6.1 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Hirhedt bűnügyek, sorozatgyilkosok: A tíz legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkos (18+)

Dátum:

Megosztás:

A szörnyetegek köztünk élnek: erőszak, fojtogatás, mérgezés, ahogyan a magyar sorozatgyilkosok csinálták..

A sorozatgyilkosok általában teljesen hétköznapi emberek, nincs semmi külső megkülönböztető jegyük, ami alapján beazonosíthatóak. Többségüknek nehéz gyermekkora volt, környezetükben pedig gyakoriak voltak az elmebetegek vagy alkoholisták. Nagyon okosak és intelligensek, akiket társaik gyakran piszkáltak. Fiatalkorukban szerettek állatokat kínozni, ami örömmel töltötte el őket.

Mi, sorozatgyilkosok a fiaitok, a férjeitek vagyunk, és bárhol feltűnhetünk

— hangzott el Ted Bundy szájából, aki 30 nőt mészárolt le.

Általában pszichikai okokból kifolyólag gyilkolnak, áldozataik száma pedig minimum 3 vagy több fő, akiket egy bizonyos idő alatt ölnek meg. Hogy meddig mennek el, annak csak az agresszivitásuk szab határt. Bár a tettesek javarészt az Egyesült Államokban éltek, hazánk is „kitermelt” igazi szörnyetegeket. A Blikk most összegyűjtötte a 10 legkegyetlenebb magyarországi sorozatgyilkost:

A martfűi rém

Kovács Péter teherautó-sofőrként dolgozott Martfű környékén. Egyik este látott egy filmet, ahol a férfi megerőszakolt egy nőt, ami teljesen felizgatta, majd 1957-ben-ben olyat tett, ami örökre megváltoztatta az életét.

Kovács Péter (középen) a Legfelsőbb Bíróság előtt. A férfit bűnösnek találták, kivégezték / Fotó: YouTubeKovács Péter (középen) a Legfelsőbb Bíróság előtt. A férfit bűnösnek találták, kivégezték / Fotó: YouTube

Szexuálisan zaklatott egy hölgyet, akit az aktus után brutális kegyetlenséggel meg is ölt. Az első vérontást megúszta, ugyanis mást tartóztattak le helyette, ám a gyilkosságok tovább folytatódtak. 10 év múlva az egyik áldozat körme alatt üvegszilánkokat találtak, ami lebuktatta őt. 1968-ban végezték ki a szegedi Csillagbörtönben.

A legfrissebb hírek itt!

A gyilkos lelkipásztor

Pándy András lelkipásztorként dolgozott, aki a saját lányával, Ágnessel élt együtt élettársi kapcsolatban. Többször megházasodott, második feleségével a lánya végzett, aki féltékeny volt az arára, ezért egy kalapáccsal fejbe verte őt. Később a halott nő lányát András ölte meg ugyanezzel a gyilkos eszközzel. Egy indulatos vita miatt együtt végeztek első feleségével, valamint annak fiával is.

Pándy András és lánya, Ágnes, valamint mostohalánya, Tünde / Fotó: MTI FOTÓ/EPA/BELGA/ OLIVIER MATTHYSPándy András és lánya, Ágnes (balra) valamint mostohalánya, Tünde. András és Ágnes együtt gyilkoltak/ Fotó: MTI FOTÓ/EPA/BELGA/ OLIVIER MATTHYS

Áldozataikat sósavban tartósították az alagsorban, majd a vágóhídon szabadultak meg tőle. Ágnes feljelentést tett az eltűnt családtagok miatt, ám 1997-ben megtört, ugyanis a rendőrségen beismerte, hogy 5 gyilkosságban segédkezett. Apja és egyben párja is életfogytiglan börtönbüntetést kapott, míg ő 2010-ben apácazárdába vonult.

A százhalombattai rém

Balogh Lajos azon a véleményen volt, hogy nem mindenkinek van joga az élethez, ezért úgy döntött, hogy végez édesapjával és négy lánnyal is. Élvezte, hogy mások felett uralkodhat, és azt tehet velük, amit csak akar. Soha nem titkolta, hogy élvezetből gyilkolt, szerette megbüntetni azokat, akik szerinte valamilyen súlyos bűnt követtek el. Már 8 évesen erőszakosan viselkedett, ugyanis embertelenül megverte a mindössze 4 éves unokaöccsét. Első áldozata egy 16 éves lány volt, akit azért ítélt el, mert szerinte tiszteletlenül viselkedett a szüleivel.

