Home Főhírek Külföld Hihetetlen fordulat: elkezdődnek a béketárgyalások, .. de, .. Oroszország nélkül!

Hihetetlen fordulat: elkezdődnek a béketárgyalások, .. de, .. Oroszország nélkül!

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Augusztus elején tárgyalások kezdődnek Szaúd-Arábiában az orosz-ukrán háború békés rendezéséről, amelyre Ukrajna, az Egyesült Államok, az Európai Unió és a legfontosabb fejlődő országok, például India és Brazília képviselői is részt vesznek.

Az eseményre várhatóan augusztus 5-6-án kerül sor Jeddában, de mindenki döbbenetére Oroszországot – vagyis a háborúban résztvevő másik félt – nem hívták meg

– írja a Meduza.

Andrij Jermak, az ukrán elnök hivatalának vezetője megerősítette, hogy Szaúd-Arábia találkozót készít elő, amelyen különböző országok vezetőinek tanácsadói vesznek majd részt. Jermak nem nevezte meg a megbeszélések idejét és pontos helyét. Sajtóértesülések szerint a találkozón Kína, Brazília, Dél-Afrika, India, Indonézia, Argentína, Egyiptom, Mexikó, Chile és Zambia képviselői mellett, meghívókat kaptak az Ukrajnát támogató országok, így Japán, Dél-Korea, illetve több mint egy tucat európai ország, és maga az Európai Unió is.EGYELŐRE NEM VILÁGOS, HOGY HÁNY ORSZÁG VESZ RÉSZT A CSÚCSTALÁLKOZÓN.Az Egyesült Királyság, Dél-Afrika, Lengyelország és az EU országai már megerősítették részvételüket. Ukrajna és a nyugati országok képviselői abban bíznak, hogy a tárgyalások lehetővé teszik egy teljeskörű békecsúcs megtartását 2023 végéig, amelyen megállapodnak a háború lezárásáról.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvívője a tárgyalásokról szóló híreket kommentálva kijelentette, hogy Oroszország figyelemmel fogja kísérni a találkozót. Peszkov szerint Oroszország üdvözöl minden olyan kísérletet, amely a háború békés rendezésére irányul, azonban Ukrajna nem akar békét.

Lehetséges-e most békés rendezés a kijevi rezsim részvételével és jelenlegi álláspontjával? A válasz egyértelmű: nem, nem lehetséges. Ennek nincsenek meg a feltételei… A kijevi rezsim nem akar és nem is akarhat békét mindaddig, amíg csak eszközként használják fel a Nyugat Oroszországgal folytatott háborújában

– mondta a Kreml szóvivője.

Forrás

Hirmagazin.eu

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version