12.1 C
Budapest
2022. május. 23. hétfő

Holtan találták a magyar hegymászót – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A test­vér­pár múlt szom­ba­ton in­dult el. A kör­nyékre vihar csa­pott le, he­lyen­ként egy mé­te­res a hó a Fo­ga­ra­sok­ban…

Egy férfi holtestére bukkantak a Fogarasi-havasokban, a Freastra Micã nevű helyen, azt feltételezik, hogy az egy hete eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpár egyik tagjára leltek rá – közölte a Brassó megyei csendőrség.

Holtan találták a magyar hegymászót - VIDEÓ
A legmagasabb csúcs több mint 2500 méter magas. Most hóvihar tombol a környéken

Eddig hiába keresték a romániai Arges és Brassó megyei hegyi mentők és a hegyi csendőrség egységei a két gyergyószentmiklósi hegymászót, akiknek nyoma veszett a Fogarasi-havasokban.

A magyar testvérpár múlt szombaton indult el megmászni a Fogarasi-havasok és egyben Románia legmagasabb csúcsát, a 2544 méter magas Moldoveanut. A Fogarasi-havasokban azonban a hét végén helyenként egyméteres hó hullott, ők pedig nem adtak magukról életjelet.

A mentőket a családjuk riasztotta, miután nem sikerült felvenni velük a kapcsolatot. Autójukat megtalálták a Brassó megyei Felsőszombatfalva közelében, a Fogarasi-havasok lábánál.

A keresést nehezíti, hogy a Fogarasi-havasokban az egy métert is meghaladja a hótakaró vastagsága és kettes fokozatú lavinaveszély van érvényben – közölte a Transindex.

A környéken hatalmas, meredek hegyek magasodnak.


A Digi24 hírtelevízió szerint a 37 és 34 éves férfiakat mintegy harmincan keresik, helikoptert is küldtek kutatásukra. Felszerelésük ugyan megfelelő volt, ám tapasztalatuk nem, és csupán egy napra elég élelmiszerrel keltek útra.

A két- és háromgyermekes férfiak családja csak abban reménykedhet, hogy a hegyi mentők még nem jutottak el a Moldoveanu-hegyen kialakított menedékhelyre: ha a magyar testvérek eljutottak oda, akkor lehet még esélyük a túlélésre. Ez Románia legmagasabb 2544 méteres hegye.

Forrás: Ripost

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Zelenszkij szerint természetes, hogy az ukrán férfiaknak háborúba kell menniük (és meghalni dicsőség), és ez miatt nem hagyhatják el Ukrajnát, erről rendelet szól, a...

Az elnök össze-vissza beszél, szerinte Őhelyette inkább „talán a fiukat elvesztő szülőkhöz” kellene címezni a petíciót..., de ezt...

Horvátországban a rendőrök simán lelőttek két szurkolót..

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több száz szurkolója került összetűzésbe a rendőrséggel szombaton Zágráb közelében. A bajnokság utolsó fordulójában a...

Ez nagyon csúnya dolog volt: Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették, nem hogy orvost küldtek volna hozzá! Szégyelljék el magukat!..- Szólj...

Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció...

Oroszlánnal játszott az elmebeteg látogató, leharapta az újját – videón a szőrnyű tragédia (18+)

Vérfagyasztó pillanatoknak lehettek szemtanúi az állatkert látogatói Horrorfilmbe illő jelenet játszódott le a Jamaicán található állatkertben. Az egyik látogató túl...