1994-ben visszavitték rémtettei helyszínére a sorozatgyilkost, aki négy lányt ölt meg a százhalombattai kies területen1994-ben visszavitték rémtettei helyszínére a sorozatgyilkost. 25 évet kapott a gyilkosságokért / Fotó: RAS Archív

Egy közeli erdőbe csalta, ahol megkínozta, megszúrta, amiket nagyon élvezett. Azt nyilatkozta, hogy megbánta, amiért végzett az áldozatával, de nem őt sajnálta, hanem azt, hogy véget ért a kínzása. A bűntetteket legtöbbször a testvérével együtt követték el. Egy hazugságvizsgáló készülék okozta a vesztét, jelenleg pedig ő is a szegedi Csillagbörtön foglyai, aki 25 évet kapott a gyilkosságokért. Leghamarabb 2025-ben szabadulhat. Tavaly interjút adott a Blikknek, azt mondja, nincs olyan éjszaka, hogy ne hallaná áldozatai sikolyát.

A legfrissebb hírek itt!

Szentkirályszabadjai rém vagy Hurkos rém

Ember Zoltán, a szentkirályszabadjai rém olyan családi körülmények között nőtt fel, mint a sorozatgyilkosok nagy része. Édesapja alkoholista volt, aki gyakran bántalmazta a családját. Bizonyára ez is hozzájárulhatott, hogy eltorzult a férfi személyisége. 25 éves koráig 5 alkalommal ült börtönben, valamint 11 büntetőeljárást is folytattak ellene. Az 1980-as években összeveszett az akkori barátnőjével, akit megkéselt, de a lány túlélte a támadást, és feljelentést tett a férfi ellen. Testi sértés miatt 3 évig emiatt a rácsok mögött találta magát. 1991-ben szabadult, és úgy döntött, hogy megbünteti mostohaapját a gyerekkori szenvedések miatt, akit egy villáskulccsal vert agyon.

Érzelmek nélkül „Nem élveztem az ölést, de nem is zavart a dolog” – nyilatkozta lebukása után Ember Zoltán, a hurkos gyilkosEmber Zoltán nem tanúsított megbánást. Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték / Fotó: ECHO TV / YouTube

Nemcsak apját, hanem testvérét is eltette láb alól, akivel valószínűleg az örökség miatt vesztek össze. Minél gyorsabban pénzt akart szerezni, ezért idős emberekhez tört be. Az áldozatokat a hurkos módszert alkalmazva fojtogatta, innen kapta a „hurkos rém” becenevet is.

Ember Zoltán ezzel a kötéllel fojtogatta az áldozatait / Fotó: ECHO TV / YouTubeEmber Zoltán ezzel a kötéllel fojtogatta az áldozatait / Fotó: ECHO TV / YouTube

Az egyik bűntett alkalmával ittas és figyelmetlen volt, ugyanis DNS-nyomokat hagyott a helyszínen, amit a rendőrök megtaláltak, és őrizetbe vették 5 gyilkosság után Zoltánt. Mindent beismert, de megbánást nem tanúsított. A veszprémi Megyei Bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte őt. Többször megpróbált öngyilkosságot elkövetni, ami 2015. április 24-én sikerült is neki. Felakasztotta magát lepedők segítségével a saját cellájában. Néhány évvel korábban, 2009-ben a Blikknek hosszas szervező munka után a börtönben sikerült vele beszélnie.

A cinkotai asszonyirtó

Kiss Béla a 20. század elejének magyar sorozatgyilkosa, aki a rendőrség feltételezései szerint legalább huszonnégy áldozattal végzett. A pszichopatákra jellemző módon épült be a társadalomba. Szomszédjai és ismerősei egy kimondottan kedves és megbízható embernek tartották.

Kiss Béla tetteiért soha nem felelt a bíróságon / Fotó: YouTubeKiss Béla tetteiért soha nem felelt a bíróságon / Fotó: YouTube

Feleségével az 1900-as évek elején költözött Budapestről Cinkotára, ahol egy bádogosműhelyt nyitott. Házasságuk nem volt felhőtlen, ugyanis kedvese elhagyta egy zenészért. Miután egyedül maradt, egyre többször fordultak meg nála különböző hölgyek, akik már soha többé nem mentek haza…

Ezekben a bádoghordókban rejtette el a holttesteket / Fotó: YouTubeEzekben a bádoghordókban rejtette el a holttesteket / Fotó: YouTube

Sanyarú sorsú nők voltak főként a célpontjai, akiknek a hozzátartozói már nem éltek. Nagy titkot hordozott magával a férfi, ugyanis 7 holttestet rejtegetett a fáskamrájában egy bádoghordóban tartósítva, ám a teóriák szerint ennél sokkal több áldozatot gyűjtött be.

