2.1 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Hiába a hajrában szerzett gól: nem sikerült a bravúr a Fradinak Bulgáriában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Csak győzelem esetén juthat tovább a Ferencváros labdarúgócsapata ma este a Ludogorec ellen vívott Európa-liga-küzdelem utolsó csoportkörös mérkőzésén. Szurkoljon és kövesse nálunk a mérkőzés eseményeit!

A zöld-fehér csapatnak csak a győzelem megfelelő eredmény, miután az előző fordulóban az Espanyol ellen megvívott mérkőzésen, drámai végjátékban csak egy pontot szerzett a fővárosi alakulat, míg a bolgár Ludogorec Moszkvában játszott döntetlent a CSZKA csapatával. A H csoportban az Espanyol biztos továbbjutása mellett a ma esti mérkőzésen dől el, ki lesz a második csapat a spanyolok mögött, amely lehetőséget kap a kieséses körben való szereplésre. A mérkőzést megelőzően a Ludogorec 1 ponttal előzi meg a magyar alakulatot. Győzelem esetén a magyar csapat a továbbjutás mellett több százmillió forintot is kaszálhat.

Korábban már sikerült legyőznie a Ferencvárosnak a Ludogorecet, akkor a Bajnokok Ligája selejtezőkörében Budapesten, majd Razgradban is magyar siker született. Ezt a bevált formulát próbálta a csapat a mérkőzés előtt is másolni, így ugyanabban a szállodában szálltak meg, sőt, a szobabeosztás is ugyanaz volt, mint a legutóbbi bulgáriai vendégszerepléskor.

A szurkolók sem tétlenkedtek a mérkőzés előtt, nagyjából 1000 Fradi szurkoló indult útnak a külön számukra szervezett vonattal a sorsdöntő összecsapásra.

Kezdőcsapatok:

Ahogy várható volt, a Blazic–Frimpong védőpárossal kezdi majd a mérkőzést Bulgáriában a Fradi, Lovrencsics helyét pedig Botka Endre tölti be a védelem jobbszélén. Az alábbi csapattal áll fel a Ferencváros együttese:

Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér, Kharatin – Isael, Zubkov, Boli – Nguen

A Ludogorec összeállítása: Iliev Ivanov – Cicinho, Grigore, Terziev, Nedyalkov, Marcelinho, Anicet, Badji, Wanderson, Keseru, Lukoki

Mérkőzés

A Razgrad Arénában nincsen telház, körülbelül 5-6 ezren tartózkodnak a stadionban, melyből 1000-2000 magyar szurkoló szorít a Ferencvárosnak a helyszínen.

Az első percben már támadásba lendült a Ludogorec, de a támadást szerencsére nem sikerült jó lövéssel befejezni. A kirúgás után másik oldalon is hamar felfejlődött a Ferencváros az ellenfél kapuja elé, és Isael kiharcolta a mérkőzés első szögletét. A harmadik percben egy labdaszerzés után törhetett a kapu felé Zubkov, aki gyengén gurította a labdát a bolgár csapat kapuja felé, így Ivanov kapus könnyedén foghatta a lövést.

A 9. percben Isaelt szöktették egy hosszú mélységi indítással, aki a labdát a tizenhatoson belül átvéve próbálta a kapuba helyezni, de a próbálkozás elakadt a védőben. Két perccel később már a brazil csatár szabálytalankodik, amiért 35 méterre a magyar kaputól végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, de a lövést hárítani tudja Dibusz. A bolgár csapat egy percen belül másodszor lőhetett a Ferencváros csapatának kapujára, de Wanderson lövését Dibusz újra védeni tudta.

Egyelőre a Ludogorec csapata járatja bátrabban a labdát, percek óta a saját térfelére szorítva a magyar csapatot, de a labdajáratás egyelőre nem járt sikeres helyzet kialakítással.

Wanderson újra veszélyeztet, a tizenhatoson átvett labdát lőtte kapura a támadó, de Dibusz Dénes újra szépen tudja hárítani a próbálkozását.

20 perc elteltével elmondható, hogy a hazai csapat egyelőre többet veszélyeztet, de a Ferencváros is több helyzetet ki tudott alakítani.

A 20. percben egy beadást követően Isael tenné az ötös vonalánál középre a labdát, amibe egy hazai védő kézzel ér bele, de meglepetésre a játékvezető nem ítél tizenegyest, a Ferencváros szöglettel jöhet.

A Ferencváros a saját térfelén veszít labdát, amire Marcelinho csap le és játssza meg jól a lendületből érkező Lukokit, aki elegánsan a kapuba juttatja a labdát (1–0). Jelen állás szerint már két gól kellene minimum a Ferencvárosnak a továbbjutáshoz.

A szlovén játékvezető a mérkőzés 27 percében kiosztja a mérkőzés első sárga lapját is a Ferencváros védőjének, Frimpongnak.

A bekapott gól óta a Ludogorec továbbra is támadásokat tud kialakítani, de a Fradi védelme sorra elhárítja a veszélyt.

A 33. percben Isael bök a labda alá briliáns mozdulattal, de Tokmac Nguen nem tudja kapura tenni a labdát A 37 percben Zubkov zseniális csele után teszi be keményen a kapu elé a labdát de nem sikerül a kapuba juttatni a labdát, szöglet következik. A beadás veszélyesen érkezik, majd egy kis kavarodás után Tokmac elé kerül a labda, aki csak a kapufát találja el lövésével.

Tokmac igencsak kedvező helyen harcol ki szabadrúgást csapata javára, amikor a 16-os vonala előtt hátulról buktatták. A pontrúgást Isael végezte el, akinek nagy erejű lövése nem sokkal kerülte el a bolgár kaput.

