1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Hétvégi közlekedési prognózis

Dátum:

Megosztás:

A 2017. szeptember 8. és 2017. szeptember 10. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Szombat: Sok napsütésre számíthatunk, DK-en délután felhősödéssel. Egy-egy zápor, zivatar inkább csak keleten fordul elő 25 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap: Délelőtt napos, délután gomolyfelhős időre van kilátás. Délutántól nyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki. Nyárias meleg lesz 25-30 fokkal. (www.koponyeg.hu)

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M1

  • folyamatos munkavégzés: a 156+700-160+550 km szelvényben a jobb pályatesten ellenőrző állomás építése miatt sebességkorlátozás, leállósáv lezárva (belső sávszélesség 3,75 m, külső sávszélesség 3,75 m) kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2017. augusztus 29-től 2017. szeptember 20-ig a 160+600-158+300 km szelvényben a bal pályatesten ellenőrző állomás építése miatt sávelhúzás lesz jobbra, leállósávon és H1 halad a forgalom, H2 sáv lezárva (belső sávszélesség 2,75 m, külső sávszélesség 3,75 m) kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett;

M5

  • Az M5 Autópálya Röszke felé vezető oldalán a 161-es és 165-ös kilométerszelvények között 2017. szeptember 3-tól szeptember 15-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. A munkavégzés ideje alatt forgalomterelésre és esetleges torlódásra kell számítani a közlekedőknek.
  • A 161-es és 165-ös kilométerszelvények között a felújítási munkálatok ideje alatt a Röszke irányába tartó forgalmat az első ütemben a haladó sávba terelik az előző sáv zárása mellett. A második ütemben a haladó- és leállósávi munkavégzés ideje alatt az előző sáv áll az utazók rendelkezésére.

A munkálatok várhatóan 2017. szeptember 15-én befejeződnek az érintett szakaszon. A munkavégzés ideje alatt 60 és 80 km/h sebességkorlátozás lesz érvényes. (www.aka.hu)

A rendelkezésre álló információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseketAz esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell! 

 

Tájékoztatás

A „Kamionstop” 2017. szeptember 9. (szombat) 22 órától szeptember 10. (vasárnap) 22.00 óráig tart.

Szeptember 1-től az államhatártól a telephelyig vagy az első lerakóhelyig már nem szabad „hazagurulni”.

Figyelmeztetés a közlekedőknek

Türelmesen és körültekintően, a megnövekedett forgalomra való tekintettel közlekedjenek.

A gyalogosok, kerékpárosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

A 2017. szeptember 8. és 2017. szeptember 10. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http.//www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-90 percet is meghaladhatja.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Hétköznapokon a személyforgalomban nem számolunk várakozások kialakulásával. Letenye autópálya határátkelőhelyen péntek késő délutántól kilépő irányban várható a forgalom élénkülése. Szombaton délelőtt kilépő, délután belépő, vasárnap belépő irányban alakulhat ki intenzívebb forgalom, amely maximum 15 perces várakozást eredményezhet. A buszforgalomban szintén a hétvégén várható forgalomélénkülés, amely időszakonként maximum 15-20 perces várakozás kialakulásával járhat.

Elismerés két közlekedési rendőrnek Zala megyében

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

Balesetmegelőzési kezdeményezés Somogy megyében

Baranya megye

Baranya megye közúti határátkelőhelyein (elsősorban Udvar közúti határátkelőhelyen) a hétvégén – pénteken kilépő, vasárnap belépő irányban – esetlegesen kisebb mértékű várakozás kialakulásával számolunk, tekintettel a Nyugat-Európából haza- és visszautazó nyugat-balkáni, (többségében bosznia-hercegovinai) vendégmunkásra.

Közlekedési Kultúra Napja Baranyában

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyein, a hétvégén intenzív kilépő személyforgalommal számolunk, elsősorban péntek délutántól estig, majd szombat reggeltől délutánig. A megnövekedett forgalom miatt esetenként várakozás alakulhat ki a személyforgalomban, amelynek mértéke a személyforgalomban Tompa közúti határátkelőhelyen elérheti a 30 percet. Szombaton és vasárnap számolni kell a belépő buszok és személyautók számának jelentős emelkedésével, ami esetenként 30-120 perces várakozást eredményezhet Tompa közúti határátkelőhelyen. (Vendégmunkások szabadságolási időszakának vége és az egyes német tartományok iskolai tanévkezdése miatt) Tompa közúti határátkelőhelyen, pénteken és szombaton reggel a kilépő teherforgalomban is kialakulhat várakozás.