A legfrissebb hírek itt!

Az áldozatokra a ház gondnoka talált rá, és jelentette az ügyet a rendőrségnek. Kiss Béla az I. világháborúban volt katona, majd eltűnt, de később többen is látni vélték New Yorkban. Hivatalos jelenések szerint hadifogságba esett és tífuszban hunyt el.

Pipás Pista, a tanyavilág bérgyilkosa

Fődi Viktória néven született 1882-ben a férfiként élő bérgyilkosnő, akinek az életéről több egymásnak is ellentmondó legenda fennmaradt. Ő is a sorozatgyilkosok jellegzetes életútját járta be: rossz körülmények között nőtt fel, részeges apja rendszeresen verte a családot. Tizenévesen cselédnek adták, a ház ura pedig többször is megerőszakolta őt. Felnőttként egyedül élt egy tanyán, ugyanis a férje meghalt. Erős testalkata és nagy teherbírása volt, ezért napszámosként dolgozott. Őt hívták az asszonyok, ha a férjeiktől meg akartak szabadulni, ugyanis a traumatizált I. világháború idején a férfiak gyakran néztek a pohár fenekére.

Fődi Viktória férfiként élt, és gyilkolt / Fotó: YouTubeFődi Viktória férfiként élt, és gyilkolt / Fotó: YouTube

Többnyire étellel-itallal fizették ki őt a gyilkosságok elkövetése után, de ritkán pénzt is kapott érte. A rendőrség egy ideig nem vizsgálta ki a vérengzések okait, hiszen abban az időben rengetegen dobták el az életüket. Később azonban kaptak egy névtelen levelet, hogy gyilkosság történt, a nő pedig a lista élén volt, mint gyanúsított. A bíróság 1933. január 13-án, első fokon, majd áprilisban másodfokon, jogerősen halálra ítélte, azonban Horthy Miklós kormányzó kegyelemben részesítette, és a börtönben halt meg 1940-ben.

A nikotinos gyilkos

Holhos Jánosné / Fotó: Tv2Holhos Jánosné nikotinnal gyilkolt / Fotó: YouTube

Holhos Jánosné 1935-ben született és állítólag az átlagosnál magasabb intelligenciával rendelkezett. 22 évesen ment férjhez Rostár Istvánhoz, aki folyamatosan részeg volt, így több sem kellett az asszonynak, végzett a férfival. Viszont, hogy a gyilkosság minél gördülékenyebben menjen, előtte egy ötéves kislányt szemelt ki magának. A dohánylevélben lévő nikotint oldotta ki, és a méreggel itatta meg az áldozatot, és a kutyáját is. A fiatal áldozat halálát természetes halálnak minősítették, így a hatóságok nem indítottak további vizsgálatot az ügyben.

A legfrissebb hírek itt!

Ezek után a férjét is megölte, halála pedig alkoholmérgezésként került a jegyzőkönyvbe.

Holhos Jánosné a saját férjét is megmérgezte / Fotó: YouTubeHolhos Jánosné a saját férjét is megmérgezte / Fotó: YouTube

Harmadik áldozata a barátnője volt, aki valamivel megsérthette az asszonyt, ami az életébe került. A hatóságok az esetet öngyilkosságnak minősítették, de a nikotinos üveg ott hevert az asztalon. Pár év múlva összeveszett a nővérével, és őt is halálba taszította a gyilkos itallal. A hatóságok nem gyanakodtak, azonban Holhosné hibát követett el: visszaváltotta azt a pálinkásüveget, amiben mérgét tartotta. Az üveget újra forgalomba hozták és két ember súlyos mérgezést kapott tőle. A helyi szervek kiderítették, hogy ki váltotta vissza az üveget, majd nyomozást indítottak és exhumálták az elhunyt kislány és a férj holttestét. Az asszony hiába tagadott, 1961-ben halálra ítélték és felakasztották.

