10.6 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Homeopatália

Dátum:

Megosztás:

Nem akarunk mi is egy olyan vitába beszállni, ami már évtizedek – ha nem évszázadok – óta tart, és mind az ellenzői, mind a támogatói olyasmikkel érvelnek, amit a másik tábor talán nem is ért.

Mi csak egy egyszerű kísérletet szeretnénk ismertetni, hátha segít legalább megérteni a csatában felmerülő kérdéseket!

De hogy ide eljussunk, néhány kinyilatkoztatást azért nem árt felsorolni azok közül, amik a kísérlet végrehajtása után jöttek napvilágra. Ezesetben legalább arra nem lehet hivatkozni, hogy ja, ezt akkor még nem tudta az emberiség!

Sőt, a kísérlet előtt már vagy 60 évvel jöttek ki olyan cikkek, könyvek, amik tudása nem lett volna haszontalan. Amennyiben a hasznot szellemileg értjük, és nem a pénzzel próbáljuk megmagyarázni.
Fogjunk hozzá!

INDEX, 2020.07.06.: Nagy pofont kapott a homeopátia, de túl fogja élni
Már rengetegszer bemutattuk, hogy a homeopátia nem gyógyító eljárás, hanem a tudománnyal és a
józan ésszel összeegyeztethetetlen zagyvaság, aminek a placebo effekt ad csak hatást.

HÁZIPATIKA, 2022.08.10.: Mandl József akadémikus, az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnöke elmondta: a tudománynak meghatározott, igen szigorú módszerei és rendszerei vannak, ezekbe a homeopátia nem illeszthető be. A homeopátiás szerek nem felelnek meg a bizonyítékokon alapuló orvoslás kritériumainak. „Lehetnek különböző hipotézisek, elméletek, de mindent bizonyítani kell. Erről szól a tudomány, erre szeretnénk felhívni a figyelmet”

ORIGO 2015.04.23.:
Egy újabb átfogó ausztrál kutatás sokadjára állapította meg, hogy a homeopátiának nincsenektudományos alapjai. A homeopátia évszázadok óta létező áltudomány, amely azt állítja, hogy különféle betegségeket gyógyít olyan anyagokkal, amelyeket addig hígítottak, hogy nincs benne hatóanyag. A homeopátia hívei azt állítják, hogy csodálatos gyógyító ereje van, de egyre több bizonyíték utal ennek ellenkezőjére. A Science and Engineering Ethics folyóiratban megjelenttanulmány szerint a homeopátiás szerek hamisságokon és megdöntött elméleteken alapulnak. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy "a homeopátia egy példa arra, hogy az irracionális hiedelmek milyen legyengítő orvosi gyakorlatokhoz vezethetnek.”

INDEX 2017.09.20.: Európa döntött: a homeopátia hülyeség
„A homeopátia alapelvei ellentmondanak a fizika és a kémia törvényeinek, és soha nem jelent meg egyetlen valódi bizonyíték sem, ami igazolná a homeopátiás gyógymódok hatékonyságát” – állapítja meg friss állásfoglalásában az EU tudományos akadémiáinak közös szervezete. Egyetlenegy betegség esetében sincs masszív, kísérletileg megismételhető bizonyíték arra, hogy a homeopátia működne; amikor a homeopátiás szerek után javul a beteg állapota, az egyszerűen a placebohatásnak
tulajdonítható – teszi világossá az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, az EASAC.

És ez így megy vég nélkül! Ha valakinek más véleménye lenne, azt csak a haszonvágy vezérli, ellentétben a tiszta tudományos alapokon működő gyógyszeriparral!Azokban az SMS-ekben amit mostanában sokan keresnének, csak sajnos eltűntek, nyilván
hatásmechanizmusokról és tudományos igazságokról volt szó, semmi alapunk feltételezni, hogy szerepeltek benne olyan ocsmány rövidítések, mint USD vagy EUR!
Hogy minek akkor egy kísérletet előcibálni, azt holnap megláthatjuk!

Montvai György

SKYTING MAGAZIN

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...