Hirmagazin.eu
Főoldal » .. Hogy micsoda? .. Negyvenezer forint kártérítésre kötelezték..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

.. Hogy micsoda? .. Negyvenezer forint kártérítésre kötelezték..

40 ezer forint kártérítést kell fizetnie annak a nőnek, aki egy fekete filctollal ikszeket rajzolt a ferencvárosi BLM-szobrot eltakaró szélsőjobbosok plakátjaira

De mi történt?

Tavasszal nagy ügy lett abból, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat egy street art pályázat után néhány szobrot pár hétig kihelyezett a kerület köztereire. A kiállított szobrok egyike volt Szalay Péter BLM-es alkotása (a mű valódi címe: Prizma), ami a New York-i Szabadságszobor térdelő, szivárványszínű parafrázisa volt.

A szobrot április elsején állították fel a Ferenc téren, ami után nem sokkal – ahogy azt előre be is jelentették – megjelentek a Mi Hazánk párt és a Légió Hungária szélsőjobboldali szervezet aktivistái, és négy oldalról OSB-lapokkal takarták el a szobrot, a lapokra pedig a saját plakátjaikat ragasztgatták ki.

A szobor átadóján ott volt Timár Magdolna, akinek egyik művét szintén kiállították a kerületben. Amikor közelebbről is meglátta a véleménye szerint gyűlöletkeltő plakátokat, annyira felhúzta magát, hogy egy közeli boltban egyből vett egy fekete filcet, amivel aztán három plakátra is egy nagy ikszet rajzolt. Állítása szerint a szélsőjobbos aktivisták eközben végig szidalmazták, majd a téren lévő rendőröknek kiáltozták, hogy megrongálták a plakátjaikat.

A rendőrök ekkor léptek oda hozzájuk, és elsőként nem a barikádot építő szélsőségeseket, hanem Magdolnát igazoltatták. Két-három héttel később idézést kapott, ami után kihallgatták a rendőrség szabálysértési osztályán, részletes vallomást tett, amiben elismerte, hogy tényleg ikszet rajzolt a három plakátra. Négy hónappal később, augusztus 11-én aztán levelet kapott a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól, amiben arról értesítették, hogy:

figyelmeztetésben részesítik, illetve a plakát tulajdonosa által bemondott kárösszeget elfogadva 40 ezer forint kártérítésre ítélik.

A Mi Hazánk sajtófőnöke, Kisberk Szabolcs a 444-nek megerősítette, hogy egyetlen aktivistájuk ellen sem indult semmilyen eljárás a szobor eltakarása miatt. Később aztán festékkel leöntötték, majd a Légió Hungária tagjai össze is törték a szobrot, ebben az ügyben már indult rendőrségi eljárás.

Magdolna a Kétfarkú Kutyapárt passzivistája, de elmondása szerint a szoboravatón érdeklődő helyiként vett részt. A kerületi bíróság döntése ellen nem fellebbezhet, de nyolc napon belül kezdeményezheti, hogy az ügyben bírósági tárgyalást tartsanak, mivel ezt az ítéletet még anélkül hozták meg. A kártérítés miatt már felvette a kapcsolatot a TASZ-szal, és a tanácsaik alapján valószínűnek tartja, hogy belevág a tárgyalásba. Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke azt mondta, hogy ha passzivistájuknak végül jogerősen fizetnie kell, akkor az MKKP kifizeti helyette az összeget.

telex

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Újabb részletek a hajdú-bihari mészárlásról: egy ismert vállalkozó végezte ki a párját

Géza

Rabszolgákat tartottak a magyarországi tanyán – kiderültek a borzalmak – videó

Géza

Friss tragédia-hír: Tömegbaleset történt az M7-es autópályán

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....