A Fekete Angyal

Ez volt első olyan eset hazánkban, mikor a hatóságok egy kórházi sorozatgyilkosság kapcsán nyomoztak. F. Tímea, az elkövető 1994 óta nővérként dolgozott a Nyírő Gyula kórházban, kollégái pedig szorgalmas és távolságtartó emberként írták őt le. Azonban olyan cselekedetek tették őt hírhedté, amelyek örökre megpecsételték a sorsát. Elterjedt, hogy a belgyógyászati osztályon egyes nővérek önkényesen injekciókat adnak be betegeknek. Ezt a kórház később tagadta. Viszont kiderült, hogy Tímea magánakcióba kezdett.

A Fekete Angyal - F. Tímea nyolc idős betegnek adott be halálos injekciótA Fekete Angyal – F. Tímea elmondása alapján a betegek szenvedéseit akarta enyhíteni, ezért gyilkolt / Fotó: RAS Archív

Idővel eléggé megszaporodott azok száma, akik az ő műszakja alatt haltak meg rákos betegségben, így titokban megfigyelték őt, később pedig a rendőrség őrizetbe vette. Bevallotta, hogy 40 esetben adott be orvosi engedély nélkül különböző szereket súlyos betegeknek. Kifejtette, hogy ő nem ölni akart, hanem a betegek szenvedéseit akarta enyhíteni. Összesen hét halálesetet tudtak rábizonyítani.

A legfrissebb hírek itt!

A jogerős ítélet alapján 11 évet kellett börtönben töltenie, ám mivel a rácsok mögött példás magaviseletet tanúsított, 2009-ben szabadon bocsátották.

A rendőrgyilkos

Soós Lajost a rendszerváltás előtti legjelentősebb bűnözőjeként tartják számon Magyarországon. Polgári foglalkozása gépkocsivezető volt, de vagyon elleni bűncselekményekből tartotta fenn magát. Társaival együtt bizonyítottan négy embert ölt meg. A gyilkosságok abban az időben hatalmas port kavartak, a média rendszerint beszámolt a mészárlásokról.

Soós Lajost halálra ítélte a bíróság / Fotó: YouTubeSoós Lajost halálra ítélte a bíróság / Fotó: YouTube

Miután a rendőrség hosszan keresés után megtalálta Soós gépkocsiját, és fény derült az elkövetőkre, a férfi védekezésként elmebetegnek tettette magát, de az elmekórtani vizsgálat kimutatta, nemhogy nem gyengeelméjű, hanem jóval magasabb szellemi színvonalon áll. Soós Lajost és az egyik társát, György Józsefet halálraítélték, míg a bűntényben részt vevő Németh István életfogytiglant kapott, Varga Lászlót pedig 15 év fegyházra ítélték.

A tinilányok perverz hóhéra

Jancsó Ladányi Piroska az első gyilkosságát 1953–ben követte el, mikor megfojtott egy tizenegy éves kislányt. Levetkőztette a holttestet, majd kiélte eltitkolt szexuális vágyait a holttesten. Ezután még nagyobb késztetést érzett azután, hogy öljön, még négy lányt csábított az otthonába, akik már soha nem tértek haza. Egy jegyzőkönyv szerint a holttesteknek minden alkalommal megnézte a nemi szervét, amit gyakran nyalogatott, majd egy sárgarépát dugott a saját nemi szervébe, és így könnyített magán.

Jancsó Ladányi Piroska a házába csábította a lányokat, majd megölte őket / Fotó: YouTubeJancsó Ladányi Piroska a házába csábította a lányokat, majd megölte őket / Fotó: YouTube

Egy házkutatás szerint megtalálták az eltűnt lányok ruháit, majd egy kútban az oszladozó holttesteket is.

A legfrissebb hírek itt!

Vallomásában azt állította, hogy édesanyja mindvégig tudott a bűncselekményekről, és direkt kérte, hogy jómódúak legyenek az áldozatai. Mind a kettőjüket életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték. A bírósági tárgyalásokra több világhírű pszichiáter is ellátogatott, hogy tanulmányozzák az esetet. Piroskát 1954. december 12-én akasztották fel, melyet hatalmas tömeg nézett végig.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A szennyezett Szajna veszélyezteti Rasovszky Kristóf olimpiai aranyesélyeit

A vízminőség továbbra is aggodalomra ad okot a párizsi olimpia szervezőinek. A folyónak fontos szerepet szánnak a július 26-án...

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...