27.1 C
Budapest
2022. június. 30. csütörtök

„Hét holttest hevert az ablakom alatt” – Marikát sokkolta a menekülő migránsok tömegbalesete: a sérültek jajgattak a fájdalomtól

Dátum:

Megosztás:

Mórahalom – Borzalmas tömegszerencsétlenség színhelye a Csongrád megyei város, ahol heten vesztették életüket a hétfő éjjeli balesetben. A főút egyik házában élő Marika hatalmas csattanásra riadt fel.

A szörnyű baleset azután történt, hogy a rendőrök egy embercsempészt akartak igazoltatni, de ő inkább beletaposott a gázba. Az autó fölött a szerb férfi elveszítette az irányítást: előbb hatalmas sebességgel a Mórahalom főútján álló virágüzlet falába fúródott, végül a szomszédos lakóház kapujánál, az oldalára borulva állt meg. A sofőrrel együtt négyen úszták meg élve a tragédiát. Az embercsempészt többek között halálos tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsítják.

– Még nem aludtam, amikor meghallottam azt a borzalmas csattanást. Kinéztem az ablakon és szörnyű látvány tárult elém. Autónak már nem nevezném, amit láttam. Az egyik sérült Allahhoz imádkozott és a barátját siratta, egy másik férfi megtett néhány lépést, aztán ordítva esett össze a fájdalomtól. Azt a képet soha nem felejtem el. Hét holttest hevert az ablakom alatt. Az egyikük vérét még csak most takarították fel nemrég – emlékezett vissza kedden kora délután a könnyeivel küszködve lapunknak Varga Jenőné Marika.

A migránsko kocsija hatalmas lyukat ütött a főút mellett álló ház falán / Fotó: MTI Donka Ferenc A migránsko kocsija hatalmas lyukat ütött a főút mellett álló ház falán / Fotó: MTI Donka Ferenc

A házban hárman élnek együtt, a lánya és az unokája is otthon volt. Marika szerint a sofőr látszólag nem sérült meg annyira, őt és a másik három életben maradt menekültet elvitték. A házban élőket nem engedték ki az utcára, sokáig még az erkélyajtót sem nyithatták ki.

– Néhány évvel ezelőtt még özönlöttek a házunk előtt a menekültek. Rengeteg szemetet hagytak maguk után, de senkit nem bántottak. Most már azonban egy sincs belőlük az utcán. Bevallom, félek tőlük, de egy ilyen balesetet senkinek nem kívánok. Ők is emberek voltak, nem tudhatjuk, miért hagyták hátra az otthonaikat – sírta el magát a 75 éves asszony.

Az autó hiába vájt egy hatalmas lyukat az épület falában, a virágbolt kedden már újra kinyitott. A tulajdonos a pultban állt, és a csokrok értékesítése mellett gőzerővel szervezte az épület falának újraépítését.

 

A virágboltos asszony üzlete megrongálódott a balesetben / Fotó: Zsolnai Péter A virágboltos asszony üzlete megrongálódott a balesetben / Fotó: Zsolnai Péter

– A raktáramba repült bele a hátuljával az a kocsi. Egy hatalmas fatáblával takartuk el a lyukat. Próbáljuk a jelenlegi állapotát megóvni és nagyon várom, hogy az igazságügyi szakértő kiérkezzen és felmérje a károkat. Éjjel hívtak fel a rendőrök, mi pedig azonnal idesiettünk. Borzalmas látvány volt, az áldozatokat akkor még le sem takarták – magyarázta a Blikknek a virágbolt tulajdonosa, Erzsébet. 17 éve üzemelteti a boltját, az elmúlt években számos atrocitás érte a menekültek részéről: többször is megrongálták az üzletét.

Továbbra is próbálkoznak

A rendőrség adatai szerint a határzár elkészültével töredékére (napi 4-8 ezerről néhány tucatnyira) csökkent az elfogott migránsok száma. A korábban csak szabálysértésnek számító illegális határátlépés, 2015. szeptember 15-től vált bűncselekménnyé Magyarországon.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Zsolnai Péter

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Férfi vízilabda-válogatottunk kikapott az olasztól, legjobb esetben is az 5. helyért játszunk majd

Jól indult, de végül nem sikerült legyőzni a címvédőt. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott az olasztól a...

Eltűnt egy 17 éves leány a Dunában.. Rendőreink nagy erőkkel keresik..

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves...

Vízhiány van több Budapest-környéki településen

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos kocsis vízellátást ígérnek. Solymáron már szükség is volt erre. Van, ahol illegális vízkivét...

Peszkov: Freud csak álmodozott egy ilyen vizsgálati alanyról, mint Boris Johnson

A Kreml szóvivője a brit miniszterelnöknek arra a kijelentésére reagált, miszerint Vlagyimir Putyin nem kezdett volna háborúba Ukrajnában,...
facebook icon