24.3 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Hetvenedik születésnapját ünnepli Pataky Attila: „Tudom majd, mikor van vége”

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budajenő – Hihetetlen, de ma már a 70. születésnapját ünnepli Pataky Attila, aki egy cseppet sem aggódik a kora miatt. Az örökifjú rocker szerint ez élete eddigi legjobb születésnapja.

Újra az EDDÁ-val koncertezhet és bár követett el a múltban hibákat, ma már csak a jelenben él és előre tekint.

Hogy ünnepli a születésnapját?

Ma indul Rimaszombaton az EDDA-turné, szombaton pedig Agárdon, az immár kultikusnak számító helyszínünkön állunk színpadra. Ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kívánhatnék magamnak. Több mint egy éve várok arra, hogy újra szeretetet adhassak a közönségnek és én is szeretetet kaphassak tőlük. Épp az imént simogattam végig a szememmel az arany- platina- és gyémántlemezeinket a falon. Reggel a szerelmemtől csókot és finom reggelit kaptam, hát kell ennél több?

 

Pataky Attilát 1974-ig sportolóként és testnevelőként ismerték Miskolcon / Fotó: RAS Archiv Pataky Attilát 1974-ig sportolóként és testnevelőként ismerték Miskolcon / Fotó: RAS Archiv

Valahogy olyan furcsa kimondani a neve mellett, hogy 70 éves. Zavarja a kora?

Egyáltalán nem, noha testileg persze, érzem az idő múlását. De találkoztam már húszévesen száznak tűnő és úgy is gondolkodó emberrel, míg ismerek nagyon időst, akinek csak „amit megeszek és megiszok” világ létezik. Igyekszem egyensúlyban és a jelenben élni, de persze néha beszivárog a külvilág negativitása, és ez olykor kizökkent. Ilyenkor megbillenek egy kis időre és én is hibázom vagy hozok rossz döntést, de ez szerencsére egyre kevesebb. Igyekszem kiszűrni a negatív energiákat.

Ezt azt is jelenti, hogy a rosszindulatú emberektől is megvált?

Inkább úgy mondanám, elkoptak mellőlem. Körül vagyok véve szeretettel és szerelemmel. Ha hagyják, az élet egy csoda, játék és ajándék. Ebbe nem fér már bele nekem a negativitás és a rosszindulat.

Pataky Attila több mint négy évtizede nyomja a rockot / Fotó: RAS Archiv Pataky Attila több mint négy évtizede nyomja a rockot / Fotó: RAS Archiv

A rosszat kiszűri, a jóért pedig hálát ad? Ilyen egyszerű lenne a recept?

Azért ezt nehéz megtenni, hisz a világ zaja mindenhová beszűrődik. Segít ebben a figyelem, hogy nem kalandozom el és a jelenre koncentrálok. De valóban hálát adok minden nap mindenért, hisz semmi sem természetes. Hálát adok a napfényért, egy pohár finom borért, a szerelmem csókjáért, a fiaimért, az unokámért.

 

Egy igazi rocker meddig marad rocker?

Addig, amíg minőséget tud adni testileg és hangilag is. Pontosan tudom majd, mikor van vége és akkor nem állok többé színpadra. De addig is élvezem. Épp most készült el a 35. albumunk. Eszembe jutott az egyik tinilány, aki nemrég azt mondta: azért szereti az EDDA zenéit, mert olyan IBÉ: időtálló, boldogító és életeket változtat meg. Na, ezért csináljuk.

Pataky 1985-ben alakította újra az EDDA Műveket / Fotó: Fortepan Urbán Tamás Pataky 1985-ben alakította újra az EDDA Műveket / Fotó: Fortepan Urbán Tamás

Tavaly ősszel súlyos állapotba került a koronavírus miatt. Akkor gondolta volna, hogy néhány hónap múlva már a színpadon áll majd és a hetvenedik születésnapját ünnepli?

Akkor a halál kapujában álltam, de tudtam, hogy van még itt dolgom és ez itt tartott. Ezért is olyan csodás az élet. Akkor rengeteget fogytam, aztán visszahíztam és lett rajtam vagy nyolc kiló plusz. Most van rajtam egy kiló, remek formában vagyok, edzek, majd kicsattanok. Ezért is hálát adok minden nap. A covid csak ráerősített arra, hogy odafigyeljek, mit eszem, iszom, gondolok és hogy kivel barátkozom. Sajnos sok a negatív energia. Ez a céltalanság korszaka, ami néhány évtized múlva jobb lesz, de azt én már nem érem meg. Remélem, már egy jobb, új korba, az aranykorba születek vissza.

Az 1999-es évek végén gyakorli fellépői voltak Zámbó Jimmyvel a Dáridónak / Fotó: RAS Archív Az 1999-es évek végén gyakorli fellépői voltak Zámbó Jimmyvel a Dáridónak / Fotó: RAS Archív

Futóból lett énekes

Pataky Attila Miskolcon született 1951 július 2-án. 14 évesen futóversenyző volt, majd testnevelőnek tanult, egy miskolci iskolában oktatott is. Építésztechnikusként is dolgozott, majd 1974-ben elment az EDDA meghallgatására, mert énekest kerestek a zenekarba. 1977-ben szervezte újra az együttest immár EDDA Művek néven, amelynek ő lett a frontembere. Ez a formáció 1983-ban feloszlott, Pataky pedig Norvégiába ment, ahol a vendéglátóiparban dolgozott. 1985-ben állt újra össze az együttes. Háromszor nősült, első feleségétől született 1976-ban Gergő, aki a Pataky Művek frontembere, második feleségétől 2003-ban született Attila Csaba nevű kisfia. Harmadik feleségét, Nyikovics Orsolyát 2009-ben ismerte meg, 2014-ben pedig össze is házasodtak.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

fotó: Blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Teljesült Anne Heche végakarata: nyolc ember életét mentette meg szerveivel az elhunyt színésznő

A tragikus autóbalesetben elhunyt Anne Heche végső kívánsága az volt, hogy halála esetén odaadhassa a szerveit azoknak, akiknek...

A sárgarépa előnyei – sárgarépasaláta-recept

A sárgarépa egy gyökérzöldség, amely nagy mennyiségben tartalmaz A- vitamint, K-vitamint, kalciumot, káliumot, vasat és C-vitamint. A zöldség...

Ki ne dobd a maradékot! Ezeket a tippeket felhasználva jóllakhat a család

Nincs is jobb érzés, mint amikor megmentjük a maradékot, és nem a szemetest hizlaljuk vele, hanem a saját...

Hoppá, Lagzi Lajcsi visszatér a képernyőre: megint nézhetik a Dáridót a rajongók – És van még más bejelentése is a TV2-nek, mutatjuk

Szeptember 3-án indul az ősz a 25 éves TV2-n: visszatérnek a legnépszerűbb műsorok, de bemutatkoznak új formátumok is. Díjnyertes...
facebook