27.5 C
Budapest
2023. szeptember. 29. péntek

Hihetetlen, de igaz: a csillagok közé temeti a kiscicáját egy gyászoló gazdi

Dátum:

Megosztás:

Több cég szolgáltatásai közül válogathatnak azok a gyászoló állattartók, akik úgy döntenek, a házi temetés helyett valami szebbel szeretnének búcsúzni szeretett kedvencüktől.

Egy amerikai férfi azonban azzal az egészen elképesztő ötlettel állt elő, hogy az űrbe lőné fel elpusztult cicája hamvait – és meg is találta a módját, már csak a kilövésre vár.

Steve Munt érdeklődik a reáltudományok, azon belül is főleg az űrkutatás iránt, így, mikor Pikachu nevű kedvence cukorbetegségben meghalt, úgy döntött, rendhagyó módon az űrben „temeti el”. Munt – meglepő módon – talált is egy céget, ami arra specializálódott, hogy elhunytak hamvait lövi fel az űrbe: igaz, először csakis emberek testét helyezték ott végső nyugalomra, de 2014-től – valószínűleg a megjelenő piaci igény hatására – kisállatok számára is elérhető a szolgáltatás.

Zee@growingupzee

For those who have not seen, a lovely article today by @HannekeScience about Pikachu’s journey into orbit: https://www.space.com/first-cat-space-burial-celestis.html 

RIP Pikachu: Ashes of Beloved Cat Will Launch to Space in Cosmic Burial

Pikachu will go where no (cremated) cat has gone before.

space.com

Az űrtemetés költsége 5000 dollár (nagyjából másfél millió forint), amit Munt egy GoFundMe oldalon szeretne összegyűjteni. Bár a gyűjtés még tart, a hamvak kilövésével foglalkozó céget már kifizették, így minden feltétel adott, hogy Pikachu elinduljon utolsó útjára.

Index, blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

How to see the Harvest Moon, the final supermoon of 2023, rise this weekend

The famous Harvest Moon — the final supermoon of 2023 — will be the first full moon of...

Erősemberek: Kontás Csaba élete első világbajnokságán bizonyított

A 14. helyet szerezte meg élete első világbajnokságán az U105 kilogrammban versenyző komáromi erősember, Kontás Csaba. A sportoló...

Szeptember 29. – A Szív világnapja

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét! A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre. Ezért ugyanúgy ahogy...

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók?

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik Budapest, 2023. szeptember 29.  – A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják...