott a jelentés: test+vér. Hallgatom a hangfelvételt, olvasom sorait és érzem, amint megelevenedik a közös nyelvünk, szófordulataink, a családnyelvünk. Innen nincs tovább. Haragszol rám, vagy pajkos mosollyal csúfolódva nézel fenntről rám? Most…. maradtam igazán egyedül” – írta.

Lapunk Gergely több barátját, ismerősét is igyekezett megszólaltatni, milyennek találták őt az utolsó napokban, sokak szerint ugyanis egyértelműen félt.

A többség nem akart nyilatkozni. Ám nyíltan írt minderről Perintfalvi Rita katolikus teológus, aki valószínűleg az utolsó magyar volt, aki élve látta a bloggert. Egy közös munka miatt karácsony előtt nála vendégeskedett Rómában, „ezért pontosan tudom, hogy milyen érzések, félelmek voltak Gergő szívében”.

„Amikor Gergőnél voltam, szinte minden nap arról beszélt, hogy mennyire fél Magyarországra jönni, hogy fenyegetések érik, hogy megfigyelik, követik a mozgását, tudják, hol ül a repülőn, amikor hazautazik, várják a reptéren, stb. De félt elárulni a római címét is, nehogy ott is utána tudjanak menni

– írta a teológus, aki szerint Gergő rettegésben élt odakint is, hiába találta meg ott a boldogság.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Arany (Gold) – amerikai kalandfilm – videó

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs....

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...