20.1 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeSportSporthirekHertlik Donoven: újabb második hely, ezúttal végre problémamentesen!

Hertlik Donoven: újabb második hely, ezúttal végre problémamentesen!

Hertlik Donoven: újabb második hely..

2022 korda racing endurocross hertlik donoven pécs beszámoló 1

Kategóriájában szerzett újabb második hellyel egyre közelebb kerül álmaihoz a 2022-es endurocross Magyar Bajnokságban Hertlik Donoven. A korábbi háromszoros magyar bajnok motoros Pécsett már a negyedik futamát zárta a dobogón – ezúttal is a második helyen végzett Bérhez és Szolnokhoz hasonlóan –, azaz a hátralévő viadalon akár a bajnoki címet is megnyerheti.

2022 korda racing endurocross hertlik donoven pécs beszámoló 3

 

Ezúttal Pécsett folytatta idei menetelését az endurocross korábbi háromszoros összetett győztese, Hertlik Donoven. 2022-ben a szakág királykategóriájában versenyző motoros úgy tűnik – csapattársához, a rallye-ban versenyző Vincze Ferenchez hasonlóan –  szinte kibérelte magának a második fokát a dobogónak, ugyanis az idei szezonban már negyedik alkalommal állhatott dobogóra, amiből háromszor is második lett kategóriájában. A Korda Racing versenyzője október 15-16-án áll rajthoz Nagytarcsán, ahol enduróban áll majd rajthoz.

2022 korda racing endurocross hertlik donoven pécs beszámoló 6

„Nagyon készültem erre a versenyre, hiszen ha itt jó eredményt érek el, akkor az utolsó fordulóban esélyem lesz hazai pályán harcolnom a bajnoki címért. Éreztem végig, hogy fokozatosan sikerült gyorsulnom, azaz jó úton haladok az idény utolsó részére. A pécsi pálya tetszett, gyors volt bár sok technikás rész nem volt benne, amit hiányoltam. A rajtom közepes sikerült, de a pálya első negyedében már sikerült megszereznem a kategória második helyét, amit biztos motorozással meg is tartottam, míg abszolútban a negyedik helyen végeztem. Sikerült komolyabb bukás és hiba nélkül tempót motoroznom, ami valljuk be, idén nem sokszor sikerült. Innentől kezdve előre nézek, és remélem, az év utolsó harmadában végre egy futamgyőzelem is összejön, ami akár bajnoki címet is érhet” – fogalmazott Donoven.

2022 korda racing endurocross hertlik donoven pécs beszámoló 7

A Korda Racing csapattulajdonosa szinte el sem akarta hinni, hogy Donovennel nem volt semmiféle probléma, ami azonnal meglátszódott a teljesítményén is.

2022 korda racing endurocross hertlik donoven pécs beszámoló 4

„Hát, úgy tűnik, a mezőnnyel együtt a gondokat is képes volt Donoven maga mögött hagyni. Ideje volt már, hogy egy ilyen versenye is legyen. Most mondhatnám, hogy unom már ezeket a második helyeket, ám nem teszem, mert tudom, mennyi munka van egy ilyen eredmény mögött. Egy a lényeg, megvan minden esélyünk arra, hogy Donoven megszerezze negyedik bajnoki címét, és ennek elérésében minden segítséget megadunk neki” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.

2022 korda racing endurocross hertlik donoven pécs beszámoló 2

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Concordia-Therm Kft.

  1. szeptember 27.
  2. Hajósi Miklós

    Civil tudósító – Fotóriporter

    Web: www.hajoka.hu

    Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work