A Ludogorec vezetése ellenére a magyar szurkolók hatalmas hangerővel bátorítják folyamatosan csapatukat.

Az első játékrész 1–0-ás bolgár vezetéssel ér véget, de a mérkőzés statisztikái alapján teljesen kiegyenlített teljesítményt nyújtott az első félidőben a két csapat. A félidőben volt mit feldolgoznia a Ferencvárosnak, egy meg nem adott tizenegyes és egy kegyetlenül kihasznált eladott labda után kapott gól miatt egyelőre elszállni látszanak a zöld-fehér továbbjutási álmok, pedig a játék képe alapján teljesen kiegyenlített a párharc.

Kezdetét veszi a második játékrész, egyelőre egyik mester sem változtatott a pályára küldött csapatán.

A második félidő elején szinte egyből helyzetbe kerül a Ludogorec, Badji egy kipattanó lövés után próbálta a tizenhatoson kívülről a kapuba juttatni a labdát, de lövése lepattan egy védőről, amiből egyből kontrázhatott is a Ferencváros Tokmac révén, aki Bolit próbálta helyzetbe de a csatár szabálytalanul próbál a labdához férkőzni, szabadrúgás kifelé.

Nedyalkov adja be keményen a labdát a ferencvárosi kapu elé, de a védelem az utolsó pillanatban szögletre tudja tisztázni a játékszert. A mérkőzés 52. percében a razgradi csapatból Badji marad lenn a füvön egy rossz kitámasztást követően, de szerencsére semmi komoly nem történt, így tudja folytatni a játékot. A sérüléses közjáték után két perccel később már Cicinho egy kényszerítő után került óriási helyzetbe a fradi tizenhatosán belül, de lövése egy becsúszó védőről az alapvonalon távozik, így szöglettel jöhet a hazai csapat.

Terziev egy bedobást követő indítást meggátolva szabálytalankodik, amit a játékvezető egy sárga lappal jutalmazott.

Pár perce sikerült a labdát járatni a bolgár tizenhatos előtt de komoly helyzetet kialakítani nem tudott a Ferencváros. Kharatin kereste passzával csapattársát Tokmacot, aki nem érte el a labdát, mivel a passz túl erősnek bizonyult.

A mérkőzés 65 percében továbbra is egy góllal vezet a hazai csapat, a Ludogorec.

Botka Endre begyűjti a mérkőzés harmadik, a Ferencváros második sárga lapját miután keményen buktatta ellenfelét. A 68. percben Tokmac lendült meg a szélen és adta középre hajszálpontosan Isael lábára a labdát, aki öt méterről kapásból a kapu mellé lőtt.

Egy szabálytalanságot követően újabb szabadrúgást harcol ki a Ferencváros az ellenfél kapuja előtt, azonban a beadott pontrúgásba belefejelő Kharatin próbálkozását könnyedén fogja a hazai hálóőr. Egyelőre hiába alakít ki nagyobbnál-nagyobb helyzeteket a Fradi, nem tudják gólra váltani azokat.

A mérkőzés első cseréjét a Ludogorec csapata hajtja végre, a gólszerző Lukoki helyére Mavis Tchibota érkezik. Ilijev kapus egyre lassabban elvégzett kirúgásait a Ferencváros szurkolók éles füttyszóval kísérik. Rebrov is úgy dönt, hogy ideje cserélni, a pályát elhagyó Sigér Dávid helyére Skvarka áll be.

Elkezdődött az utolsó tíz perc a rendes játékidőből, a Fradinak továbbra is két gól kellene a továbbjutáshoz, de egyelőre a bolgár csapat a csoport második továbbjutója. Újabb óriási Isael helyzet marad ki, a brazil támadó a félpályáról megindulva vitte a kapu felé a labdát. Majd távolról a jobb alsó sarkot célozva tüzelt, de lövését nagy bravúrral védte a bolgár kapus.

Apró ápolás közben jöhet a második és a harmadik Fradi csere is, Khartint, Danylo Ihnatenko váltja, míg Boli helyére Signevich érkezik. A cserékre a hazaiak mestere is reagál, a Ludogorec csapatából Wandersont kapja le a pályáról, helyére pedig Dyakovot küldi be a szakember.

Hiába próbálkozik a Ferencváros, az utolsó passzokba mindig bele tud lépni egy hazai védő. A rendes játékidő utolsó percében járunk. Egy hosszú felíveléssel próbálkozik a Fradi, ami el is jut Tokmachoz, ám az átvétel után ellőtt labdát Iliev kapus hatástalanítani tudta. Az újabb kimaradt helyzet után azonnal támadásba lendül a Ludogorec, de a Ferencváros szerencséjére Cicinho nem növeli tovább a bolgárok góljainak számát.

Kihasználja utolsó cserelehetőségét a Ludogorec is: Keserut Ikoko váltja. 4 perc ráadás következik, ennyi ideje maradt a Ferencvárosnak fordítani.

Isael ugyan még egy tizenhatosról megeresztett lövéssel próbálkozott, de a lövés a kapu fölött hagyja el a játékteret.

Góól! a 95. percben Signevich szerez gyönyörű gólt! (1-1)

Vége! A játékvezető nem engedi tovább a játékot, a döntetlen pedig azt jelenti hogy a Ludogorec csapata jut tovább az Európa- liga csoportköréből. Hősiesen küzdött a Ferencváros, de az utolsó pillanatban érkező egyenlítő gól kevésnek bizonyult Razgradban, így a csapat búcsúzik az európai kupasorozattól.

Forrás. Blikk.hu

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Üzent a BKK: változik a közlekedés az ünnepek alatt – Ez sokakat érinthet!

Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb...

„Amit Németország csinál, az romboló a békére nézve” – Putyin és Scholz telefonon tárgyalt

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával...