9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Hogyan befolyásolja a minőséget a távcső ár?

Dátum:

Megosztás:

Mintegy ablakként szolgálnak a világ felé a távcsövek, így sokkal közelebbről szemlélhetjük meg a természet csodáit, az égitesteket, a színházi előadásokat vagy éppen a sporteseményeket. A piacon széles választékban kínálják a távcsöveket, amelyek ára különbözik. Sok vásárlóban merülhet fel a kérdés, hogy vajon hogyan befolyásolja az árat a minőség?

Az optika minősége

távcső ár egyik elsődleges befolyásoló tényezője a gyártáskor felhasznált optika minősége. A csúcskategóriás termékeknél gyakran alkalmazzák az extra alacsony szórású, az úgynevezett ED üveget. Ez az üveg javítja a kép tisztaságát, így felárral számolják és ez nagyban befolyásolhatja az árat. A kedvezőbb árú termékeknél normál üveget használnak, ami használatkor észrevehető minőségkülönbséget fog jelenteni.

Lencse bevonatok

A lencséknél alkalmazott bevonatok szintén befolyásoló tényezők az ár szempontjából. A kiváló minőségű bevonatok, mint például a többrétegű bevonatok megnövelik a fényáteresztést, emellett csökkentik a tükröződést és javítják a színhűséget. Az extra bevonatok esetében kifinomult gyártási folyamatokat alkalmaznak, ezért magasabb a távcső ára is. Az olcsóbb távcsövek egyszerűbb bevonatokkal rendelkeznek, így itt kompromisszumot kell kötnünk a fényáteresztés és a képminőség terén, ha nem normál fényviszonyok között kívánjuk használni a terméket.

Szerkezet és tartósság

Maga a távcső szerkezete szintén árbefolyásoló hatással bír, hiszen a prémium kategóriás termékek könnyű, de megbízható anyagokból készülnek, míg olcsóbb társaik magnéziumötvözetből, ami viszont súlyosabb darab. Márkásabb termékek esetében víz- és ködszigetelést is alkalmaznak, amelyekhez különleges tömítést használnak, esetenként gázok befecskendezésével érik el a kívánt hatást.

A prizma típusa

Különböző prizmákkal kínálják a távcsöveket és ennek alkalmazása a költségekre is kihatással van. A tetőélprizmás távcső sokkal kompaktabb és könnyebb és ez hozzájárul a magas árképzéshez. Sokkal bonyolultabb gyártási folyamatokat igényelnek az optikai szempontból minőségi termékek. Személyes preferenciától, a költségvetésünktől kell függővé tennünk azt, hogy melyik termék mellett tesszük le a voksunkat.

Látómező és nagyítás

távcső árat szintén befolyásolhatja a látómező és nagyítás. Akik nagyobb nagyításról és szélesebb látómezőről álmodoznak, azoknak számolniuk kell a gyártási költségek miatti magas árral is. Mivel ezek a távcsövek bonyolultabb optikai kialakítást igényelnek, ezért érdemes alaposan átgondolni döntésünket.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...