Home 18+ Hogyan lesz örömteli a szex?

Hogyan lesz örömteli a szex?

0

szex szerelem

Azt gondolnánk, már mindent tudunk róla, mégis sok házasságban okoz konfliktust, ha nem működik megfelelően a szex. Ilyenkor a probléma, abból származhat, hogy nem értjük, ismerjük partnerünk igényeit, vagy éppen félreértjük egymást!

Azt gondolnánk, hogy a szex csak a mi házasságunkban okoz problémát. Meglepődnénk, ha tudnánk, vajon hány férfi, teszi fel magának a kérdést, „Vajon velem van a probléma, hogy ilyen sokszor kívánom a szeretkezést?”, „Lehet, hogy szexfüggő vagyok?”, „Hogyhogy nem tudom már felizgatni a feleségem?”, és hasonló kérdések. A nők pedig arra gondolhatnak, talán frigidek, hogy ilyen kevésszer van kedvük a szexhez. Számtalan filmben ábrázolják az ellaposodott házasságot, ez egy sztereotípia. A férj az ágyban inkább olvasgat, a nő pedig fejfájásra hivatkozva, a másik oldalára fordul. Több fiatal számára a házasság egyet jelent egy párkapcsolat kihűlésével. A kutatások szerint a szex szerepe valóban csökken az életkor előrehaladásával. Mégsem szükségszerű, hogy a házasság kiölje a vágyat. Hiszen a másik érintésére szükségünk van, szükségünk lehet. A szex, legalább is a jó szex örömet okoz, ad és kap, tehát minden életkorban, legalább is az érett felnőttkor minden szakaszában, jelentős szerepe van.

A szex egy párkapcsolat alapja. Így igazán nagy szerepe van a kapcsolat megtartásában. És működtetésében. A szex összekötő elem. Sok kapcsolatban azonban állandó feszültség, és sérelem színtere a testi kapcsolat. Az ilyen kapcsolatok nem működnek jól. Egy kapcsolatban fontos, hogy egyaránt adjunk, és kapjunk. Hogy mi a jó szex alapja? A jó szexhez alapvető fontosságú a bizalom, hogy harmonikusan működjenek a dolgok. Hogy a másik fél megkapja, amire vágyik. Hogy ne maradjon kielégületlen. Hogy az adok, kapok viszony eltűnjön a kapcsolatban, és csak a szex maradjon, ami jól esik, de legfontosabb, hogy tudjunk adni. A szex általában a kapcsolatok ”mérésére” is ideális. Nem jó az a házasság, ahol ez a terület állandó frusztrációt jelent.

Halálra ítélt az a kapcsolat, ahol nincs már szex?

Azt mondhatnánk, igen, de ez csak rövidtávon érvényes, hiszen mindig ott van a szeretet, és a megszokás, amely kicsit olyan, mint a hagyomány, hogy olyan, mint a szeretet, megtartó ereje van. A házasságban létező konfliktusok nagy része megszűnne, ha a férfi és a nő egy nyelvet beszélnének. Általában ez a közös nyelv a szex nyelve, amely összeköti a párkapcsolatban élőket. A két nem eltérő nyelvet használ, ha a szexről beszél, és nem a szexxel ”beszél”, azaz ha az ágyban is folytatódnak a félreértések, vagy egyáltalán nem beszélnek a szexről. Ennek is több oka lehet. Vagy nincs értelme beszélni a szexről, mert jól működik, vagy éppen valamilyen okból ez nem beszédtéma, pedig lenne mit megbeszélniük. A férj tudja-e vajon, mit jelent az, ha az asszony azt mondja, „nem elég romantikus”, vagy tudja-e az asszony, ha a férfi azt mondja, „gyengédségre vágyom”, akkor az, szeretkezésre való felhívás?! Ha nem egy nyelvet beszélnek, csalódnak egymásban. A szexualitással kapcsolatos nézeteltérések alapja lehet a különböző fokú vággyal van összefüggésben. Ez nem feltétlen azonos, mert a férfi és nő eltérő biológiával rendelkeznek. A libidó a férfiakban állandó, a nőkben pedig ciklikus ingadozást mutat. Egy férfi így sokkal többször áll készen egy kis összebújásra, mint egy nő. A nő viszont jobban kívánja a szexet. Máris kész az ellentét. A jó párkapcsolat alapja azonban mindenképpen a jó szex.

forrás: Delina

NO COMMENTS

Exit mobile version
Megszakítás