Fokozott ellenőrzések Bács-Kiskun megyében

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen, pénteken a kilépő irányban a buszok és a személygépjárművek tekintetében 30-60 perces, míg tehergépjárművek esetében akár 120 perces várakozás kialakulásával számolunk. Péntektől vasárnap estig a belépő irányban a buszoknál 60-180 perc, míg a személyforgalmi sávon 30-120 perc várakozás kialakulásával számolunk. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban.

Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen a hétvége alkalmával 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Kiszombor közúti határátkelőhelyen a hét utolsó munkanapján kilépő irányban az átutazó vendégmunkások, valamint szombaton és vasárnap a reggeli időszakban a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást, belépő irányban maximum 30 perc várakozás kialakulásával számolunk. A buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom nagy része és 30 perc várakozás alakulhat ki eseti jelleggel elsősorban belépő irányban.

Tiszasziget közúti határátkelőhelyen 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban. A személyforgalom intenzitásának növekedésével lehet számolni a hét utolsó munkanapján a délutáni órákban kilépő és vasárnap délután belépő irányban.

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban a pénteki és a szombati napon 60-180 perc várakozási idővel lehet számolni, míg belépő irányban pénteken és szombaton, illetve a kamionstopot követően a jövő héten hétfőig 180 percet meghaladó várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban belépő irányban pénteken, szombaton és vasárnap akár 30-60 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. A fentieken túl a szombati napon belépő irányban az autóbuszok tekintetében 30-60 perc várakozás is kialakulhat. A Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a forgalom intenzitása megerősödhet az autópálya határátkelőhelyen kialakult várakozás miatt. Ebben az esetben, a személyforgalomban a fentebb jelzett napokon elsősorban belépő, esetenként kilépő irányban is előfordulhat 30 perc várakozás.

Polgárőrök az ovisoknál Csongrád megyében

Békés megye

Békés megye közúti határátkelőhelyein a 2017. szeptember 08. és 2017.szeptember 14. közötti időszakban jelentősebb forgalomnövekedéssel, illetve várakozás kialakulásával nem számolunk.

Évértékelő értekezlet Békés megyében

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen szeptember 9-én 15.00-22.00 óra között 120 perc várakozás alakulhat ki a kilépő, 60 perc várakozás a belépő tehergépjárművek tekintetében. A tehergépjárművek esetében szeptember 10-én 23 órától szeptember 11-én 22 óráig a kilépő irányban 120 perc várakozás kialakulásával számolunk.

Családok versenyeztek Hajdú-Bihar megyében

A személygépjárművek tekintetében szeptember 09-én és 10-én 8 óra és 20 óra között kilépő irányban 30, míg belépő irányban 60 perc várakozással lehet számolni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen, jellemzően a dinamikusan megnövekedő személyforgalom miatt alakulhat ki a hétvégén ki- és belépő irányban egyaránt 30-120 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-180 percet.

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében a hétvégén kilépő irányban 60-120, belépő irányban 30- esetenként 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 16 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat várakozás, melynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is elérheti vagy meghaladhatja a 60 percet. A várakozások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kilépő forgalom esetén a zárást megelőző 30. perctől a Lónya közúti határátkelőhely helyett válasszák a Barabási közúti határátkelőhelyet. Javasoljuk továbbá, hogy a zárást megelőző 30. perctől a Barabás közúti határátkelőhely helyett válasszák a 24 órás nyitva tartású Beregsurányi közúti határátkelőhelyet.

Vállaj közúti határátkelőhelyen a hétvégi időszakban esetenként számolhatunk max. 30 perc várakozással.

Csengersima Közúti határátkelőhelyen a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 15-30 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban 30-60 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt.

Az idén is a Kis Vakond Gyermektáborban rendezi meg a „Bicaj-ricsaj” közlekedési csapatverseny országos döntőjét Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A légi közlekedést, valamint a járatok indulását és érkezését befolyásoló tényezőkről nem rendelkezünk információval.

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Forrás – szöveg és képek: police.hu

Forrás – további képek: police.hu, kormany.hu, haon, blikk,

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...