11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Hogyan fog kinézni otthonunk a jövőben?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Milyenek lesznek otthonaink a következő évtizedekben? Hogyan fogjuk kialakítani környezetünket? Mik lesznek a trendek, mi fog megváltozni? Többen próbálják kitalálni, hogy milyen otthont akar majd magának a jövő embere.

Otthonunk a múltban

Ha a múltban szétnézünk egy kicsit, láthatjuk, hogy az egyes korszakokban mennyire mások voltak otthonaink. A kőkorszakban az emberek barlangokban éltek, a rómaiak nagy hangsúlyt fektettek az új technológiákba, a francia nemesség házaspárjai külön hálókban aludtak, a XX. század nagy részében otthonunkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek meglegyen a saját lakrésze. Manapság úgy építjük otthonainkat, hogy azok minél nyitottabbak legyenek, igyekszünk a luxus és a funkcionalitás figyelembevételével kreatív tereket kialakítani. Egy biztos. A házunk nem csak egy menedék, ahol meghúzhatjuk magunkat az időjárás és egyéb viszontagságok elől.

Otthunk a társadalmi változások tükrében

Egyes kutatások szerint a társadalmi változások is hozzájárulnak otthonaink alakulásához. Ennek jeleit már ma is láthatjuk, hiszen felmérések szerint a házasságok fele 7 éven belül felbomlik és a házastársak nagy része új párt talál magának. A gyerekek így két családban nőnek fel. Ezt az új családmodellt nevezték el Patchwork családnak. Ehhez az új családmodellhez kell, hogy alkalmazkodjon az otthonunk is.

Hogyan fog kinézni otthonunk a jövőben?

Otthonunk változásai a jövőben

Többek között ezen társadalmi változások miatt a következőket jósolják az otthonunk átalakulása terén:

• Decentralizált elrendezés: fontossá válik az úgynevezett „visszavonulási terek” kialakítása, amelyek kifejezetten az új Patchwork nagycsaládosok számára válik fontossá.

• Individualitás: egyre inkább előtérbe kerülnek újra az egyedi, nem tömegtermelésből származó termékek az otthonunkban, melyeknek nagyobb értéke van és jobban kifejezik egyéniségünket. Egyedi és dekoratív bútorok, minőségi alapanyagokat előtérbe helyező új értékrend veszi kezdetét.

• Rugalmas terek: A tér megfelelő kihasználása még inkább előtérbe kerül. A rugalmasan alakítható szobák és bútorok fontos szerepet játszanak a jövőben. A terek alakításánál megnő a fontossága az egészségnek. A munka és a kikapcsolódás határozza meg az elképzeléseket.

• Technológiai változások a mindennapjainkban: energiatakarékosság és egyénre szabható eszközök lesznek jellemzőek, melyek alkalmazkodnak az emberek igényeihez.

• Egészség: megelőzés és helyreállítás. A természet egyre fontosabb szerepet játszik újra az életünkben, a beltéri kertészkedés is nagyobb szerepet kap. Az egészséges beltéri levegő sokkal fontosabbá válik és megnő a kereslet az egészséges technológiák és anyagok iránt.

Vajon tényleg így fog alakulni az otthonunk? Vajon valóban ebbe az irányba megy a változás? Talán igen, talán nem, ezt ma még csak sejthetjük. Az új patcswork-családmodell terjedésével azonban otthonunk kialakításában is változások fognak történni.

Forrás: otletes-otthon.hu;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...

„Sándor, Sándor, tűnj a p…mból” – skandálták az abortusztörvény ellen tüntetők a Belügyminisztérium előtt – Így zajlott a demonstráció

Szeptember 13-án jelent meg a Pintér Sándor, belügyminiszter nevéhez köthető rendelet, amely az abortusztörvény egyik mellékletén változtatott: eszerint...