10.5 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Hivatalosan is eljárást indítottak az X ellen

Dátum:

Megosztás:

Több eljárást indítottak az elmúlt időszakban Elon Musk közösségi média platformja, az X ellen. Az indoklás szerint ugyanis az megsértette az uniós jogokat a félretájékoztatást, a gyűlöletbeszédre, és az illegális tartalmakra vonatkozóan.

Elon Muskról, és különös megjegyzéseiről már korábban is írtunk, azonban most már valóban elmérgesedett a helyzete. Jogsértési eljárást indítottak vállalata, az X ellen, mivel az megsértette az új digitális szolgáltatásokról szóló törvényt (DSA) − írja a The Guardian.

Az augusztusban hatályba léptetett törvény most megfoszthatja a vállaltot globális bevételének 6 százalékától, vagy teljesen kitilthatja Európából, ha bizonyíthatóvá válik, hogy valóban megsértette azt. 

Az Európai Bizottság közlése szerint a törvény lényege, hogy az eljárás a jogellenes tartalmakra vonatkozó bejelentési-cselekvési mechanizmus működésére összpontosítson, amelynek keretében a rendőrség vagy más uniós hatóságok jogi utasítást adnak a tartalom egy órán belüli eltávolítására.

Ma hivatalos jogsértési eljárást indítunk az X ellen. Ennek oka, az illegális tartalmak és a dezinformáció elleni küzdelemre vonatkozó kötelezettségek feltételezett megsértése; az átláthatósági kötelezettségek feltételezett megsértése és a felhasználói felület megtévesztő kialakításának gyanúja

− fogalmazott Thierry Breton, a törvény végrehajtásáért felelős uniós biztos. 

Köztudott, hogy az X működése erősen függ a hirdetők befektetéseitől, azonban jelenleg nem lehet tudni, a cég mennyi bevételre tesz szert ezekből, mivel már nem teszik közzé negyedéves jelentéseiket. 

Annyi viszont bizonyos, hogy mielőtt Elon Musk átvette a vállalat irányítását, az akkor még Twitter nevű platform bevételének körülbelül 90 százalékát a reklámok tették ki.

Videó

Twitter-post

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...