2.3 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Hogy működik egy lakásbiztosítás kalkulátor?

Dátum:

Megosztás:

Hogy működik egy lakásbiztosítás kalkulátor?

Egyre többet hallani napjainkban arról, hogy hol a világ egy távoli pontján, hol pedig nem is olyan messze tőlünk történt valamilyen természeti katasztrófa. Nem is kell egyből a legrosszabbra gondolni, hiszen egy nagyobb vihar is elég lehet ahhoz, hogy a házunkban komolyabb káresemény történjen. Nem csak a kertes ingatlanokat sújthatja „baleset”, hiszen a panelban, társasházakban lakók is eléggé kivannak téve a szomszédok feledékenységének: a felső lakótól származó beázás elég gyakori problémának tekinthető például. Mivel bármilyen kár keletkezhet az ingatlanunkban, feltétlen érdemes lakásbiztosítást kötni, mellyel egy kicsit biztonságban érezhetik magukat a tulajdonosok!

Magyarország a lakásbiztosítások tekintetében nem teljesít rosszul: a magyarok nagyjából 70 %-a rendelkezik biztosítással. Igen ám, de ha megkérdeznénk néhány embert, hogy az ő lakásbiztosítása milyen károkért és mennyit fizet, egész biztosan sokan nem tudnák a választ. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy lehet nem is a megfelelő védelmet nyújtja az adott biztosítás az ingatlan tulajdonosoknak, aminek az lesz a következménye, hogy egy esetleg káresemény során maguknak kell fizetni a javíttatást. Érdemes tehát nagyjából két évente megnézni, hogy pontosan mi is van a biztosítási szerződésünkben, és amennyiben úgy véljük, nem vagyunk kellő „biztonságban”, aktualizálni a feltételeket, vagy keresni egy másik biztosítót egy jobb ajánlattal.

Abban az estben, ha épp most akar új otthonára biztosítást kötni, vagy esteleg meglévő szerződése helyett keresne egy kedvezőbb ajánlatot, akkor most a legjobb helyen jár, hiszen egy olyan portált fogunk mutatni, ahol online is megtudja majd nézni a biztosítási lehetőségeket. Nem véletlen használnak egyre többen online lakásbiztosítás kalkulátort a biztosítás megkötése előtt. A linken elérhető Biztoshely.hu oldalán ön is kitudja számolni leendő biztosítása díját akkor, ha a kalkulátorba megad néhány adatot! Miért épp őket érdemes választani? Azért, mert itt 12 biztosító ajánlatát lehet megnézni és összehasonlítani, és mert ingyenes teljeskörű ügyintézést is kínálnak! Ez azért nem is működik olyan bonyolultan, ugye?

Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy évente egyszer minden biztosítással rendelkező embernek lehetősége van arra, hogy ha talál egy jobb ajánlatot, váltson. Erre azonban csak az évfordulót megelőzően van mód! Sajnálatos módon nem lehetünk befolyással arra, hogy milyen nem várt események történhetnek otthonunkkal, és mind a házunkban, mind pedig az ingóságainkban akár komolyabb károk keletkezhetnek. Amennyiben viszont rendelkezünk lakásbiztosítással, nem nekünk kell kifizetni a javítási költségek tejes összegét, a biztosítónk segíteni fog. A Biztoshely.hu oldalra akkor is célszerű ellátogatni, ha egyéb biztosításokat szeretne kötni, hiszen náluk több ajánlat közül választhat a felelősségbiztosítások, a casco biztosítások és az utazás biztosítások tekintetében. Ne feledje, egész biztos nyugodtabban hajtja álomra a fejét az ember, ha tudja, hogy otthona biztonságban van és egy káresemény bekövetkezés esetében is flottul működnek majd a dolgok!

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Hegyek között – amerikai romantikus dráma – videó

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig...

Esti torna – videó

Mozogj többet, élj tovább! Esti torna - videó Hirmagazin.eu

Esti mese – videó

Jó éjszakét gyerekek! Esti Mese A kiskakas gyémánt félkrajcárja - népmese Hirmagazin.eu

Közel a harmadik világháború (reméljük nem lesz (szerk..)): amerikai bombázókat fogtak az orosz határon..

"2023. március 20-án a Nyugati Katonai Körzet légvédelmi erőinek szolgálatban lévő radarjai két, az Orosz Föderáció államhatárának irányába...