-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Hétvégi közlekedési prognózis

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A 2017. október 6. és 2017. október 8. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a forgalomban résztvevők. (ORFK Kommunikációs Szolgálat, 2017. 10. 06., péntek)

Pénteken napközben főként a Dunántúlon és helyenként északon lehet számítani kisebb esőre, záporokra. Az ország északi felén hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt majd, délen erősen felhős, borult marad az ég. Többfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik az északnyugati szél. Napközben mindössze 12-16 fokos maximumokra lehet készülni, hidegfronti hatás érvényesül.

Szombaton a Tiszántúlon megélénkül, a Dunántúlon megerősödik az északias szél. Túlnyomóan napos, gomolyfelhős idő várható északon, északnyugaton azonban előfordulhatnak kisebb záporok. Hajnalban 4-10, délután 13-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap már több lesz felettünk a felhő, csak rövidebb időre süthet ki a nap. Kisebb csapadék csak néhol fordulhat elő. Északnyugaton és a középső tájakon erősödhet meg az északnyugati szél. Hűvös hajnalt követően, délután 14-18 fok között alakul a csúcshőmérséklet. (Forrás: www.idokep.hu)

M1

  • folyamatos munkavégzés miatt a 156+700-158+600 kilométerszelvényben a Szeged felé vezető oldalon ellenőrző állomás építése miatt 100 km/h sebességkorlátozásra kell számítani, továbbá le lesz zárva a leállósáv (belső sávszélesség 3,75 méter, külső sávszélesség 3,75 méter) kiépített fix tereléssel, éjszaka is.
  • a főváros felé vezető oldalon szintén ellenőrző állomás építése miatt a 159+000-157+000 kilométerszelvényében lesz folyamatos munkavégzés, 80 km/h sebességkorlátozás és a leállósáv lezárása mellett (belső sávszélesség 3,75 méter, külső sávszélesség 3,75 méter) kiépített fix tereléssel, éjszaka is.

M5-M0

  • 2017. október 14-ig az M5-M0 csomópont három kollektor ága (a 0+000, a 0+364 és a 0+963 kilométerszelvényt érintően) teljesen lezárásra kerül a betonelemek cseréje miatt. Az autósok az M5-ös autópályáról sem Budapest, sem Szeged felől nem tudnak majd közvetlenül felhajtani az M0-ás autóút M3-as autópálya felé vezető oldalára. A Budapest felől érkezők az M51-es autóút érintésével, az 51-es úti csomópontban tudnak az M0-ás autóútra az M3-as felé felhajtani. A Gyál, Alsónémedi felől érkezők az M0-s autóút 5-ös úti csomópontjában tudnak megfordulni az M3-as felé. Szeged felől szintén az 5-ös úti csomópontban tudnak visszakanyarodni az arra közlekedők. A terelőutakat változtatható jelzésképű táblákon és sárga alapszínű táblákon is jelzik.

A rendelkezésre álló információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell! 

A „Kamionstop” 2017. október 7. (szombat) 22 órától október 8. (vasárnap) 22 óráig tart. Szeptember 1-jétől az államhatártól a telephelyig vagy az első lerakóhelyig már nem szabad „hazagurulni”. Az alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű (www.met.hu).

A határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul 2017. október 6. és 2017. október 8. között.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton –  elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében – Ausztria felé torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-60 percet is meghaladhatja.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozások kialakulásával.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozások kialakulásával.

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyein, a hétvégén intenzív kilépő személyforgalommal számolunk, elsősorban péntek délutántól estig, majd szombat reggeltől délutánig. A megnövekedett forgalom miatt esetenként várakozás alakulhat ki a személyforgalomban, amelynek mértéke a személyforgalomban Tompa közúti határátkelőhelyen elérheti a 30 percet. Vasárnap számolni kell a belépő buszok és személyautók számának emelkedésével, ami esetenként 30 perces várakozást eredményezhet.

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen, pénteken a kilépő irányban a buszok és a személygépjárművek tekintetében 30-60 perces, míg tehergépjárművek esetében akár 120 perces várakozás kialakulásával számolunk. Vasárnap belépő irányban a buszoknál 30-60 perc, míg a személyforgalmi sávon szintén 30-60 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban is.

Röszke és Ásotthalom és Tiszasziget közúti határátkelőhelyen 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően, az esti órákban a kilépő irányban.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban a pénteki és a szombati napon 60-180 perc várakozási idővel lehet számolni, míg belépő irányban pénteken és szombaton, illetve a kamionstopot követően a jövő héten hétfőig 180 percet meghaladó várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban belépő irányban vasárnap akár 15-30 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. A fentieken túl a szombati napon belépő irányban az autóbuszok tekintetében 30 perc várakozás is kialakulhat.

 

Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein várakozás kialakulásával nem számolunk.

A kép illusztráció

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen október 7-én 15-22 óra között 120 perc várakozás alakulhat ki a kilépő, 60 perc várakozás a belépő tehergépjárművek tekintetében.

A tehergépjárművek esetében október 8-án 23 órától október 9-én 22 óráig a kilépő irányban 120 perc várakozás kialakulásával számolunk. A személygépjárművek tekintetében október 7-én és október 8-án 8 óra és 20 óra között kilépő és belépő irányban akár 30 perc várakozás is kialakulhat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen, jellemzően a dinamikusan megnövekedő személyforgalom miatt alakulhat ki a hétvégén ki- és belépő irányban egyaránt 30-120 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-180 percet.

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében a hétvégén kilépő irányban 60-120, belépő irányban 30, esetenként 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 16 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat várakozás, melynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is elérheti vagy meghaladhatja a 60 percet. A várakozások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kilépő forgalom esetén a zárást megelőző 30. perctől a Lónya közúti határátkelőhely helyett válasszák a Barabás közúti határátkelőhelyet. Javasoljuk továbbá, hogy a zárást megelőző 30. perctől a Barabás közúti határátkelőhely helyett válasszák az állandó nyitva tartású Beregsurány közúti határátkelőhelyet.

Vállaj közúti határátkelőhelyen a hétvégi időszakban esetenként számolhatunk akár 30 perc várakozással. Csengersima Közúti határátkelőhelyen a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 15-30 perc, a kora délutáni és esti órákban pedig kilépő irányban 30-60 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt.

Türelmesen és körültekintően, az időjárási viszonyoknak megfelelően vezessenek, legyenek tekintettel a megnövekedett járműforgalomra! A gyalogosok, kerékpárosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői! Biztonságos és balesetmentes közlekedést kíván az Országos Rendőr-főkapitányság!

Forrás: police.hu
Képek: police.hu, hirmagazin.eu, hungarokamion, index, infogyor

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...